Supa crema de fasole galbena


Supa crema de fasole galbena

E prima oara in acest an cand gatesc supa de fasole galbena. De fapt, planurile initiale nu o includeau in meniu insa in piata era pe toate tarabele asa ca mi-a facut cu ochiul si m-a determinat sa ma “rasucesc”. In concluzie, am facut o supa crema de fasole galbena, precum si un alt preparat pe care chiar nu mai am stare sa-l postez azi. Dar o sa revin maine…

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g fasole galbena; 2 tulpini de telina; 1 morcov; 2 cartofi medii; 1 ceapa; 1 fir de praz (doar partea alba); 1 dovlecel; 200 ml smantana; 4 cuburi de concentrat de supa de legume; 2 linguri de patrunjel verde, tocat; 1/2 lingurita de chimen macinat; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Taiati bucati mari, prazul, ceapa, morcovul si tulpinile de telina. Curatati de coaja dovlecelul, scoateti samburii si taiati-l cuburi. Taiati si cartofii cuburi, curatati fasolea, pregatiti-va smantana, chimenul si patrunjelul tocat, si aveti toate ingredientele gata pentru preparare.

Preparare supa crema de fasole galbena: Puneti la fiert, intr-o oala cu 3 litri de apa, dovleceii, tulpinile de telina, ceapa, prazul, morcovul, fasolea, cartofii si cuburile de concentrat. Cand a inceput apa sa fiarba, puneti un capac deasupra si lasati legumele sa fiarba timp de 20 de minute.

Dupa ce s-au scurs cele 20 de minute, condimentati cu sare si piper (dupa gust) si stingeti focul. Cu ajutorul unui polonic, puneti legume si supa intr-un blender si mixati pana obtineti o crema omogena. Rasturnati crema obtinuta intr-o oala si repetati operatiunea pana cand terminati de mixat toata compozitia din oala.

Adaugati apoi chimenul si amestecati pentru a se incorpora in compozitie. In final, turnati smantana, amestecati si supa crema de fasole galbena este gata.

Puneti in farfurie, presarati patrunjel verde pe deasupra si adaugati crutoane, dupa care o puteti servi calda sau rece.


Preparare in imagini:

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g fasole galbena; 2 tulpini de telina; 1 morcov; 2 cartofi medii; 1 ceapa; 1 fir de praz (doar partea alba); 1 dovlecel; 200 ml smantana; 4 cuburi de concentrat de supa de legume; 2 linguri de patrunjel verde, tocat; 1/2 lingurita de chimen macinat; sare si piper dupa gust. Pregatire ingrediente: Taiati bucati mari, prazul, Taiati bucati mari ceapa taiati bucati mari morcovul taiati bucati telina Curatati de coaja dovlecelul, scoateti samburii si taiati-l cuburi. Taiati si cartofii cuburi, curatati fasolea, pregatiti-va smantana, chimenul si patrunjelul tocat, si aveti toate ingredientele gata pentru preparare.
Puneti la fiert, intr-o oala cu 3 litri de apa, dovleceii, tulpinile de telina, ceapa, prazul, morcovul, adaugati si fasolea, adaugati cartofii si cuburile de concentrat de legume lasati sa fiarba apa Cand a inceput apa sa fiarba, puneti un capac deasupra si lasati legumele sa fiarba timp de 20 de minute.
Dupa ce s-au scurs cele 20 de minute, condimentati cu sare (dupa gust) condimentati cu piper (dupa gust) si stingeti focul. Cu ajutorul unui polonic, puneti legume si supa intr-un blender si mixati pana obtineti o crema omogena. Rasturnati crema obtinuta intr-o oala si repetati operatiunea pana cand terminati de mixat toata compozitia din oala. Adaugati apoi chimenul
si amestecati pentru a se incorpora in compozitie. In final, turnati smantana, amestecati si supa crema de fasole galbena este gata. Puneti supa in farfurie, presarati patrunjel verde pe deasupra si adaugati crutoane, dupa care o puteti servi calda sau rece. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

13 păreri.

  1. oana spune:

    minunate sunt supele astea crema, de oricare ar fi, mai ales vara.

  2. cornel spune:

    super, si nu pare deloc complicat. cred ca ma voi incumeta :) .

  3. Biancas spune:

    Buna Tavi, bine te-am gasit.
    Vai ce bunatate de supa ai facut!!! Trebuie sa o incerc si eu ca arata tare bine.
    Imi place felkul tau de prezentare a retetelor, e destul sa ma uit la poze si aflu totul detaliat:)
    Weekend minunat!!

  4. Tavi spune:

    @Biancas – Multumesc, weekend placut asemenea va doresc.

  5. Tavi spune:

    @oana – Ai dreptate! Si eu le prefer vara.

  6. Tavi spune:

    @cornel – Pai chiar nu e deloc complicat, n-ai de ce sa nu te incumeti :) .

  7. Sylvia spune:

    Excelenta reteta si prezentare ca intotdeauna !

  8. Tavi spune:

    Sylvia – Multumesc, excelente au fost si frigaruile pregatite de tine.

  9. Sylvia spune:

    Merci Tavi este una din mancarurile mele preferate vara desi sincer prefer sa se fac pe gratar dar nu e mereu posibil. Spor in toate iti doresc.

  10. Rosca Miruna spune:

    am facut aceasta reteta cu fasole galbena la borcan si a fost foarte buna i-a placut sotului meu si parintilor mei care tocmai cand au venit pe la mine bagam supa in blender,numai fiului meu nu i-a placut pt ca este un mofturos si nu stiu ce sa ma mai fac cu el,cand nu ii place un fel de mancare gatesc aparte pt el

  11. Tavi spune:

    @Miruna – Cred ca majoritatea copiilor sunt mofturosi, Razvan nu e o exceptie LOL! Ma bucur ca v-a placut voua insa. O seara buna!

  12. khephri spune:

    Foarte tare acest blog, cred cel mai tare site de retete. keep up the good work!

  13. Tavi spune:

    @khephri – Multumesc. Eu o sa continui sa mananc :) si sa prezint ceea ce gatesc.

Spune-ţi părerea