Supa de peste


Supa de peste

Astazi am preparat o supa de peste dupa o reteta originara din Franta. Delicioasa si usor de pregatit, este o supa ideala pentru silueta, hranitoare dar, in acelasi timp, avand doar 250 cal/portie. Ingredientele sunt calculate pentru 4 portii.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g file de peste (cod, salau, etc.); 5 cartofi de marime medie; 2 cepe; 50 g unt; 1 litru suc de rosii; 1 lingura de fenicul; 1 lingurita de piper macinat; 1 lingura de cimbru, tocat; 4 graunte de usturoi; sucul de la o portocala mica; 1 legatura de patrunjel, tocat; 1 litru de apa; sare dupa gust.

Pregatire ingrediente pentru supa de peste: Tocati patrunjelul verde. Tocati ceapa si usturoiul. Tocati cimbrul verde si stoarceti portocala. Taiati cuburi pestele si cartofii. Pregatiti-va sucul de rosii, untul si aveti toate ingredientele la indemana.

Preparare supa de peste: Puneti untul intr-o oala si topiti-l la foc mediu. Cand s-a topit, adaugati ceapa tocata, usturoiul tocat, cartofii taiati cuburi si rumeniti totul 5 minute, amestecand din cand in cand. Dupa 5 minute adaugati apa, plantele aromatice si condimentele (fenicul tocat, piperul macinat, cimbrul tocat), pestele, dupa care lasati sa inceapa sa fiarba apa.

Cand a inceput sa fiarba apa, acoperiti oala si fierbeti la foc mic, 15 minute. Dupa 15 minute adaugati sucul de rosii si mai lasati sa fiarba 5 minute, la foc mic. Turnati apoi sucul de portocale in oala, condimentati cu sare dupa gust, adaugati patrunjelul, amestecati si stingeti focul.

Puneti supa in farfurii si o puteti servi atat calda cat si rece. (daca doriti puteti sa mai adaugati, cand o serviti, zeama de lamaie dupa gust).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g file de peste (cod, salau, etc.); 5 cartofi de marime medie; 2 cepe; 50 g unt; 1 litru suc de rosii; 1 lingura de fenicul; 1 lingurita de piper macinat; 1 lingura de cimbru, tocat; 4 graunte de usturoi; sucul de la o portocala mica; 1 legatura de patrunjel, tocat; 1 litru de apa; sare dupa gust. Pregatire ingrediente pentru supa de peste: Tocati patrunjelul verde. tocati ceapa tocati si usturoiul tocati cimbrul verde stoarceti portocala taiati pestele cuburi
taiati cartofii cuburi Pregatiti-va sucul de rosii, untul si aveti toate ingredientele la indemana. puneti untul in oala sa se topeasca adaugati ceapa in oala adaugati si usturoiul adaugati si cartofii si rumeniti legumele 5 minute amestecand din cana in cand
turnati apoi apa peste legume adaugati feniculul piperul macinat cimbrul si pestele dupa care lasati sa inceapa sa fiarba apa.  Cand a inceput sa fiarba apa, acoperiti oala si fierbeti la foc mic, 15 minute. Dupa 15 minute adaugati sucul de rosii
si mai lasati sa fiarba 5 minute, la foc mic. Turnati apoi sucul de portocale in oala, condimentati cu sare dupa gust adaugati patrunjelul tocat stingeti focul si supa este gata Puneti supa in farfurii si o puteti servi atat calda cat si rece. (daca doriti puteti sa mai adaugati, cand o serviti, zeama de lamaie dupa gust). Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea