Placinta cu paste si carne


Placinta cu paste si carne

Aseara n-am mai postat si placinta cu paste si carne fiindca am vrut intai sa o degustam. A fost foarte apreciata, asa ca v-o recomand.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- pentru umplutura: 400 g carne slaba de porc, tocata; 200 g ficat de pui; 2 cepe; 100 g bacon; 400 g rosii in bulion; 100 ml supa de pui; 250 g paste (fusilli, penne, macaroane); 100 g parmezan, ras; 1 lingura de smantana; 5 oua; sare si piper dupa gust; (optional 1 lingura de cimbru verde, tocat si un ardei iute, tocat); 1 lingura de ulei de masline pentru prajit.

- pentru foaie: 450 g faina; 1 galbenus de ou; 180 g unt; 100 ml lapte; un praf de sare (preparare aluat placinta).

Preparare placinta cu paste si carne: Tocati ceapa marunt. Taiati cuburi mici baconul si ficatul.
Adaugati un galbenus de ou peste smantana si amestecati pana obtineti un sos omogen. Puneti la fiert o oala cu apa, in care adaugati o lingurita de sare (veti avea nevoie pentru a fierbe pastele).

Intr-o tigaie puneti uleiul si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Adaugati ceapa tocata, baconul, ficatul de pui, carnea tocata, si rumeniti totul, amestecand din cand in cand, pana cand carnea se rumeneste (5-8 minute).
Intre timp tocati ardeiul iute (scoateti semintele) si adaugati-l in tigaie, peste carne. Tocati cimbrul verde si adaugati-l si pe acesta in tigaie, peste carne. Adaugati rosiile in bulion (rosiile trebuie sa fie tocate cuburi daca nu sunt deja tocate) si supa de pui. Condimentati cu sare si piper dupa gust, amestecati si lasati sa fiarba, la foc mediu, 20 de minute, amestecand din cand in cand.

Cat fierbe carnea, puneti pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

Dupa ce a fiert carnea 20 de minute, stingeti focul si lasati tigaia deoparte.

Intre timp, daca au fiert pastele, puneti-le intr-o strecuratoare si lasati-le 1 minut sa se scurga. Apoi puneti-le peste sosul de carne din tigaie. Amestecati bine pentru a se incorpora in compozitie.
Bateti cele 4 oua si adaugati peste ele parmezanul. Amestecati pana obtineti un sos omogen, pe care turnati-l in tigaie. Amestecati bine si aveti umplutura gata.

Preparati aluatul pentru foi (preparare aluat placinta), dupa care puneti o hartie de copt pe fundul formei in care o sa preparati placinta.

Taiati aluatul in trei si incepeti sa intindeti foile. Intindeti prima foaie, cu grija (pe masa presarati putina faina), pana obtineti o foaie de marimea formei. Puneti forma deasupra si decupati prima foaie. Eliminati surplusul de aluat si asezati foaia in forma.

Intindeti a doua foaie, de forma dreptunghiulara, cam de 10 cm latime si 50-60 de cm lungime. Puneti foaia in forma, perpendicular pe cealalta foaie, si imbracati partea laterala a formei. Lipiti, prin apasare, marginea de jos a aluatului, de prima foaie. Dupa ce ati imbracat forma de jur imprejur, taiati surplusul de aluat care depaseste marginea de sus a formei si adaugati in forma umplutura. Nu umpleti forma pana sus, mai lasati 1/2 de cm pana la marginea de sus a formei.
Pliati apoi marginea ramasa deasupra umpluturii.

Intindeti ultima foaie, in acelasi mod in care ati intins prima foaie, si asezati-o deasupra. Apasati usor pe margini, ca sa se lipeasca de aluatul aflat dedesubt.
Taiati apoi un orificiu in mijlocul foii, pe unde sa se evacueze aburii (pentru a nu se umfla foaia).
Din aluatul ramas, intindeti o foaie subtire, taiati-o fasii, si formati niste romburi cu care sa ornati placinta.
Ungeti apoi placinta, pe toata suprafata, cu sosul de smantana si ou.

Dupa ce ati uns bine placinta cu sos, introduceti-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasati-o la cuptor 60 de minute.
Dupa 60 de minute scoateti placinta, ungeti-o din nou cu sos si introduceti-o in cuptor inca 30 de minute.

Dupa ce a stat inca 30 de minute in cuptor, stingeti focul si scoateti placinta sa se racoreasca. Dupa 10-15 minute, scoateti-o din forma si puneti-o pe un platou.
Portionati-o si o puteti servi (eu am servit-o cu putin ketchup deasupra, dar o puteti servi si cu salata verde).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:  - pentru umplutura: 400 g carne slaba de porc, tocata; 200 g ficat de pui; 2 cepe; 100 g bacon; 400 g rosii in bulion; 100 ml supa de pui; 250 g paste (fusilli, penne, macaroane); 100 g parmezan, ras; 1 lingura de smantana; 5 oua; sare si piper dupa gust; (optional 1 lingura de cimbru verde, tocat si un ardei iute, tocat); 1 lingura de ulei de masline pentru prajit.  - pentru foaie: 450 g faina; 1 galbenus de ou; 180 g unt; 100 ml lapte; un praf de sare (preparare aluat palcinta, http://www.all-food.ro/2010/05/08/aluat-pentru-placinta-cu-carne/). Preparare placinta cu paste si carne: Tocati ceapa marunt. taiati baconul cuburi mici taiati ficatul cuburi mici adaugati un galbenus de ou peste smantana si amestecati pana obtineti un sos omogen. Puneti la fiert o oala cu apa, in care adaugati o lingurita de sare (veti avea nevoie pentru a fierbe pastele).
Intr-o tigaie puneti uleiul si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Adaugati ceapa tocata, Adaugati baconul, Adaugati  ficatul de pui, si carnea tocata rumeniti totul, amestecand din cand in cand, pana cand carnea se rumeneste (5-8 minute). Intre timp tocati ardeiul iute (scoateti semintele)
si adaugati-l in tigaie, peste carne. Tocati cimbrul verde si adaugati-l si pe acesta in tigaie, peste carne. Adaugati rosiile in bulion (rosiile trebuie sa fie tocate cuburi daca nu sunt deja tocate) si supa de pui. Condimentati cu sare dupa gust, Condimentati cu piper dupa gust,
amestecati si lasati sa fiarba, la foc mediu, 20 de minute, amestecand din cand in cand. Cat fierbe carnea, puneti pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Dupa ce a fiert carnea 20 de minute, stingeti focul si lasati tigaia deoparte. Intre timp, daca au fiert pastele, puneti-le intr-o strecuratoare si lasati-le 1 minut sa se scurga. Apoi puneti-le peste sosul de carne din tigaie. Amestecati bine pentru a se incorpora in compozitie.
Bateti cele 4 oua si adaugati peste ele parmezanul. Amestecati pana obtineti un sos omogen, turnati sosul in tigaie. Amestecati bine si aveti umplutura gata. Preparati aluatul pentru foi (preparare aluat placinta, http://www.all-food.ro/2010/05/08/aluat-pentru-placinta-cu-carne/), dupa care puneti o hartie de copt pe fundul formei in care o sa preparati placinta. Taiati aluatul in trei
si incepeti sa intindeti foile. Intindeti prima foaie, cu grija (pe masa presarati putina faina), pana obtineti o foaie de marimea formei. Puneti forma deasupra si decupati prima foaie. Eliminati surplusul de aluat si aveti prima foaie gata asezati foaia in forma. Intindeti a doua foaie,
de forma dreptunghiulara, cam de 10 cm latime si 50-60 de cm lungime. Puneti foaia in forma, perpendicular pe cealalta foaie, si imbracati partea laterala a formei. Lipiti, prin apasare, marginea de jos a aluatului, de prima foaie. Dupa ce ati imbracat forma de jur imprejur, taiati surplusul de aluat care depaseste marginea de sus a formei adaugati in forma umplutura. Nu umpleti forma pana sus, mai lasati 1/2 de cm pana la marginea de sus a formei. Pliati apoi marginea ramasa deasupra umpluturii. Intindeti ultima foaie, in acelasi mod in care ati intins prima foaie, si asezati-o deasupra. Apasati usor pe margini, ca sa se lipeasca de aluatul aflat dedesubt. Taiati apoi un orificiu in mijlocul foii, pe unde sa se evacueze aburii (pentru a nu se umfla foaia).
Din aluatul ramas, intindeti o foaie subtire, taiati-o fasii, si formati niste romburi ornati placinta. Ungeti apoi placinta, pe toata suprafata, cu sosul de smantana si ou. Dupa ce ati uns bine placinta cu sos, introduceti-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati-o la cuptor 60 de minute. Dupa 60 de minute scoateti placinta, ungeti-o din nou cu sos Dupa ce ati uns bine placinta cu sos
introduceti-o in cuptor inca 30 de minute.  Dupa ce a stat inca 30 de minute in cuptor, stingeti focul si scoateti placinta sa se racoreasca. Dupa 10-15 minute, scoateti-o din forma si puneti-o pe un platou. Portionati-o si o puteti servi (eu am servit-o cu putin ketchup deasupra, dar o puteti servi si cu salata verde). Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. ela spune:

    Tavi…..ma omori cu retetele tale…..in fiecare seara imi lasa gura apa la cate o reteta de a ta….arata bestial,voeba Sylviei….

  2. Tavi spune:

    @ela – Multumesc mult, chiar ma bucur ca ti-a atras atentia placinta cu paste si carne. E una din preferatele mele.

  3. ela spune:

    cred ca este super,intr-o zi o voi face si eu

Spune-ţi părerea