Crochete de peste


Crochete de peste

Azi va impartasesc o reteta delicioasa de crochete de peste. Se prepara din orice file de peste (crap, pastrav, cod, etc.).

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g file de peste, taiat fasii subtiri; 120 g pesmet; 50 g parmezan, ras; 1 lingura patrunjel verde, tocat; 1 lingura coaja rasa de lamaie; 1/2 lingurita cu boia de ardei (dulce sau iute, dupa preferinte); 1/2 lingurita cimbru, uscat; 1 varf de lingurita de usturoi granulat; 150 ml smantana; 1 ou; 100 g faina; 100 ml ulei pentru prajit; sare si piper dupa gust.

Preparare crochete de peste: Puneti intr-un bol pesmetul, condimentati-l cu un praf de sare si de piper, dupa care adaugati deasupra patrunjelul tocat, parmezanul, usturoiul granulat, coaja de lamaie si cimbrul. Amestecati bine pana se incorporeaza uniform toate ingredientele.

Adaugati apoi oul intr-un bol si turnati peste el smantana. Amestecati bine pana incorporati oul in smantana si obtineti un sos omogen.
Taiati pestele fasii subtiri, de grosimea unui deget si de 10 cm lungime, si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Turnati uleiul intr-o tigaie si lasati-l sa se incinga, la foc mediu. Tavaliti pestele prin faina, introduceti-l apoi in sosul de smantana cu ou, iar in final tavaliti bucatile de peste prin pesmet. Puneti apoi bucatile de peste in tigaie si lasati-le sa se rumeneasca, pe ambele parti, pana capata o culoare maro-aurie (2-3 minute).

Odata ce s-au rumenit, scoateti crochetele la scurs, dupa care le puteti servi cu lamaie si garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g file de peste, taiat fasii subtiri; 120 g pesmet; 50 g parmezan, ras; 1 lingura patrunjel verde, tocat; 1 lingura coaja rasa de lamaie; 1/2 lingurita cu boia de ardei (dulce sau iute, dupa preferinte); 1/2 lingurita cimbru, uscat; 1 varf de lingurita de usturoi granulat; 150 ml smantana; 1 ou; 100 g faina; 100 ml ulei pentru prajit; sare si piper dupa gust. Preparare crochete de peste: Puneti intr-un bol pesmetul, condimentati-l cu un praf de sare condimentati-l cu un praf de piper, dupa care adaugati deasupra patrunjelul tocat, adaugati parmezanul adaugati usturoiul granulat
adaugati coaja de lamaie adaugati si boiaua de ardei adaugati cimbrul Amestecati bine pana se incorporeaza uniform toate ingredientele. Adaugati apoi oul intr-un bol bateti-l bine
si turnati peste el smantana. Amestecati bine pana incorporati oul in smantana si obtineti un sos omogen. Taiati pestele fasii subtiri, de grosimea unui deget si de 10 cm lungime, si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare. Turnati uleiul intr-o tigaie si lasati-l sa se incinga, la foc mediu. Tavaliti pestele prin faina, introduceti-l apoi in sosul de smantana cu ou,
iar in final tavaliti bucatile de peste prin pesmet. Puneti apoi bucatile de peste in tigaie si lasati-le sa se rumeneasca, pe ambele parti, pana capata o culoare maro-aurie (2-3 minute). Odata ce s-au rumenit, scoateti crochetele la scurs, dupa care le puteti servi cu lamaie si garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur, http://www.all-food.ro/2009/07/28/cartofi-natur/). Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. radu spune:

    ce bune le mai facea bunica

Spune-ţi părerea