Pui marinat la gratar


Pui marinat la gratar

Astazi va propun pui marinat la gratar. Aceasta reteta este usor de preparat, cu o aroma si un gust deosebit. Ingredientele sunt calculate pentru 2 portii.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 2 bucati de piept de pui (200 g bucata);
Pentru marinata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- sucul de la o lamaie; sucul de la o portocala; 3 graunte de usturoi, zdrobite; 1 lingurita de mustar cu boabe; 1 lingura cu sos de soia; 1 lingura coriandru verde, tocat; 1 lingurita fulgi de ardei iute; 1 punga de plastic (pentru marinat).

Pregatire ingrediente: Stoarceti lamaia si portocala. Zdrobiti usturoiul si tocati coriandrul. Pregatiti-va sosul de soia, fulgii de ardei, mustarul si aveti toate ingredientele gata pentru preparare.

Intr-un castron turnati sucul de lamaie, sucul de portocale, sosul de soia, fulgii de ardei, mustarul, usturoiul zdrobit, coriandrul tocat si amestecati pentru a incorpora toate ingredientele. Marinata este gata.

Puneti pieptul de pui in punga si turnati deasupra marinata. Inchideti punga la gura si scoateti cat mai bine aerul, dupa care legati punga si introduceti-o la frigider, unde lasati-o minim 4 ore (preferabil este sa faceti marinata seara si gratarul sa-l faceti a doua zi).

Preparare gratar de pui marinat: Dupa ce a trecut timpul de marinare, scoateti puiul din punga si asezati-l pe gratarul incins.
Rumeniti-l pe ambele parti, 5-6 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare maro-aurie.

Dupa ce s-a facut, luati-l de pe gratar, asezati-l pe farfurie, turnati deasupra cateva picaturi de sos Barbeque, presarati frunze de coriandru deasupra si adaugati langa cartofi gratinati, piure de cartofi sau cartofi natur, dupa preferinta. In acest moment gratarul poate fi servit.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:   - 2 bucati de piept de pui (200 g bucata);  - pentru marinata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: sucul de la o lamaie; sucul de la o portocala; 3 graunte de usturoi, zdrobite; 1 lingurita de mustar cu boabe; 1 lingura cu sos de soia; 1 lingura coriandru verde, tocat; 1 lingurita fulgi de ardei iute; 1 punga de plastic (pentru marinat). Pregatire ingrediente: Stoarceti lamaia Stoarceti si portocala. Zdrobiti usturoiul tocati coriandrul Pregatiti-va sosul de soia, fulgii de ardei, mustarul si aveti toate ingredientele gata pentru preparare. Intr-un castron turnati sucul de lamaie,
adaugati sucul de portocale, adaugati sosul de soia, adaugati fulgii de ardei, adaugati mustarul, adaugati usturoiul zdrobit, adugati coriandrul tocat amestecati pentru a incorpora toate ingredientele. Marinata este gata.
Puneti pieptul de pui in punga turnati deasupra marinata. Inchideti punga la gura si scoateti cat mai bine aerul, dupa care legati punga introduceti-o la frigider, unde lasati-o minim 4 ore (preferabil este sa faceti marinata seara si gratarul sa-l faceti a doua zi). Preparare gratar de pui marinat: Dupa ce a trecut timpul de marinare, scoateti puiul din punga asezati puiul pe gratarul incins.
Rumeniti-l pe ambele parti, 5-6 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-a facut, luati-l de pe gratar, asezati-l pe farfurie, turnati deasupra cateva picaturi de sos Barbecue, presarati frunze de coriandru deasupra si adaugati langa cartofi gratinati, piure de cartofi sau cartofi natur, dupa preferinta. In acest moment gratarul poate fi servit. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. radu spune:

    bun de tot a iesit. mi l-am facut cu cartofi prajiti si m-a uns pe suflet. multam de idee.

  2. Tavi spune:

    @radu – Ma bucur ca te-a uns pe suflet :) . Sa-ti fie de bine!

  3. ela spune:

    ce bunatate…..Tavi hai in gradina

Spune-ţi părerea