Pastrav cu rosii


Pastrav cu rosii

Azi gatim peste! Am pregatit un pastrav cu rosii la cuptor, delicios, pe care sper sa-l gatiti si sa-l apreciati si voi, cei care vizitati Bucataria lui Tavi. Cantitatile sunt calculate pentru 2 portii, iar o portie insumeaza cca.300 calorii.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pastravi (250 g bucata); 500 g rosii in bulion, cuburi; 1 ceapa; 1 legatura patrunjel; 1 legatura marar; 2 linguri ulei de masline; 1 lingurita zahar brun; 1 capatana de usturoi; sucul de la o jumatate de lamaie; 1 crenguta de rozmarin; felii de lamaie pentru ornat.

Preparare pastrav cu rosii: Tocati ceapa si zdrobiti usturoiul. Tocati patrunjelul si mararul. Stoarceti lamaia si tocati rozmarinul. In acest moment aveti toate ingredientele pregatite.

Puneti uleiul in tigaie, adaugati ceapa si rumeniti-o pana devine translucida. Adaugati rosiile, verdeata (marar, patrunjel) si fierbeti la foc mic, timp de 10 minute. Condimentati cu sare si piper dupa gust, adaugati zaharul si mai fierbeti 5 minute la foc mic. Stingeti focul si lasati sosul deoparte.

Intr-o tava puneti pastravul (curatat si spalat). Turnati zeama de lamaie peste pastrav, dupa care introduceti usturoiul in interiorul pastravului. Condimentati cu un praf de sare si piper. Apoi turnati sosul de rosii peste pastrav.

Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasati pestele in cuptor 30 de minute. Dupa 30 de minute scoateti tava, indepartati folia de aluminiu si introduceti din nou pestele in cuptor inca 15 minute. Dupa ce a mai stat 15 minute in cuptor, scoateti tava, caci pastravul este gata pentru a fi servit.

Puneti pastravul in farfurie, ornati-l cu felii de lamaie, presarati apoi rozmarin tocat pe deasupra, dupa care il puteti servi cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pastravi (250 g bucata); 500 g rosii in bulion, cuburi; 1 ceapa; 1 legatura patrunjel; 1 legatura marar; 2 linguri ulei de masline; 1 lingurita zahar brun; 1 capatana de usturoi; sucul de la o jumatate de lamaie; 1 crenguta de rozmarin; felii de lamaie pentru ornat. Preparare pastrav cu rosii: Tocati ceapa si zdrobiti usturoiul. Tocati patrunjelul si mararul. Stoarceti lamaia tocati rozmarinul. In acest moment aveti toate ingredientele pregatite.
Puneti uleiul in tigaie, adaugati ceapa in tigaie si rumeniti-o pana devine translucida. Adaugati rosiile, adaugati verdeata (marar, patrunjel) fierbeti la foc mic, timp de 10 minute. Condimentati cu sare
Condimentati cu piper dupa gust, adaugati zaharul mai fierbeti 5 minute la foc mic dupa care stingeti focul si lasati sosul deoparte. Intr-o tava puneti pastravul (curatat si spalat). Turnati zeama de lamaie peste pastrav, dupa care introduceti usturoiul in interiorul pastravului. Condimentati cu un praf de sare
Condimentati cu un praf de piper. Apoi turnati sosul de rosii peste pastrav. si acoperiti pestele cu sos Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasati pestele in cuptor 30 de minute. Dupa 30 de minute scoateti tava, indepartati folia de aluminiu si introduceti din nou pestele in cuptor inca 15 minute.
Dupa ce a mai stat 15 minute in cuptor, scoateti tava, caci pastravul este gata pentru a fi servit.  Puneti pastravul in farfurie, ornati-l cu felii de lamaie, presarati apoi rozmarin tocat pe deasupra, dupa care il puteti servi cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur, http://www.all-food.ro/2009/07/28/cartofi-natur/). Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea