Miel Madras


Miel Madras

Va place mancarea indiana? Daca da, astazi gatesc un preparat delicios din carne de miel, miel Madras. Condimentat si foarte picant, cu un sos gros si savuros, alaturi de orez fiert sau lipie, aceasta mancare reprezinta o alegere perfecta pentru amatorii de preparate exotice.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g pulpa de miel, taiata cuburi; 2 cepe; 2 ardei iuti; 4 lingurite de curry pasta; 4 linguri ulei de arahide; 1/2 de lingurita cu sare; 1/2 lingurita turmeric; 1/2 lingurita curry masala; 100 g ghimbir ras; 450 ml apa.

Pregatire ingrediente pentru preparare: Puneti pulpa de miel, taiata cuburi de 1 cm, intr-un bol si adaugati pasta de curry peste carne. Amestecati bine, cu mainile, pana integrati perfect pasta in compozitie.
Acoperiti vasul cu o folie de plastic si puneti-l in frigider. Lasati-l la marinat minim 2 ore, dar preferabil este sa-l lasati de seara pana dimineata.

Inainte de a scoate carnea din frigider, tocati ceapa, curatati ardeiul iute de samburi si tocati-l marunt.
Tocati grauntele de usturoi, radeti ghimbirul, puneti in farfurioare condimentele (turmeric, curry masala, sare). Scoateti carnea de la frigider, puneti intr-o cana 450 de ml cu apa, si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare miel Madras: Puneti doua linguri de ulei in wok si incingeti-l la foc mediu. Adaugati carnea de miel si rumeniti-o la foc mediu, amestecand din cand in cand, timp de 8-10 minute. Dupa ce s-a rumenit carnea, scoateti-o din wok, puneti-o intr-un bol si lasati-o deoparte.

Turnati in wok restul de ulei, adaugati ceapa tocata, usturoiul, ardeiul iute tocat si rumeniti totul, la foc mic, timp de 8 minute, amestecand permanent.
Dupa ce s-au rumenit 8 minute adaugati condimentele (turmeric, curry masala, sare), amestecati, dupa care adaugati si carnea de miel. Amestecati, dupa care adaugati apa.

Lasati sa fiarba 20-30 de minute, la foc mic (depinde cat de repede fierbe carnea), din momentul in care a inceput apa sa clocoteasca.
Dupa ce a fiert carnea, stingeti focul, adaugati ghimbirul ras si amestecati. In acest moment, mielul Madras este gata pentru a fi servit.

Puneti in farfurie si consumati-l cald, cu garnitura de orez sau cu lipie.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g pulpa de miel, taiata cuburi; 2 cepe; 2 ardei iuti; 4 lingurite de curry pasta; 4 linguri ulei de arahide; 1/2 de lingurita cu sare; 1/2 lingurita Turmeric; 1/2 lingurita Curry Masala; 100 g ghimbir ras; 450 ml apa. Pregatire ingrediente pentru preparare: Puneti carnea de miel, taiata cuburi de 1 cm, intr-un bol si adaugati pasta de curry peste carne. Amestecati bine, cu mainile, pana integrati perfect pasta in compozitie. Acoperiti vasul cu o folie de plastic si puneti-l in frigider. Lasati-l la marinat minim 2 ore, dar preferabil este sa-l lasati de seara pana dimineata.
Inainte de a scoate carnea din frigider, tocati ceapa, curatati ardeiul iute de samburi si tocati-l marunt. Tocati grauntele de usturoi, radeti ghimbirul, puneti in farfurioare condimentele (turmeric, curry masala, sare). Scoateti carnea de la frigider, puneti intr-o cana 450 de ml cu apa, si aveti toate ingredientele pregatite. Preparare miel Madras: Puneti doua linguri de ulei in wok
si incingeti-l la foc mediu. Adaugati carnea de miel si rumeniti-o la foc mediu, amestecand din cand in cand, timp de 8-10 minute. Dupa ce s-a rumenit carnea, scoateti-o din wok, puneti-o intr-un bol si lasati-o deoparte. Turnati in wok restul de ulei, adaugati ceapa tocata,
si usturoiul adaugati si ardeiul iute tocat si rumeniti totul, la foc mic, timp de 8 minute, amestecand permanent. Dupa ce s-au rumenit 8 minute adaugati condimentele (turmeric, curry masala), adaugati si sarea amestecati, dupa care adaugati si carnea de miel.
amestecati pentru omogenizare dupa care adaugati apa. Lasati sa fiarba 20-30 de minute, la foc mic (depinde cat de repede fierbe carnea), din momentul in care a inceput apa sa clocoteasca. Dupa ce a fiert carnea, stingeti focul, adaugati ghimbirul ras si amestecati. In acest moment, mielul Madras este gata pentru a fi servit. Puneti in farfurie si consumati-l cald, cu garnitura de orez sau cu lipie.

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea