Aluat pentru placinta cu carne


Aluat pentru placinta cu carne

Astazi am avut chef de placinta cu carne. In acest moment este la cuptor. Dar pana se face placinta m-am gandit sa postez reteta de aluat. Este un aluat foarte usor de preparat si economic.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 450 g faina; 1 galbenus de ou; 180 g unt; 100 ml lapte; un praf de sare.

Preparare aluat pentru placinta cu carne: Puneti intr-un ibric laptele si untul si lasati-le pe aragaz la foc mic pana ce untul se topeste complet. Dati intr-un fiert si stingeti focul.

Intr-un castron mare, cerneti faina. Faceti un loc, la mijloc, unde adaugati galbenusul de ou, dupa care condimentati cu un praf de sare. Amestecati usor, cu o paleta de lemn, si turnati untul topit, fierbinte, amestecand permanent.
Dupa ce ati turnat tot laptele si untul topit, aduceti faina, cu ajutorul paletei, de la exterior spre interior, amestecand usor pana se incorporeaza toata faina. Cand incepe sa se inchege aluatul incepeti si framantati usor cu mana pana se incorporeaza toata faina in aluat.
Presarati apoi putina faina pe masa de lucru si continuati sa framantati aluatul inca 5 minute, pana obtineti un aluat omogen.

Dupa ce ati framantat aluatul 5 minute, inveliti-l in folie de plastic si lasati-l la caldura, timp de 30 de minute, sa se odihneasca. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, aluatul este gata pentru a fi folosit.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 450 g faina; 1 galbenus de ou; 180 g unt; 100 ml lapte; un praf de sare. Preparare aluat pentru placinta cu carne: Puneti intr-un ibric laptele si untul si lasati-le pe aragaz la foc mic pana ce untul se topeste complet. Dati intr-un fiert si stingeti focul. Intr-un castron mare, cerneti faina. Faceti un loc, la mijloc,
adaugati galbenusul de ou, dupa care condimentati cu un praf de sare. Amestecati usor, cu o paleta de lemn, si turnati untul topit, fierbinte, amestecand permanent. Dupa ce ati turnat tot laptele si untul topit, aduceti faina, cu ajutorul paletei, de la exterior spre interior, amestecand usor pana se incorporeaza toata faina. Cand incepe sa se inchege aluatul incepeti si framantati usor cu mana pana se incorporeaza toata faina in aluat. Presarati apoi putina faina pe masa de lucru si continuati sa framantati aluatul inca 5 minute, pana obtineti un aluat omogen.
Dupa ce ati framantat aluatul 5 minute, inveliti-l in folie de plastic si lasati-l la caldura, timp de 30 de minute, sa se odihneasca. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, aluatul este gata pentru a fi folosit. Succes la preparare!        

Succes la preparare!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea