Salata de crevete cu pepene galben


Salata de crevete cu pepene galben

Astazi va prezint o salata de crevete cu pepene galben, exotica, racoritoare si dietetica. Combinatia de rosii, crevete fiert, pepene si iaurt este de-a dreptul apetisanta, asa incat va veti putea impresiona in mod sigur prietenii cu aceasta reteta. Ingredientele sunt calculate pentru 2 persoane.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 pepene galben; 6 rosii cherry; 150 g crevete fiert; 200 g iaurt; zeama de la 1/2 de lamaie; 1 lingura de otet sherry; 2 linguri cu ulei de masline; 1 legatura de marar verde, tocat; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Fierbeti crevetele decorticat cca. 5 minute. Dupa ce ati fiert crevetele puneti-l la scurs, intr-o strecuratoare, si lasati-l sa se racoreasca. Intre timp tocati mararul, scoateti samburii din rosii si taiati-le felii, dupa care stoarceti lamaia.

Taiati pepenele pe jumatate, scoateti samburii, dupa care scoateti pulpa de pepene cu o lingura. Taiati pulpa cuburi si crestati coaja de pepene cu un cutit, de jur imprejur, sub forma de dinti de fierastrau.

In acest moment aveti toate ingredientele pregatite pentru prepararea salatei.

Turnati, peste iaurt, zeama de lamaie, uleiul, otetul si condimentati cu un praf de sare si de piper. Amestecati pana se integreaza toate ingredientele si obtineti un sos omogen.

Intr-un castron adaugati rosiile, cuburile de pepene galben, crevetele si adaugati deasupra jumatate din dressing. Amestecati, dupa care puneti salata, cu o lingura, in jumatatile de pepene. Turnati restul de dressing deasupra, presarati marar tocat din belsug, dupa care o puteti servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 pepene galben; 6 rosii cherry; 150 g crevete fiert; 200 g iaurt; zeama de la 1/2 de lamaie; 1 lingura de otet sherry; 2 linguri cu ulei de masline; 1 legatura de marar verde, tocat; sare si piper dupa gust. Pregatire ingrediente: Fierbeti crevetele decorticat cca. 5 minute. Dupa ce ati fiert crevetele puneti-l la scurs, intr-o strecuratoare, si lasati-l sa se racoreasca. Intre timp tocati mararul, scoateti samburii din rosii si taiati-le felii, dupa care stoarceti lamaia. Taiati pepenele pe jumatate,
scoateti samburii, dupa care scoateti pulpa de pepene cu o lingura. Taiati pulpa cuburi crestati coaja de pepene cu un cutit, de jur imprejur, sub forma de dinti de fierastrau. In acest moment aveti toate ingredientele pregatite pentru prepararea salatei. Turnati, peste iaurt, zeama de lamaie, Turnati uleiul,
Turnati peste iaurt si otetul condimentati cu un praf de sare condimentati cu un praf de piper Amestecati pana se integreaza toate ingredientele si obtineti un sos omogen. Intr-un castron adaugati rosiile, cuburile de pepene galben, si crevetele
si adaugati deasupra jumatate din dressing. Amestecati, dupa care puneti salata, cu o lingura, in jumatatile de pepene. Turnati restul de dressing deasupra, presarati marar tocat din belsug, dupa care o puteti servi. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. liana10 spune:

    Ce bine arata “cosuletul”…de efect!

  2. Tavi spune:

    @liana10 – Lasa “cosuletul”, salata in sine este o minunatie. “Cosuletul” face parte din categoria oldies but goodies :D .

  3. crisa spune:

    Cred ca are un gust deosebit.

  4. Tavi spune:

    @crisa – E delicioasa, racoritoare si energizanta.

Spune-ţi părerea