Pui la gratar cu crema de branza


Pui la gratar cu crema de branza

Astazi va ofer o reteta delicioasa de pui la gratar cu crema de branza, foarte usor de preparat si care nu contine decat cca. 350 de calorii/portie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 felii de piept de pui (150 g fiecare); 1/2 legatura de cimbru verde, tocat; 1 fir de rozmarin, tocat; 2 linguri cu ulei de masline; 2 fire de ceapa verde, tocata; 1 lingurita de piper rosu, zdrobit; 200 g de branza de vaci; 80 g de lapte; 500 g rosii cherry; 100 g salata verde; un praf de sare si de piper.

Preparare pui la gratar cu crema de branza: Taiati ceapa verde rondele, tocati rozmarinul, tocati cimbrul, bateti pieptul de pui (cat mai subtire), pregatiti-va branza, laptele, uleiul si aveti toate ingredientele la indemana.

Puneti verdeturile (rozmarin si cimbru) in uleiul de masline, condimentati cu un praf de piper si amestecati pana se integreaza toate ingredientele.

Puneti o bucata de pui intr-un bol mare, adaugati verdeturi deasupra, cu o lingurita, si ungeti bine pe ambele parti cu ajutorul unei pensule de silicon. Repetati operatiunea cu toate bucatile de carne. Acoperiti apoi cu o farfurie si lasati carnea sa se marineze timp de 30 de minute.

Cat sta carnea la marinat preparati crema de branza. Puneti branza intr-un bol mare, in care sa puteti amesteca usor. Zdrobiti boabele de piper rosu cu o lingura. Turnati laptele peste branza si amestecati pana obtineti o crema omogena. Adaugati piperul rosu, ceapa verde si amestecati. Condimentati apoi cu un praf de sare si crema de branza este gata.

Puneti gratarul sa se incinga, asezati carnea pe gratar si lasati-o 3-4 minute, la foc mediu, pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit, scoateti-o pe o farfurie si condimentati friptura cu un praf de sare.

Asezati apoi carnea pe un platou, puneti alaturi crema de branza, rosii taiate jumatati si fasii de salata verde (ornati, daca doriti, si cu frunze de busuioc verde).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 felii de piept de pui (150 g fiecare); 1/2 legatura de cimbru verde, tocat; 1 fir de rozmarin, tocat; 2 linguri cu ulei de masline; 2 fire de ceapa verde, tocata; 1 lingurita de piper rosu, zdrobit; 200 g de branza de vaci; 80 g de lapte; 500 g rosii cherry; 100 g salata verde; un praf de sare si de piper. Preparare pui la gratar cu crema de branza: Taiati ceapa verde rondele, tocati rozmarinul, tocati cimbrul, bateti pieptul de pui (cat mai subtire), pregatiti-va branza, laptele, uleiul si aveti toate ingredientele la indemana. Puneti rozmarinul in uleiul de masline, Puneti cimbrul in uleiul de masline,
condimentati cu un praf de piper si amestecati pana se integreaza toate ingredientele. Puneti o bucata de pui intr-un bol mare, adaugati verdeturi deasupra, cu o lingurita, si ungeti bine pe ambele parti cu ajutorul unei pensule de silicon. Repetati operatiunea cu toate bucatile de carne. Acoperiti apoi cu o farfurie si lasati carnea sa se marineze timp de 30 de minute.
Cat sta carnea la marinat preparati crema de branza. Puneti branza intr-un bol mare, in care sa puteti amesteca usor. Zdrobiti boabele de piper rosu cu o lingura. Turnati laptele peste branza si amestecati pana obtineti o crema omogena. Adaugati piperul rosu, Adaugati ceapa verde si amestecati. Condimentati apoi cu un praf de sare
si crema de branza este gata. Puneti gratarul sa se incinga, asezati carnea pe gratar si lasati-o 3-4 minute, la foc mediu, pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit, scoateti-o pe o farfurie si condimentati friptura cu un praf de sare. Asezati apoi carnea pe un platou, puneti alaturi crema de branza, rosii taiate jumatati si fasii de salata verde (ornati, daca doriti, si cu frunze de busuioc verde). Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

5 păreri.

  1. ela spune:

    Tavi…ce trandafiri frumosi ti-ai pus pe pagina….superbi…

  2. andreea spune:

    are ceva daca cimbrul si rozmarinul sunt uscate?care ar fi cantitatile daca pun uscate ?

  3. Tavi spune:

    @andreea – Poti folosi si uscate. Evident aroma verdeturilor uscate nu va fi aceeasi cu a celor proaspete, dar se pot folosi si uscate. Cantitati… cam 1 lingurita de cimbru uscat si 1/2 lingurita de rozmarin.

  4. andreea spune:

    multumesc de raspuns.astazi voi prepara aceasta reteta.voi reveni maine cu un comentariu sa va spun cum a fost :P

  5. andreea spune:

    Revin astazi cu comentariul promis.O mancare foarte lejera si cu putine calorii :P .A placut tuturor,mai ales branza de vaca cu ceapa verde.Good job Tavi!

Spune-ţi părerea