Spuma de capsuni cu mere


Spuma de capsuni cu mere

Am pregatit o spuma de capsuni cu mere deoarece spuma de fructe reprezinta unul dintre deserturile mele preferate. O prepar ori de cate ori am pofta de ceva bun, fin si racoritor, iar rezultatul este de fiecare data impresionant fie ca aleg sa combin capsuni, fructe de padure sau visine. De aceasta data insa am abandonat modul traditional de preparare pe care il stiam si am optat sa incerc varianta irlandeza a acestui desert. Produsul final a iesit delicios!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 450 g mere (sa fie acrisoare, eu am pus verzi); 450 g capsuni (eu am folosit capsuni, insa puteti alege sa o faceti si cu afine, coacaze, zmeura, mure – chiar sa faceti combinatii – sau visine); 60 g fructoza (cei care nu tin o dieta pot pune 115 g zahar tos, fin); sucul de la 1 lamaie; 1 pliculet gelatina; 2 albusuri de ou; 150 ml apa; frisca pentru servit.

Pregatire ingrediente: Taiati capsunile cuburi si separati galbenusurile de albusuri. Curatati merele de coaja, scoateti-le cotorul si taiati-le cuburi. Stoarceti lamaia, pregatiti-va fructoza si praful de gelatina si aveti toate ingredientele gata pentru preparare.

Preparare spuma de capsuni cu mere: Puneti merele intr-o oala mare, impreuna cu capsunile (sau cu fructele pe care le folositi), cu 150 ml apa si 40 g fructoza (sau 75 g zahar). Aduceti la fierbere, si lasati sa fiarba 15 minute, la foc mic. Dupa ce au trecut cele 15 minute, luati de pe foc.

In zeama de lamaie, presarati gelatina si lasati-o sa se umezeasca timp de cateva minute, dupa care amestecati usor. Adaugati lamaia si gelatina peste fructele din oala, si mai dati intr-un clocot, amestecand pentru a se dizolva gelatina, dupa care stingeti focul.

Puneti o sita deasupra unui vas si turnati fructele din oala in sita. Pasati fructele, pentru a trece cat mai multa compozitie prin sita. Lasati piureul astfel obtinut sa se racoreasca in vas.
Aruncati ceea ce ramane in sita.

Cat se racoreste piureul de fructe, puneti albusurile de ou in mixer, adaugati restul de 20 g fructoza (sau restul de 40 g zahar) si mixati, mai intai la viteza mica dupa care mariti treptat pana ajungeti la viteza maxima. Albusurile sunt gata cand ati obtinut o crema pufoasa, care nu cade cand intoarceti vasul mixerului cu gura in jos.

Turnati apoi albusul peste piureul de fructe din oala si amestecati usor, pana se omogenizeaza si se integreaza fructele in albus. Puneti apoi spuma de fructe in pahare sau boluri si introduceti-le la frigider minim 1 ora.

Dupa ce s-au racit, scoateti-le, adaugati (daca doriti) frisca si ornati cu fructe pe deasupra. Spuma de capsuni si mere poate fi servita.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 450 g mere; 450 g capsuni (eu am folosit capsuni, insa puteti alege sa o faceti si cu afine, coacaze, zmeura, mure - chiar sa faceti combinatii - sau visine); 60 g fructoza (cei care nu tin o dieta pot pune 115 g zahar tos, fin); sucul de la 1 lamaie; 1 pliculet gelatina; 2 albusuri de ou; 150 ml apa; frisca pentru servit. Pregatire ingrediente: Taiati capsunile cuburi si separati galbenusurile de albusuri. Curatati merele de coaja, scoateti-le cotorul si taiati-le cuburi. Stoarceti lamaia, pregatiti-va fructoza si praful de gelatina si aveti toate ingredientele gata pentru preparare. Preparare spuma de capsuni cu mere: Puneti merele intr-o oala mare,
impreuna cu capsunile (sau cu fructele pe care le folositi), cu 150 ml apa si 40 g fructoza (sau 75 g zahar). Aduceti la fierbere, si lasati sa fiarba 15 minute, la foc mic. Dupa ce au trecut cele 15 minute, luati de pe foc. In zeama de lamaie, presarati gelatina si lasati-o sa se umezeasca timp de cateva minute, dupa care amestecati usor.
Adaugati lamaia si gelatina peste fructele din oala, si mai dati intr-un clocot, amestecand pentru a se dizolva gelatina, dupa care stingeti focul. Puneti o sita deasupra unui vas si turnati fructele din oala in sita. Pasati fructele, pentru a trece cat mai multa compozitie prin sita. Lasati piureul astfel obtinut sa se racoreasca in vas. Aruncati ceea ce ramane in sita.
Cat se racoreste piureul de fructe, puneti albusurile de ou in mixer, adaugati restul de 20 g fructoza (sau restul de 40 g zahar) si mixati, mai intai la viteza mica dupa care mariti treptat pana ajungeti la viteza maxima. Albusurile sunt gata cand ati obtinut o crema pufoasa, care nu cade cand intoarceti vasul mixerului cu gura in jos. Turnati apoi albusul peste piureul de fructe din oala si amestecati usor, pana se omogenizeaza si se integreaza fructele in albus. Puneti apoi spuma de fructe in pahare sau boluri
si introduceti-le la frigider minim 1 ora Dupa ce s-au racit, scoateti-le, adaugati (daca doriti) frisca si ornati cu fructe pe deasupra. Spuma de capsuni si mere poate fi servita. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. Adina spune:

    Arata fantastic… si chiar cu mere nu am mai facut. O s-o pun neaparat in aplicare, poate cu fructe de padure asa cum ai sugerat.

  2. Tavi spune:

    @Adina – Da, si eu am de gand s-o repet cu fructe de padure.

  3. ioana spune:

    ce bine! mai ales ca intotdeauna spuma de capsuni mi s-a parut a fi prea dulce pentru gustul meu, motiv pentru care si ocoleam sa fac spuma de capsuni.

  4. Tavi spune:

    @ioana – Iata ca acum poti incerca si spuma de capsuni daca dispui de niste mere acrisoare. Sper sa-ti placa.

  5. liana10 spune:

    Mie-mi place spuma de capsuni de mooor…cu albusuri si zahar…n-am facut niciodata cu alte fructe in combinatie…dar merita incercat.

  6. Tavi spune:

    @liana10 – Chiar se merita sa incerci. Eu zic ca o sa-ti placa si o sa mai repeti.

  7. Mariana spune:

    De-a dreptul minunata!!! Nu am mai facut pana in aceasta vara, dar am fost curioasa si nu mi-a parut rau ca am incercat. Felicitari!

  8. Tavi spune:

    @Mariana – Multumesc, ma bucur ca ti-a placut intr-atat de mult incat sa nu-ti para rau ca ai incercat reteta.

Spune-ţi părerea