Ficatei de pui cu sos acru-dulce


Ficatei de pui cu sos acru-dulce

Azi am ales o reteta pe care n-am mai preparat-o demult, ficatei de pui cu sos acru-dulce, preparatele asiatice, in special cele chinezesti, fiind favoritele mele. Sunt usor de pregatit, cu arome si gusturi extreme, care iti incanta papilele gustative. Ingredientele sunt calculate pentru 2 portii.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g ficatei de pui; 2 linguri cu ulei de susan; 2 linguri cu apa; 3 linguri cu otet balsamic; 2 linguri cu sos de soia; 1 lingura coriandru verde, tocat; 1 lingura de zahar; 4 graunte de usturoi, zdrobite; sare si piper dupa gust.

Preparare ficatei de pui cu sos acru-dulce: Puneti ficateii intr-un wok, condimentati cu un praf de sare si un praf de piper, dupa care turnati apa peste ficatei pana ii acoperiti.
Lasati sa fiarba la foc mediu, cu un capac deasupra, timp de 15 minute (calculate din momentul in care a inceput sa fiarba apa).

Cat fierb ficateii pregatiti sosul. Puneti cele 2 linguri de apa intr-un bol mare. Adaugati zaharul, usturoiul, sosul de soia, otetul balsamic, uleiul de susan, coriandrul tocat si amestecati pana se dizolva zaharul. Gata sosul!

Puneti si orezul sa fiarba in acelasi timp cu ficateii, ca sa fie gata in acelasi timp. Dupa ce au fiert ficateii, timp de 15 minute, puneti-i intr-o strecuratoare sa se scurga.

Dupa ce s-au scurs ficateii, adaugati-i peste sos si amestecati usor. Lasati ficateii 5 minute in sos, dupa care puneti orez in farfurie. Adaugati ficateii, turnati sos peste orez si peste ficatei, ornati cu frunze de coriandru si……. “pastrati-i 2 zile la frigider”.
:D Nu va speriati! Am glumit, ii puteti servi imediat.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g ficatei de pui; 2 linguri cu ulei de susan; 2 linguri cu apa; 3 linguri cu otet balsamic; 2 linguri cu sos de soia; 1 lingura coriandru verde, tocat; 1 lingura de zahar; 4 graunte de usturoi, zdrobite; sare si piper dupa gust. Preparare ficatei de pui cu sos acru-dulce: Puneti ficateii intr-un wok, condimentati cu un praf de sare condimentati cu un praf de piper, dupa care turnati apa peste ficatei pana ii acoperiti. Lasati sa fiarba la foc mediu, cu un capac deasupra, timp de 15 minute (calculate din momentul in care a inceput sa fiarba apa).
Cat fierb ficateii pregatiti sosul. Puneti cele 2 linguri de apa intr-un bol mare. Adaugati zaharul, Adaugati usturoiul, Adaugati sosul de soia, Adaugati otetul balsamic, Adaugati uleiul de susan, Adaugati coriandrul tocat
si amestecati pana se dizolva zaharul. Gata sosul! Puneti si orezul sa fiarba in acelasi timp cu ficateii, ca sa fie gata in acelasi timp. Dupa ce au fiert ficateii, puneti-i intr-o strecuratoare sa se scurga. Dupa ce s-au scurs ficateii, adaugati-i peste sos si amestecati usor. Lasati ficateii 5 minute in sos, dupa care puneti orez in farfurie. Adaugati ficateii,
turnati sos peste orez si peste ficatei, ornati cu frunze de coriandru si....... "pastrati-i 2 zile la frigider". :D Nu va speriati! Am glumit, ii puteti servi imediat. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea