Salata de crevete cu mango si avocado


Salata de crevete cu mango si avocado

Astazi va prezint o salata de crevete cu mango si avocado, o salata pe care o puteti prepara in orice perioada a anului. Aceasta salata va asigur ca va transforma orice masa intr-o ocazie specială. Este o salata delicioasa, apetisanta si dietetica, o simfonie de gusturi si arome care iti vor incanta papilele gustative. Timpul de preparare este sub 30 de minute si contine cca. 360 calorii/portie. Ingredientele sunt calculate pentru 4 portii.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g crevete; 1 mango; 2 kiwi; 4 portocale, mici; 1 avocado; sucul de la o lamaie; 200 g orez Basmati; 50 g ketchup; 1 lingura ulei de masline; 1 ardei iute; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Puneti la fiert doua oale cu apa si cu o lingurita de sare si fierbeti intr-o oala orezul conform indicatiilor de pe ambalaj, iar in cealalta crevetele, timp de 10 minute. Dupa ce a fiert orezul, acoperiti-l si lasati-l acoperit 5 minute. Puneti apoi orezul intr-o strecuratoare si lasati-l la scurs, iar in alta strecuratoare puneti crevetele fiert si lasati-l sa se racoreasca.

Stoarceti 2 portocale, tocati fructele de kiwi cuburi mici, taiati cuburi fructul de mango. Curatati de coaja celelalte 2 portocale ramase, iar feliile curatati-le de pielita si taiati-le cuburi mici.
Stoarceti lamaia si taiati ardeiul iute fasii. In final, curatati si taiati cuburi fructul de avocado, puneti-l intr-un bol si turnati zeama de lamaie peste el ca sa nu se oxideze. In acest moment aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare salata de crevete cu mango si avocado: Puneti orezul intr-un bol mare si condimentati-l cu sare si piper dupa gust. Adaugati crevetele, ardeiul iute, portocalele, cuburile de mango, cuburile de kiwi. Scurgeti sucul de lamaie din bolul cu avocado si adaugati si cuburile de avocado peste celelalte ingrediente (daca va plac salatele mai acrisoare puteti pune cuburile de avocado cu tot cu zeama de lamaie in salata).

Amestecati pana se integreaza in mod uniform toate ingredientele in compozitie. Turnati apoi sucul de portocala si uleiul de masline in bol. Adaugati in final si ketchup-ul, si amestecati pana se incorporeaza in compozitie.

Salata de crevete cu mango si avocado este gata si este momentul sa puneti in farfurii si sa o serviti.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. Pot sa vin la masa?
    Ce zici de niste premii interesante?Te asteapta la mine pe blog.
    O zi buna!

  2. violette spune:

    yammy, yammy ce bine arata!
    gustoasa, santoasa si rapida – o combintie care nu da gres niciodata 🙂

  3. Tavi spune:

    @Medi – Oricand esti bine-venita la masa. Nu mai trebuie sa intrebi :). Cat despre premii, ti-am lasat deja mesaj pe blog, dar o sa-ti multumesc inca o data si aici.

  4. Tavi spune:

    @violette – Sa stii ca ai dreptate! E o combinatie care nu da gres niciodata, cu atat mai mult daca este caldura mare afara.

  5. Sylvia spune:

    Excelent arata imi place f mult reteta asta !

  6. Tavi spune:

    @Sylvia _ Sarut mana pentru apreciere, asa cum iti spun de multe ori si pe Bucataras.ro :).

  7. Gabriela spune:

    Pfff…in sfarsit gasesc o reteta cu creveti simpla si accesibila pentru toata lumea…sa nu mai spun ca arata si excelent, avand in vedere tot ceea ce contine…mai ramane doar sa o incerc…:D Esti foarte ok. Bafta la mai multe…;)

  8. Tavi spune:

    @Gabriela – 🙂 Acesta fiind blogul meu culinar postez pe el ceea ce gatesc eu, ce-mi place mie sa mananc, experimentele si combinatiile pe care le fac in bucataria mea de acasa samd. Uneori retetele sunt simple, alteori nu. Uneori sunt accesibile pentru toata lumea, alteori nu 😀 . Insa intotdeauna sunt gustoase si arata excelent.

Spune-ţi părerea