Supa de varza


Supa de varza

Astazi este zi de supa, dar nu orice supa ci vestita supa de varza, cu multe legume si putine calorii. Supa indragita de amatoarele de dieta si de vegetarieni.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 fire de ceapa verde; 2 ardei grasi, verzi, de marime medie; 3 morcovi; 300 g ciuperci; 1 buchet de tulpini de telina; 1 varza mare; 750 g pulpa de rosii; 1 lingurita cu praf de curry; 3 litri de supa de legume (din 6 cuburi de supa instant); sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Tocati varza marunt, sau mai mare dupa preferinta (eu am tocat-o fideluta). Radeti un morcov pe razatoarea mica. Ceilalti doi morcovi taiati-i felii (rondele). Ardeiul gras taiati-l cuburi. Tocati tulpinile de telina. Taiati rondele ceapa verde si ciupercile felii. Puneti pulpa de rosii intr-un bol, supa de legume asemenea, si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare supa de varza: Puneti o lingura cu ulei de masline in oala si adaugati ceapa. Rumeniti ceapa 1 minut, dupa care adaugati telina, morcovul taiat rondele si amestecati. Mai lasati sa se inabuse 1 minut, amestecand permanent.
Adaugati apoi ardeiul gras, ciupercile, si mai lasati sa se rumeneasca 1 minut, amestecand tot timpul. Adaugati pulpa de rosii si amestecati bine.

In final, adaugati varza tocata si morcovul ras, amestecati, dupa care adaugati supa de legume. Cand incepe sa fiarba, condimentati cu sare si piper dupa gust si adaugati praful de curry. Lasati sa fiarba, la foc mic, o ora si jumatate. Dupa ce a fiert timp de o ora si jumatate, stingeti focul si o puteti pune in farfurii pentru a o servi.

Se poate servi atat calda cat si rece. Daca doriti puteti adauga si o lingura de smantana.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 fire de ceapa verde; 2 ardei grasi, verzi, de marime medie; 3 morcovi; 300 g ciuperci; 1 buchet de tulpini de telina; 1 varza mare; 750 g pulpa de rosii; 1 lingurita cu praf de curry; 3 litri de supa de legume (din 6 cuburi de supa instant); sare si piper dupa gust. Tocati varza marunt, sau mai mare dupa preferinta (eu am tocat-o fideluta). Radeti un morcov pe razatoarea mica. Ceilalti doi morcovi taiati-i felii (rondele). Ardeiul gras taiati-l cuburi. Tocati tulpinile de telina. Taiati rondele ceapa verde
Taiati si ciupercile felii. Puneti pulpa de rosii intr-un bol, supa de legume asemenea, si aveti toate ingredientele pregatite. Preparare supa de varza: Puneti o lingura cu ulei de masline in oala adaugati ceapa. Rumeniti ceapa 1 minut, dupa care adaugati telina, adaugati morcovul taiat rondele
si amestecati. Mai lasati sa se inabuse 1 minut, amestecand permanent. Adaugati apoi ardeiul gras, Adaugati ciupercile, si mai lasati sa se rumeneasca 1 minut, amestecand tot timpul. Adaugati si pulpa de rosii si amestecati bine. In final, adaugati varza tocata si morcovul ras,
amestecati dupa care adaugati supa de legume. Cand incepe sa fiarba, condimentati cu un praf de sare condimentati cu un praf de piper adaugati praful de curry Lasati sa fiarba, la foc mic, o ora si jumatate.
Dupa ce a fiert timp de o ora si jumatate, stingeti focul si o puteti pune in farfurii pentru a o servi. Se poate servi atat calda cat si rece. Daca doriti puteti adauga si o lingura de smantana. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea