Pui picant


Pui picant

Astazi este zi cu specific indian, alegerea mea reprezentand o reteta spicy, piept de pui picant. Cum in 20 de minute aveti preparatul gata pentru a fi servit, pot spune fara a avea rezerve ca pieptul de pui picant este o reteta foarte usor de preparat. In plus, acesta reteta delicioasa reprezinta o alegere perfecta pentru cei care iubesc combinatia de dulce cu picant. Ingredientele sunt calculate pentru 4 portii.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 piept de pui (700 g), taiat cuburi mici; 1 ceapa, tocata; 40 g unt; 2 linguri cu ulei vegetal; 1/4 de lingurita cu scortisoara; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 1 lingura de ghimbir zdrobit; 1/2 de lingurita cu turmeric (curcuma); 1 lingurita cu praf de chilli; 400 g rosii in bulion, cuburi; 1 lingura cu pasta de tomate; 1 lingura cu iaurt; 2 linguri de coriandru verde, tocat; sare si piper dupa gust.

Preparare pui picant: Condimentati cuburile de pui cu sare si piper si amestecati-le bine. Puneti in wok uleiul si adaugati puiul sa se rumeneasca, la foc mediu, circa 10 minute (pana capata o culoare maro-aurie). Dupa ce s-au rumenit cuburile de pui, scoateti-le la scurs intr-o strecuratoare.

Puneti in wok untul sa se topeasca, dupa care adaugati si ceapa in wok sa se rumeneasca. Adaugati si scortisoara peste ceapa si rumeniti totul 1 minut. Adaugati apoi usturoiul zdrobit, ghimbirul, praful de turmeric, praful de chilli, pulpa de rosii, pasta de tomate, iaurtul, dupa care amestecati bine pentru omogenizare si lasati sa fiarba.
Cand a inceput sa fiarba sosul, adaugati cuburile de pui in wok si lasati sa fiarba 5 minute. Dupa ce a fiert 5 minute condimentati cu sare si piper (daca mai este cazul) si stingeti focul. Adaugati coriandrul tocat, amestecati, si puiul picant este gata pentru a fi servit.

Puneti in farfurii, serviti-l fierbinte cu garnitura de orez si, bineinteles, pentru ca totul sa fie perfect, puteti scoate si o bere de la gheata.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 piept de pui (700 g), taiat cuburi mici; 1 ceapa, tocata; 40 g unt; 2 linguri cu ulei vegetal; 1/4 de lingurita cu scortisoara; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 1 lingura de ghimbir zdrobit; 1/2 de lingurita cu turmeric (curcuma); 1 lingurita cu praf de chilli; 400 g rosii in bulion, cuburi; 1 lingura cu pasta de tomate; 1 lingura cu iaurt; 2 linguri de coriandru verde, tocat; sare si piper dupa gust.  Preparare pui picant: Condimentati cuburile de pui cu sare si piper si amestecati-le bine. Puneti in wok uleiul si adaugati puiul sa se rumeneasca, la foc mediu,  circa 10 minute
(pana capata o culoare maro-aurie). scoateti puiul din wok dupa ce s-a rumenit si puneti-l la scurs intr-o strecuratoare Puneti in wok untul sa se topeasca, dupa care adaugati si ceapa in wok sa se rumeneasca. Adaugati si scortisoara peste ceapa si rumeniti totul 1 minut.
Adaugati apoi usturoiul zdrobit, ghimbirul praful de turmeric, praful de chilli, pulpa de rosii pasta tomate si iaurtul
dupa care amestecati bine pentru omogenizare si lasati sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba sosul, adaugati cuburile de pui in wok si lasati sa fiarba 5 minute. Dupa ce a fiert 5 minute condimentati cu sare(daca mai este cazul) condimentati cu piper (optional) si stingeti focul.
Adaugati coriandrul tocat, amestecati, si puiul picant este gata pentru a fi servit. Puneti in farfurii, serviti-l fierbinte cu garnitura de orez si, bineinteles, pentru ca totul sa fie perfect, puteti scoate si o bere de la gheata. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. Sidy spune:

    Hmmmm….o bunatate nu alta ! Cu siguranta ca am sa incerc si eu reteta ta Tavi !

  2. Tavi spune:

    @Sidy – Ce sa zic, e super buna mancarea… sper sa vi se para suficient de picanta numa` :) . Nu de alta dar eu am invatat (acum mai bine de 20 de ani) ce inseamna cu adevarat picant/ardelenesc de la soacra mea, care era de etnie maghiara. Inainte sa mananc mancaruri asiatice, in restaurante, am gustat un gulas sau un papricas ca in Ardeal, iar ce a urmat dupa… a fost floare la ureche :) .

  3. Costache D spune:

    Foarte buna reteta

Spune-ţi părerea