Salata de vinete


Salata de vinete

Salata de vinete este cea mai la indemana salata in sezonul cald, dar acum se gasesc vinete in orice sezon. Se poate servi simpla, cu maioneza sau cu ceapa. Coptul vinetelor poate sa ti se para dificil intr-o zi calduroasa dar, la final, salata de vinete este atat de gustoasa si racoritoare incat merita tot efortul. Si pentru ca totul sa fie perfect, serviti una dintre cele mai gustoase salate cu ardei copti sau rosii.

Ingrediente: 1 kg vinete, 50 ml ulei, cateva picaturi de lamaie, 1 ceapa mare, sare dupa gust

Recomandare: A nu se folosi ustensile din metal la prepararea vinetelor deoarece se innegresc.

Preparare: Se coc vinetele pe o tabla incinsa, rasucindu-le pe toate partile. Eu prefer sa le bag la cuptor, la 220 grade, 1 ora si 30 de minute, intr-o tava, dupa ce in prealabil pun o hartie de copt pe fundul tavii pentru a nu se lipi vinetele de tava.

Dupa ce s-au copt, se lasa sa se racoreasca un pic si se curata de coaja. Lasati-le la scurs 2-3 ore pentru a se evita un eventual gust amar. Mai apoi, se toaca vinetele pe un fund de lemn sau se dau la mixer, adaugandu-se treptat uleiul si picaturile de lamaie. Optional puteti adauga un galbenus de ou (va absorbi surplusul de ulei si va albi salata). La sfarsit se amesteca cu ceapa curatata si taiata marunt si se serveste rece cu rosii sau ardei copti (preparare ardei copti).


Preparare in imagini:

Ingrediente: 1 kg vinete, 50 ml ulei, cateva picaturi de lamaie, 1 ceapa mare, sare dupa gust  Recomandare: A nu se folosi ustensile din metal la prepararea vinetelor deoarece se innegresc. se coc vinetele, eu prefer sa le bag la cuptor la 220 grade 1 ora si 30 de minute, intr-o tava, dupa ce in prealabil pun o hartie de copt pe fundul tavii pentru a nu se lipi vinetele de tava. sau se  coc vinetele pe o tabla incinsa, rasucindu-le pe toate partile, Dupa ce s-au copt, se lasa sa se racorasca un pic si se curata de coaja. Lasati-le la scurs 2-3 ore pentru a se evita un eventual gust amar. Mai apoi, se toaca vinetele pe un fund de lemn sau se dau la mixer, adaugandu-se treptat uleiul si picaturile de lamaie. Optional puteti adauga un galbenus de ou, va absorbi surplus de ulei si va albi salata. La sfarsit se amesteca cu ceapa curatata si taiata marunt si se serveste rece cu rosii sau ardei copti (preparare ardei copti, http://www.all-food.ro/2009/09/10/salata-de-ardei-copti/). Pofta Buna!

Va doresc pofta buna!

3 păreri.

  1. Pe cat de clasica aceasta reteta, pe atat de buna.
    La recomandari as mai adauga si maioneza, amestecata cu salata de vinete si servita pe paine prajita… delicios…

  2. Andra spune:

    O reteta pe atat de clasica, pe atat de delicioasa. Ca la mama acasa….

  3. Tavi spune:

    @Andra – Asa este!

Spune-ţi părerea