Ciuperci cu sos Garam Masala


Ciuperci cu sos Garam Masala

Tot e canicula..macar sa transpir cu folos :) . Am preparat deci o reteta cu specific indian: ciuperci cu sos garam masala. Este o mancare condimentata (te trec transpiratiile si daca nu e canicula).

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g ciuperci, taiate in 4; 250 g rosii in bulion cuburi; 1 ceapa, taiata julien; 1 ardei gras rosu, taiat cuburi; 100 g boabe porumb (din conserva); 1/2 lingurita pasta de ghimbir; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 1 ardei iute (verde sau rosu), tocat marunt; 1/2 lingurita chili pulbere; 1/2 lingurita garam masala; 1/2 lingurita curcuma, pudra; 1 lingura de ulei; sare dupa gust; coriandru tocat (pentru garnisit la final).

Pregatire ingrediente: Taiati ciupercile in 4, zdrobiti usturoiul si ghimbirul. Scoateti porumbul din conserva. Taiati ceapa julien si pregatiti-va condimentele (chili, curcuma, garam masala). Taiati rosiile cuburi si taiati marunt ardeiul iute. Taiati ardeiul gras (cuburi) si tocati coriandrul. Pregatiti-va uleiul si sarea, moment in care aveti toate ingredientele la indemana pentru preparare.

Preparare Ciuperci cu sos Garam Masala: Turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Adaugati apoi ceapa si rumeniti-o pana devine usor aurie. Dupa ce a devenit ceapa aurie, adaugati pasta de ghimbir si de usturoi, amestecati si mai rumeniti, impreuna cu ceapa, inca 2 minute.
Adaugati apoi ardeiul iute, praful de chili si rosiile in bulion, amestecati si lasati sa fiarba, la foc mic, 5 minute. Dupa ce ati fiert rosiile 5 minute, condimentati cu un praf de sare (dupa gust) si adaugati si restul condimentelor (curcuma si garam masala). Amestecati pentru omogenizare si adaugati ciupercile si ardeiul gras. Lasati sa fiarba, la foc mic, circa 10 minute, amestecand din cand in cand.

Dupa ce au fiert ciupercile, adaugati boabele de porumb, jumatate din coriandrul tocat, amestecati si stingeti focul. Puneti in farfurie, presarati coriandru verde pe deasupra si serviti cu orez basmati.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g ciuperci, taiate in 4; 250 g rosii in bulion cuburi; 1 ceapa, taiata julien; 1 ardei gras rosu, taiat cuburi; 100 g boabe porumb (din conserva); 1/2 lingurita pasta de ghimbir; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 1 ardei iute (verde sau rosu), tocat marunt; 1/2 lingurita chili pulbere; 1/2 lingurita garam masala; 1/2 lingurita curcuma, pudra; 1 lingura de ulei; sare dupa gust; coriandru tocat (pentru garnisit la final). Pregatire ingrediente: Taiati ciupercile in 4, zdrobiti usturoiul si ghimbirul. Scoateti porumbul din conserva. Taiati ceapa julien si pregatiti-va condimentele (chili, curcuma, garam masala). Taiati rosiile cuburi
si taiati marunt ardeiul iute. Taiati ardeiul gras (cuburi) si tocati coriandrul. Pregatiti-va uleiul si sarea, moment in care aveti toate ingredientele la indemana pentru preparare. Preparare Ciuperci cu sos Garam Masala: Turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga la foc mediu.
Adaugati apoi ceapa si rumeniti-o pana devine usor aurie. Dupa ce a devenit ceapa aurie, adaugati pasta de ghimbir si de usturoi, amestecati si mai rumeniti, impreuna cu ceapa, inca 2 minute. Adaugati apoi ardeiul iute, praful de chili
amestecati si adaugati rosiile amestecati si lasati sa fiarba, la foc mic, 5 minute. Dupa ce ati fiert rosiile 5 minute, condimentati cu un praf de sare (dupa gust) si adaugati si restul condimentelor (curcuma si garam masala). Amestecati pentru omogenizare si adaugati ciupercile
si ardeiul gras. Lasati sa fiarba, la foc mic, circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce au fiert ciupercile, adaugati boabele de porumb, jumatate din coriandrul tocat, amestecati si stingeti focul. Puneti in farfurie, presarati coriandru verde pe deasupra si serviti cu orez basmati. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

5 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Excelent arata, imi place f mult reteta !

  2. maria elena spune:

    Arata foarte bine ciupercile gatite de tine, imi place prezentarea la fiecare reteta expusa, ce mai esti de nota maxima, ma bucur ca am descoperit acest sait.

  3. Ana spune:

    unde ai gasit garam masala? multumesc

  4. Tavi spune:

    @Ana – Ki-Life, Piata Amzei. E un magazin tare bine aprovizionat, nu numai in ceea ce priveste condimentele asiatice. Multumesc si eu pentru vizita, sper sa-ti fi fost de ajutor.

  5. Livia spune:

    Imi place cum suna, e simplu de facut, mai ramane sa-mi fac drum pana-n Amzei sa-mi iau cele necesare.

Spune-ţi părerea