Porc cu ardei gras si ananas


Porc cu ardei gras si ananas

Astazi va propun un preparat exotic de origine asiatica: porc cu ardei gras si ananas, o combinatie care sunt sigur ca poate satisface chiar si gusturile cele mai pretentioase.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g carne tocata de porc, slaba; 125 ml supa de legume; 1 ardei gras verde; 1 ardei gras rosu; 1 legatura ceapa verde; 250 g ananas, taiat cuburi; 2 ardei iuti, verzi; 200 ml ketchup; 1 lingurita zahar; 2 linguri ulei de masline pentru prajit; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Taiati fasii ardeiul gras si taiati marunt ardeiul iute. Taiati ceapa rondele, ananasul cuburi, pregatiti-va ketchup-ul, zaharul, uleiul, supa de legume, si aveti toate ingredientele la indemana pentru a incepe prepararea.

Preparare porc cu ardei si ananas: Puneti uleiul la incins intr-un wok si adaugati carnea tocata. Lasati-o sa se rumeneasca la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana devine faramicioasa si capata o culoare aurie. Adaugati ardeiul gras, ananasul, ardeiul iute si rumeniti-le impreuna cu carnea 5 minute, amestecand din cand in cand.

Turnati apoi supa de legume in wok, adaugati ketchup-ul si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute. Dupa ce au trecut 10 minute, adaugati zaharul, condimentati cu un praf de sare si piper, dupa care mai lasati sa fiarba la foc mic inca 5 minute.
La finalul celor 5 minute, adaugati si ceapa verde, amestecati si mai lasati sa fiarba 3 minute. Stingeti focul si aveti preparatul gata.
Puneti in farfurii si puteti servi cu garnitura de orez cu legume (preparare orez cu legume).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g carne tocata de porc, slaba; 125 ml supa de legume; 1 ardei gras verde; 1 ardei gras rosu; 1 legatura ceapa verde; 250 g ananas, taiat cuburi; 2 ardei iuti, verzi; 200 ml ketchup; 1 lingurita zahar; 2 linguri ulei de masline pentru prajit; sare si piper dupa gust. Pregatire ingrediente: Taiati fasii ardeiul gras taiati marunt ardeiul iute Taiati ceapa rondele, ananasul cuburi, pregatiti-va ketchup-ul, zaharul, uleiul, supa de legume, si aveti toate ingredientele la indemana pentru a incepe prepararea. Preparare porc cu ardei si ananas: Puneti uleiul la incins intr-un wok adaugati carnea tocata.
Lasati-o sa se rumeneasca la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana devine faramicioasa si capata o culoare aurie. Adaugati ardeiul gras, Adaugati ananasul, Adaugati ardeiul iute si rumeniti-le impreuna cu carnea 5 minute, amestecand din cand in cand. Turnati apoi supa de legume in wok, adaugati ketchup-ul
si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute. Dupa ce au trecut 10 minute, adaugati zaharul, condimentati cu un praf de sare condimentati cu un praf de piper, dupa care mai lasati sa fiarba la foc mic inca 5 minute. La finalul celor 5 minute, adaugati si ceapa verde, amestecati si mai lasati sa fiarba 3 minute.
Stingeti focul si aveti preparatul gata. Puneti in farfurii si puteti servi cu garnitura de orez cu legume (preparare orez cu legume, http://www.all-food.ro/2009/09/22/orez-cu-legume/). Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Adina spune:

    Ademenitor, pare simplu de facut si nu contine nici ingrediente tare scumpe. In plus ca imi place tare mult paleta de culori din farfurie.

  2. Tavi spune:

    @Adina – Multumesc, ai dreptate intru totul – bun, simplu de pregatit, ingrediente accesibile. O zi buna!

  3. Adi spune:

    Ma gandesc sa incerc sa prepar, dar sunt la inceput rau de tot in ale gatitului asa ca s-ar putea sa para cam aiurea intrebarea mea. Exista vreo modalitate sa fie carnea altfel? (taiata cuburi sau altcumva, dar nu tocata)

  4. Tavi spune:

    @Adi – Bineinteles ca nu trebuie neaparat sa fie tocata carnea. O poti taia asa cum doresti (de preferat in fasii subtiri). Probabil ca eu, atunci cand am facut acest preparat, am mai pregatit si altceva la care am folosit tot carne tocata si cu o parte am decis sa gatesc si acest fel de mancare. Multumesc de vizita si bafta!

Spune-ţi părerea