Tocanita irlandeza de vitel


Tocanita irlandeza de vitel

Azi va propun o reteta irlandeza de tocanita de vitel. Deloc greu de preparat, avand un gust savuros, aceasta tocana cu carne de vitel va deveni sigur una din retetele voastre preferate, daca o veti incerca.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 900 g carne de vitel; 30 ml ulei pentru prajit; 1 ceapa, tocata; 2 tulpini de telina, tocate; 2 morcovi tocati; 1 fir de praz, tocat; 2 graunte de usturoi; 300 ml supa de vita; 150 ml bere neagra; 50 g unt; 100 g bacon; 150 g ciuperci de padure; 50 g arpagic; 1 lingura de faina; sare si piper dupa gust.

Preparare tocanita irlandeza: Taiati carnea fasii de 1 cm, puneti uleiul in tigaie si adaugati carnea sa se rumeneasca. Rumeniti carnea pana capata o culoare maro. Cat se prajeste carnea, taiati morcovul rondele, taiati ceapa bucati mari, taiati prazul rondele, tocati tulpina de telina si usturoiul.

Cand s-a prajit carnea, scoateti-o intr-un bol si lasati-o deoparte. In aceeasi tigaie in care ati rumenit carnea adaugati ceapa, morcovul, prazul, telina si caliti-le 5 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati din nou carnea in tigaie, peste legume, amestecati si adaugati si usturoiul. Turnati in tigaie berea, supa de vita si condimentati cu un praf de sare si de piper. Puneti un capac deasupra si fierbeti o ora si jumatate, la foc mic.

Intre timp, taiati ciupercile felii mari, taiati baconul felii si curatati arpagicul de coaja. Acum aveti si restul ingredientelor necesare pregatite.

Dupa ce a fiert carnea cu legumele o ora si jumatate, stingeti focul.
Puneti untul intr-o alta tigaie, dupa care adaugati baconul si lasati-l sa se rumeneasca pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-a rumenit baconul, adaugati ciupercile si arpagicul si lasati totul sa se inabuse inca 10 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Adaugati apoi faina si amestecati permanent, rumenind in continuare toate ingredientele inca 1 minut. Turnati apoi baconul, ciupercile si arpagicul peste carnea si legumele din cealalta tigaie, amestecati pentru a se integra uniform in compozitie toate ingredientele si lasati sa mai dea intr-un fiert, dupa care stingeti focul.
Tocanita irlandeza de vitel este gata. Puneti in farfurii si se poate servi cu piure de cartofi (preparare piure de cartofi).

Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 900 g carne de vitel; 30 ml ulei pentru prajit; 1 ceapa, tocata; 2 tulpini de telina, tocate; 2 morcovi tocati; 1 fir de praz, tocat; 2 graunte de usturoi; 300 ml supa de vita; 150 ml bere neagra; 50 g unt; 100 g bacon; 150 g ciuperci de padure; 50 g arpagic; 1 lingura de faina; sare si piper dupa gust. Preparare tocanita irlandeza: Taiati carnea fasii de 1 cm, puneti uleiul in tigaie si adaugati carnea sa se rumeneasca. Rumeniti carnea pana capata o culoare maro. Cat se prajeste carnea, taiati morcovul rondele, taiati ceapa bucati mari,
taiati prazul rondele, tocati tulpina de telina tocati usturoiul Cand s-a prajit carnea, scoateti-o intr-un bol si lasati-o deoparte. In aceeasi tigaie in care ati rumenit carnea adaugati ceapa, adaugati si morcovul
prazul si telina si caliti-le 5 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati din nou carnea in tigaie, peste legume, amestecati si adaugati si usturoiul. Turnati in tigaie berea,
turnati si supa de vita condimentati cu un praf de sare condimentati cu un praf de piper. Puneti un capac deasupra si fierbeti o ora si jumatate, la foc mic. Intre timp, taiati ciupercile felii mari, taiati baconul felii curatati arpagicul de coaja.
Acum aveti si restul ingredientelor necesare pregatite. Dupa ce a fiert carnea cu legumele o ora si jumatate, stingeti focul. Puneti untul intr-o alta tigaie, dupa care adaugati baconul si lasati-l sa se rumeneasca pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-a rumenit baconul, adaugati ciupercile
adaugati si arpagicul lasati totul sa se inabuse inca 10 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Adaugati apoi faina si amestecati permanent, rumenind in continuare toate ingredientele inca 1 minut. Turnati apoi baconul, ciupercile si arpagicul peste carnea si legumele din cealalta tigaie, amestecati pentru a se integra uniform in compozitie toate ingredientele si lasati sa mai dea intr-un fiert dupa care stingeti focul. Tocanita irlandeza de vitel este gata. Puneti in farfurii si se poate servi cu piure de cartofi (preparare piure de cartofi, http://www.all-food.ro/2009/08/01/piure-de-cartofi/). Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. mara spune:

    Arata tare imbietor.

  2. Tavi spune:

    @mara – Nu numai ca arata bine dar este si foarte buna. Poate vreodata o s-o incerci.

Spune-ţi părerea