Sos Meuniere


Sos Meuniere

Cine nu a auzit de clasicul sos Meuniere, un sos unic si delicios, care se combina cu peste prajit? Este foarte usor de preparat si chiar da un gust aparte pestelui.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g unt; 2 linguri capere; 2 linguri patrunjel verde tocat; zeama de la o lamaie; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Curatati si tocati patrunjelul marunt. Stoarceti lamaia, pregatiti-va untul si caperele, moment in care aveti toate ingredientele la indemana pentru preparare.

Preparare sos Meuniere: Puneti untul intr-o tigaie si lasati-l sa se topeasca la foc mediu. Lasati-l sa fiarba 1 minut, amestecand permanent. Dupa un minut, adaugati zeama de lamaie, caperele, patrunjelul, sare si piper dupa gust, dupa care lasati sa mai fiarba 1 minut. Stingeti focul si aveti sosul gata pentru a-l servi.

Turnati-l fierbinte deasupra pestelui, cu garnitura de legume sau cartofi natur, dupa care mai presarati putin patrunjel verde pe deasupra.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g unt; 2 linguri capere; 2 linguri patrunjel verde tocat; zeama de la o lamaie; sare si piper dupa gust. Pregatire ingrediente: Curatati si tocati patrunjelul marunt. Stoarceti lamaia, pregatiti-va untul si caperele, moment in care aveti toate ingredientele la indemana pentru preparare. Preparare sos Meuniere: Puneti untul intr-o tigaie si lasati-l sa se topeasca la foc mediu. Lasati-l sa fiarba 1 minut, amestecand permanent. Dupa un minut, adaugati zeama de lamaie, adaugati caperele,
adaugati si patrunjelul, amestecati condimentati cu sare dupa gust, condimentati cu piper dupa gust, dupa care lasati sa mai fiarba 1 minut. Stingeti focul si aveti sosul gata pentru a-l servi.   Turnati-l fierbinte deasupra pestelui cu garnitura de legume sau cartofi natur, dupa care mai presarati putin patrunjel verde pe deasupra. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea