Tortilla de Patatas (Tortilla spaniola de cartofi)


Tortilla de Patatas (Tortilla spaniola de cartofi)

Poate ati auzit deja ca Tortilla de Patatas este perla bucatariei spaniole, asa cum Flour Tortilla este preparatul cel mai cunoscut al mexicanilor. Sa nu credeti insa ca este o mancare complicata, pentru prepararea ei fiind necesari doar niste cartofi, ceapa, oua, ulei de masline si sare. De aceea, oricand aveti musafiri neasteptati, acest preparat simplu va poate salva, deoarece intotdeauna veti avea acasa ingredientele necesare.

Pentru o portie de 6 persoane aveti nevoie de: 1 kg de cartofi; 9 oua; 1 ceapa rosie; ulei de masline si sare conform gustului.

Mod de preparare: Cartofii taiati in felii subtiri se vor praji in ulei (la un foc mai mic, pentru a evita prajirea excesiva) pana cand se obtine o culoare aproape aurie. Daca sunt gata se scot si se adauga la ouale batute. Condimentati cu sare dupa gust.

Ceapa taiata marunt se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, dupa care i se adauga aluatul obtinut din oua si cartofi. Tigaia se va scutura putin, din cand in cand, avand grija ca Tortilla sa nu se lipeasca de tigaie. Cu ajutorul unei farfurii, se poate intoarce usor, ca sa se coaca bine si pe partea cealalta. Cu ajutorul unei scobitori se va verifica daca s-a copt bine si in interior. Daca este gata se aseaza pe o farfurie si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se poate servi.


Preparare in imagini:

Poate ati auzit deja ca Tortilla de Patatas este perla bucatariei spaniole, asa cum Flour Tortilla este preparatul cel mai cunoscut al mexicanilor. Sa nu credeti insa ca este o mancare complicata, pentru prepararea ei fiind necesari doar niste cartofi, ceapa, oua, ulei de masline si sare. De aceea, oricand aveti musafiri neasteptati, acest preparat simplu va poate salva, deoarece intotdeauna veti avea acasa ingredientele necesare. Pentru o portie de 6 persoane aveti nevoie de: 1 kg de cartofi; 9 oua; 1 ceapa rosie; ulei de masline si sare conform gustului. Mod de preparare: Cartofii taiati in felii subtiri se vor praji in ulei (la un foc mai mic, pentru a evita prajirea excesiva) pana cand se obtine o culoare aproape aurie. Daca sunt gata se scot se adauga la ouale batute. Condimentati cu sare dupa gust. Ceapa taiata marunt se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, dupa care i se adauga aluatul obtinut din oua si cartofi. Tigaia se va scutura putin, din cand in cand, avand grija ca Tortilla sa nu se lipeasca de tigaie.
Cu ajutorul unei farfurii, se poate intoarce usor, ca sa se coaca bine si pe partea cealalta. Cu ajutorul unei scobitori se va verifica daca s-a copt bine si in interior. Daca este gata se aseaza pe o farfurie si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se poate servi. Pofta buna!          

Mult succes la preparare si pofta buna!

O părere.

  1. Rosca Miruna spune:

    am facut aceasta reteta intr-o dimineata si ne-a placut mult si mie si sotului meu,este foarte buna,am mai mancat asa ceva la verisoara mea cand a venit din spania.

Spune-ţi părerea