Beignets


Beignets

Beignet este un fel de gogoasa franceza. Sunt foarte populare in Franta si pot fi servite ca aperitiv, cu diverse umpluturi de fructe, legume sau chiar de carne. Reteta de Beignets cu zahar, poate reprezenta o gustare delicioasa de care va puteti bucura in orice moment al zilei.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 120 g faina; 2 oua; 160 ml apa; 45 g unt; 1 praf de sare; 1 lingura de zahar tos; 1 lingura de smantana; 500 ml ulei vegetal pentru prajit; 1 lingura cu zahar pudra.

Preparare Beignets: Puneti apa intr-un ibric. Adaugati si untul, zaharul tos si sarea. Aduceti la fierbere apa si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic.
Adaugati faina, toata odata, si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen, moment in care luati ibricul de pe foc.

Adaugati ouale, unul cate unul (nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat perfect in compozitie cel de dinainte). Dupa ce ati integrat in aluat toate ouale, adaugati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Aluatul este gata, deci il puteti turna intr-un bol.

Puneti uleiul intr-o oala si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul, luati cu o lingurita aluat si puneti-l in ulei (desprindeti-l cu ajutorul unei alte lingurite). Lasati sa se rumeneasca pana capata o culoare maro-aurie.

Dupa ce gogoselele s-au rumenit, scoateti-le si puneti-le la scurs intr-o strecuratoare. Presarati-le apoi cu zahar pudra, dupa care le puteti servi.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 120 g faina; 2 oua; 160 ml apa; 45 g unt; 1 praf de sare; 1 lingura de zahar tos; 1 lingura de smantana; 500 ml ulei vegetal pentru prajit; 1 lingura cu zahar pudra. Preparare Beignets: Puneti apa intr-un ibric. Adaugati si untul,  Adaugati zaharul tos  Adaugati si sarea. Aduceti la fierbere apa si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic. Adaugati faina, toata odata,
si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen, moment in care luati ibricul de pe foc. Adaugati ouale, unul cate unul (nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat perfect in compozitie cel de dinainte). Dupa ce ati integrat in aluat toate ouale, adaugati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Aluatul este gata, il puteti turna intr-un bol. Puneti uleiul intr-o oala si lasati-l sa se incinga la foc mediu.
Cand s-a incins uleiul, luati cu o lingurita aluat si puneti-l in ulei (desprindeti-l cu ajutorul unei alte lingurite). Lasati sa se rumeneasca pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce gogoselele s-au rumenit, scoateti-le si puneti-le la scurs intr-o strecuratoare. Presarati-le apoi cu zahar pudra, dupa care le puteti servi. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

17 păreri.

  1. anca spune:

    ce bine arata !! si eu o sa incerc :)

  2. Tavi spune:

    @anca – Succes la preparare! Mie mi s-au parut mai simplu de facut decat gogosile traditionale. De bune nu mai zic.

  3. ALEx spune:

    Cat inseamna “1 praf de sare”?Ca habar nu am si vreau sa fac si eu reteta.Multumesc:)

  4. Tavi spune:

    @ALEx – Cat poti lua un pic intre 2 degete, un pic pe varful unui cutit sau pe varful unei lingurite. Bafta :) !

  5. ALEx spune:

    @tavi multumesc pentru indrumare au iesit foarte bune:)

  6. gabriel spune:

    multumesc ptr reteta,am facut de 2 ori si au iesit foarte bune,am si eu o intrebare,se poate inlocui apa cu lapte?
    mersi

  7. Tavi spune:

    @gabriel – Eu nu am incercat, dar nu vad de ce nu s-ar putea.

  8. Diana spune:

    Am postat si aseara..dar acum vad ca nu mai e mes meu..??
    Vreau sa spun ca sunt super gogosile astea ..un deliciu….multumesc!!

  9. Tavi spune:

    @Diana – La mine n-a ajuns mesajul :) , cine stie… Stiu ca sunt bune. Tocmai ii scriam unei prietene ca, saptamana asta, le-am facut de 3 ori: cu banane, simple si, ultima data, cu mere. Multumesc de vizita.

  10. Lavi spune:

    120 de grame de faina…cam cate linguri ar fi?:D

  11. Tavi spune:

    @Lavi – Eu am cantar electronic de bucatarie, dar am verificat special pentru tine cate linguri inseamna 120 g de faina :) , iar rezultatul este: 1 lingura de faina cantareste 10 g, deci… 120 g faina = 12 linguri.
    Dar masuratoarea cu lingura nu este foarte precisa, si asta pentru ca nu cred ca vei reusi sa pui, de fiecare data, fix 10 g de faina intr-o lingura (depinde cat de plina sau de rasa o pui).

  12. Lavi spune:

    eu inca n am cantar :( oricum iti multumesc ft mult :* iti spun deseara daca au iesit bune sau nu ;) )

  13. Lavi spune:

    sa stii draga Tavi ca au iesit super bune,si asa cu lingura la masuratoare :) ) ms inca o data :*

  14. Lavi spune:

    sigur nu au fost 120 de gr :) ) dar pana imi aduce mosu` cantar e bine :) )

  15. Tavi spune:

    @Lavi – Ma bucur ca ai reusit sa le faci si ca ti-au placut. Craciun fericit, cu daruri multe de la Mos :) !

  16. Lavi spune:

    Multumesc la fel :*

  17. CarmenC spune:

    Am avut ceva emotii pentru ca n-am mai facut niciodata dar au iesit super! Ni s-au topit la propriu in gura! Am experimentat simple dar acum ca am capatat curaj o sa incerc si variantele cu fructe.

Spune-ţi părerea