Sos de rosii cu sofran


Sos de rosii cu sofran

Astazi va prezint un delicios sos de rosii cu sofran, usor de preparat, care se poate consuma cald, dar si rece. Pastele reprezinta preparatul cel mai popular, alaturi de pizza, pe care italienii l-au oferit lumii. Dar pentru ca pastele sa fie reusite, trebuie sa folosesti sosurile potrivite, iar acest sos cu sofran este unul dintre ele.

Pentru prepararea sosului de rosii cu sofran aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 g rosii in bulion, cuburi; 1 legatura de ceapa verde, taiata rondele; 1 priza de sofran; 2 linguri seminte de pin; 2 linguri cu ulei de masline; sare si piper dupa gust.

Preparare sos de rosii cu sofran: Puneti semintele de pin intr-o tigaie si rumeniti-le la foc mediu, fara ulei, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit, puneti-le deoparte intr-un bol.

Turnati apoi uleiul de masline in tigaie si adaugati ceapa verde, taiata rondele, sa se rumeneasca 30 de secunde. Dupa ce ati rumenit ceapa 30 de secunde, adaugati pulpa de rosii si aduceti sosul la fierbere.
Cand a inceput sa fiarba sosul, condimentati cu sare si piper dupa gust, adaugati sofranul, si lasati sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.

Turnati sosul intr-un bol, presarati semintele de pin pe deasupra si sosul este gata pentru a fi servit. Il puteti servi cu spaghetti, fusilli, farfalle, etc.


Preparare in imagini:

Pentru prepararea sosului de rosii cu sofran aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g rosii in bulion, cuburi; 1 legatura de ceapa verde, taiata rondele; 1 priza de sofran; 2 linguri seminte de pin; 2 linguri cu ulei de masline; sare si piper dupa gust. Preparare sos de rosii cu sofran: Puneti semintele de pin intr-o tigaie si rumeniti-le la foc mediu, fara ulei, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit, puneti-le deoparte intr-un bol. Turnati apoi uleiul de masline in tigaie si adaugati ceapa verde, taiata rondele, sa se rumeneasca 30 de secunde. Dupa ce ati rumenit ceapa 30 de secunde,
adaugati pulpa de rosii si aduceti sosul la fierbere. Cand a inceput sa fiarba sosul, condimentati cu sare dupa gust, condimentati cu piper dupa gust, adaugati sofranul, si lasati sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. dupa ce a fiert 10 minute sosul
Turnati sosul intr-un bol, presarati semintele de pin pe deasupra si sosul este gata pentru a fi servit. Il puteti servi cu spaghetti, fusilli, farfalle, etc. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. Il trec la favorite……….arata tare bine si cred ca este si tare bun.
    O zi buna!

Spune-ţi părerea