Somon cu legume


Somon cu legume

Astazi am gatit somon fiert cu legume. Este o reteta dietetica dar, cu toate acestea, extrem de gustoasa, foarte usor de preparat si potrivita pentru orice ocazie.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
4 bucati file de somon (de cate 200 de grame fiecare); 100 g morcov, taiat rondele; 100 g ceapa, taiata rondele; 100 g telina, taiata cuburi mici; 100 g praz, taiat rondele; 3-4 fasii de coaja de lamaie; un buchet format din: 2 crengute de cimbru verde, 2 foi de dafin, 1 crenguta de patrunjel, toate legate intr-o foaie de praz; 2 graunte de usturoi, feliate; 1 lingurita de sare; 1 lingurita de piper negru, boabe; 1 litru de apa; 250 ml vin alb sec.

Pregatire ingrediente: Intr-o foaie de praz, de 10 cm lungime, puneti crengutele de cimbru, crenguta de patrunjel, foile de dafin, infasurati-le in foaie, iar mai apoi legati bine foaia (pentru a nu se desface la fiert). Puneti acest buchetel cu verdeturi in oala.

Taiati morcovul si prazul rondele. Tocati telina cuburi mici. Taiati ceapa si usturoiul rondele. Taiati cateva fasii din coaja de lamaie, pregatiti-va sarea, vinul, apa si aveti toate ingredientele pentru preparare la indemana.

Preparare somon cu legume: Peste buchetul din oala adaugati prazul, telina, usturoiul, morcovul, ceapa, coaja de lamaie, piperul, sarea, apa si vinul, si lasati totul sa fiarba 40 de minute, la foc moderat.

Dupa ce au fiert timp de 40 de minute, adaugati in oala somonul si lasati-l sa fiarba 5 minute, la foc mic.

Dupa ce a fiert 5 minute, stingeti focul si puneti pe oala o farfurie sau un capac. Mai lasati astfel inca 5 minute. Dupa ce s-au scurs si aceste 5 minute, somonul este gata pentru a fi servit.  Aruncati buchetelul de verdeturi, dupa care scoateti somonul pe o farfurie, garnisiti cu legume din belsug, dupa care il puteti servi cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur) si zeama de lamaie.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 bucati file de somon (de cate 200 de grame fiecare); 100 g morcov, taiat rondele; 100 g ceapa, taiata rondele; 100 g telina, taiata cuburi mici; 100 g praz, taiat rondele; 3-4 fasii de coaja de lamaie; un buchet format din: 2 crengute de cimbru verde, 2 foi de dafin, 1 crenguta de patrunjel, toate legate intr-o foaie de praz; 2 graunte de usturoi, feliate; 1 lingurita de sare; 1 lingurita de piper negru, boabe; 1 litru de apa; 250 ml vin alb sec. Pregatire ingrediente: Intr-o foaie de praz, de 10 cm lungime, puneti crengutele de cimbru, crenguta de patrunjel, foile de dafin, infasurati-le in foaie, iar mai apoi legati bine foaia (pentru a nu se desface la fiert). Puneti acest buchetel cu verdeturi in oala.
Taiati morcovul rondele. Taiati si prazul rondele. Tocati telina cuburi mici. Taiati ceapa rondele. Taiati si usturoiul rondele. Taiati cateva fasii din coaja de lamaie, pregatiti-va sarea, vinul, apa si aveti toate ingredientele pentru preparare la indemana.
Preparare somon cu legume: Peste buchetul din oala adaugati prazul, adaugati  telina, adaugati usturoiul, adaugati morcovul, adaugati ceapa, adaugati coaja de lamaie, adaugati piperul,
adaugati  si sarea, turnati apa turnati si vinul in oala si lasati totul sa fiarba 40 de minute, la foc moderat. Dupa ce au fiert timp de 40 de minute, adaugati in oala somonul si lasati-l sa fiarba 5 minute, la foc mic. Dupa ce a fiert 5 minute, stingeti focul
si puneti pe oala o farfurie sau un capac. Mai lasati astfel inca 5 minute. Dupa ce s-au scurs si aceste 5 minute, somonul este gata pentru a fi servit. Aruncati buchetelul de verdeturi, dupa care scoateti somonul pe o farfurie, garnisiti cu legume din belsug, dupa care il puteti servi cu garnitura de cartofi natur (preparare cartofi natur, http://www.all-food.ro/2009/07/28/cartofi-natur/) si zeama de lamaie. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. Frumos,gustos,sanatos.
    O zi buna!

  2. Tavi spune:

    @maria mihalache – Mersi mult, zile multe si tie. Frumoase, sanatoase si fericite alaturi de cei care iti sunt dragi.

  3. ela spune:

    ce bine arata…si ce bun o fi fost

  4. Simo spune:

    Suuuper ! mersi mult pentru reteta

  5. Tavi spune:

    @Simo – Multumesc si eu de vizita :) , sa ai pofta!

  6. alexandra spune:

    cum plec de la munca ma opresc la piata si imi iau somon! numai cat ma uit la imagini mi se face o pofta de nedescris!!!

Spune-ţi părerea