Ardei umpluti cu ciuperci


Ardei umpluti cu ciuperci

O portie de ardei umpluti cu ciuperci reprezinta o masa delicioasa, usor de gatit, preparatul putand fi servit cald sau rece, dupa preferinta. Dupa cum ati observat, de o saptamana incerc sa postez cat mai multe retete dietetice. Astazi nu voi face exceptie, incercand sa va demonstrez ca mancarea poate avea gust si, in acelasi timp, sa fie si dietetica.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 ardei grasi (rosii, verzi, galbeni, dupa preferinta); 300 g ciuperci; 500 g pulpa de rosii; 100 g orez; 2 cepe; 1 legatura de marar verde, tocat; 1 legatura de patrunjel verde, tocat; un praf de sare si de piper; 1 rosie.

Pregatire ingrediente: Tocati mararul si patrunjelul. Tocati ceapa si ciupercile marunt. Scoateti cotorul ardeiului si, cu o lingurita, indepartati toate semintele (cu grija, ca sa nu rupeti ardeiul). In acest moment aveti ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare ardei umpluti cu ciuperci: Puneti ceapa intr-o tigaie de teflon (fara ulei), adaugati si ciupercile si rumeniti totul, la foc mediu, pana ce ciupercile lasa apa si incep sa fiarba, dupa care condimentati cu un praf de sare si de piper.

Cand a inceput sa fiarba apa lasata de ciuperci, adaugati orezul si lasati sa fiarba 10 minute. Mai adaugati putina apa daca orezul scade prea mult (apa adaugati cate o lingura, doua, lasati sa se evapore, dupa care mai adaugati, deoarece in final nu trebuie sa ramana apa in tigaie deloc).

Dupa ce orezul a fiert 10 minute cu ciupercile si ceapa, stingeti focul si adaugati jumatate din patrunjelul si mararul tocat. Amestecati bine si lasati 5 minute sa se racoreasca.

Dupa ce s-a racorit 5 minute, umpleti ardeii (ajutati-va de o lingurita). Taiati o rosie felii si indesati felia de rosie in ardei, pe post de dop, pentru a nu iesi orezul la fiert.

Puneti ardeii umpluti intr-o forma rezistenta la foc, adaugati pulpa de rosii, dupa care acoperiti forma cu o folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute scoateti-o din cuptor, indepartati folia, intoarceti cu grija ardeii, acoperiti din nou cu folie de aluminiu si mai lasati in cuptor ardeii inca 30 de minute.
Dupa ce s-au scurs si aceste 30 de minute, scoateti ardeii din cuptor, indepartati folia de aluminiu si introduceti-i din nou in cuptor si mai lasati-i inca 30 de minute (pana cand se rumenesc la suprafata).
Odata ce au trecut aceste ultime 30 de minute scoateti ardeii din cuptor si presarati pe deasupra mararul si patrunjelul ramas.
Lasati-i apoi sa se racoreasca, dupa care se pot servi.

Puneti in farfurie, adaugati sos si serviti-i cu iaurt (0% grasimi).


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 ardei grasi (rosii, verzi, galbeni, dupa preferinta); 300 g ciuperci; 500 g pulpa de rosii; 100 g orez; 2 cepe; 1 legatura de marar verde, tocat; 1 legatura de patrunjel verde, tocat; un praf de sare si de piper. Pregatire ingrediente: Tocati mararul Tocati si patrunjelul. Tocati ceapa Tocati si ciupercile marunt. Scoateti cotorul ardeiului si, cu o lingurita, indepartati toate semintele (cu grija, ca sa nu rupeti ardeiul). In acest moment aveti ingredientele pregatite pentru preparare.
Preparare ardei umpluti cu ciuperci: Puneti ceapa intr-o tigaie de teflon (fara ulei), adaugati si ciupercile, rumeniti totul, la foc mediu, pana ce ciupercile lasa apa si incep sa fiarba, condimentati cu un praf de sare condimentati cu un praf de piper. Cand a inceput sa fiarba apa lasata de ciuperci, adaugati orezul si lasati sa fiarba 10 minute
Mai adaugati putina apa daca orezul scade prea mult (apa adaugati cate o lingura, doua, lasati sa se evapore, dupa care mai adaugati, deoarece in final nu trebuie sa ramana apa in tigaie deloc). Dupa ce orezul a fiert 10 minute cu ciupercile si ceapa, stingeti focul si adaugati jumatate din patrunjelul tocat. si jumatate din mararul tocat. Amestecati bine si lasati 5 minute sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit 5 minute, umpleti ardeii (ajutati-va de o lingurita). Taiati o rosie felii
si indesati felia de rosie in ardei, pe post de dop, pentru a nu iesi orezul la fiert. Puneti ardeii umpluti intr-o forma rezistenta la foc, adaugati pulpa de rosii, dupa care acoperiti forma cu o folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute scoateti-o din cuptor, indepartati folia, intoarceti cu grija ardeii,
acoperiti din nou cu folie de aluminiu si mai lasati in cuptor ardeii inca 30 de minute. Dupa ce s-au scurs si aceste 30 de minute, scoateti ardeii din cuptor, indepartati folia de aluminiu si introduceti-i din nou in cuptor si mai lasati-i inca 30 de minute (pana cand se rumenesc la suprafata). Odata ce au trecut aceste ultime 30 de minute scoateti ardeii din cuptor si presarati pe deasupra mararul ramas si patrunjelul Lasati-i apoi sa se racoreasca, dupa care se pot servi.
Puneti in farfurie, adaugati sos si serviti-i cu iaurt (0% grasimi). Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. mara spune:

    Minunat arata. Felicitari!

  2. ela spune:

    sunt si buni,garantat….i-asm incercat…

  3. daniela spune:

    gatesti de minune super tino asa

  4. Tavi spune:

    @daniela – Multumesc.

Spune-ţi părerea