Pui cu fasole galbena in stil chinezesc


Pui cu fasole galbena in stil chinezesc

Revin cu cel de-al doilea preparat din fasole galbena abia astazi, pui cu fasole galbena in stil chinezesc. Stiu ca am zis ca o voi face ieri, dar… mi s-a busit un hard de la computer si am stat pana la 4 dimineata sa reinstalez dragul de Windows, alte programe, sa recuperez date samd :) .

Deci, inainte sa-mi crape hardul de la computer, in afara de supa crema de fasole galbena, am mai preparat si un pui cu fasole galbena in stil chinezesc. Se prepara rapid, iar ingredientele sunt calculate pentru 4 portii.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 200 g fasole galbena proaspata, taiata fasii subtiri; 2 graunte de usturoi, zdrobite; 2 linguri ulei de susan, pentru prajit; 50 g muguri de bambus; 50 g castane de apa, taiate felii; 50 g germeni de soia; 50 g baby corn; 3 linguri cu sos de soia dulce; 1/2 lingurita cu zahar brun; 1/2 lingura amidon de porumb; 100 ml supa de pui (un sfert de cub de concentrat de pui); sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Taiati pieptul de pui fasii subtiri, de max 10 cm lungime. Taiati fasolea fasii subtiri, de cca. 10 cm lungime.
Zdrobiti usturoiul, pregatiti-va germenii de soia, mugurii de bambus, feliati castanele, taiati in bucati de 1 cm bucatile de baby corn. Puneti-va la indemana: sosul de soia, uleiul de susan, amidonul, supa de pui, sarea si piperul… si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Preparare pui cu fasole galbena in stil chinezesc: Turnati in wok uleiul de susan si lasati-l sa se incinga la foc iute. Adaugati carnea de pui si rumeniti-o pana isi schimba culoarea, amestecand permanent (cca. 3 minute).
Cand puiul si-a schimbat culoarea adaugati usturoiul zdrobit si mai rumeniti, impreuna cu puiul, inca 2 minute, amestecand permanent.

Adaugati apoi legumele (fasolea galbena, baby corn-ul, castanele de apa, mugurii de bambus, germenii de soia) si amestecati pentru a se integra uniform toate ingredientele.
Condimentati cu un praf de sare si de piper, dupa care adaugati zaharul brun si sosul de soia dulce. Amestecati bine si rumeniti totul 5 minute, la foc iute, amestecand permanent.

Dupa ce s-au inabusit legumele timp de 5 minute, turnati supa deasupra si lasati in continuare, la foc iute, pana ce supa incepe sa fiarba. Pana incepe sa fiarba supa puneti amidonul intr-un vas cu 20 de ml de apa rece si amestecati pentru a se dizolva amidonul.

Cand a inceput sa fiarba supa, amestecati, adaugati amidonul dizolvat in apa, amestecati din nou si stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 5 minute, dupa care puteti pune in farfurii. Se poate servi cu garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Revin cu cel de-al doilea preparat din fasole galbena abia astazi, pui cu fasole galbena in stil chinezesc. Stiu ca am zis ca o voi face ieri, dar... mi s-a busit un hard de la computer si am stat pana la 4 dimineata sa reinstalez dragul de Windows, alte programe, sa recuperez date samd :). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 200 g fasole galbena proaspata, taiata fasii subtiri; 2 graunte de usturoi, zdrobite; 2 linguri ulei de susan, pentru prajit; 50 g muguri de bambus; 50 g castane de apa, taiate felii; 50 g germeni de soia; 50 g baby corn; 3 linguri cu sos de soia dulce; 1/2 lingurita cu zahar brun; 1/2 lingura amidon de porumb; 100 ml supa de pui (un sfert de cub de concentrat de pui); sare si piper dupa gust. Pregatire ingrediente: Taiati pieptul de pui fasii subtiri, de max 10 cm lungime. Taiati fasolea fasii subtiri, de cca. 10 cm lungime. Zdrobiti usturoiul, pregatiti-va germenii de soia, mugurii de bambus, feliati castanele, taiati in bucati de 1 cm bucatile de baby corn. Puneti-va la indemana: sosul de soia, uleiul de susan, amidonul, supa de pui, sarea si piperul... si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare. Preparare pui cu fasole galbena in stil chinezesc: Turnati in wok uleiul de susan si lasati-l sa se incinga la foc iute.
Adaugati carnea de pui si rumeniti-o pana isi schimba culoarea, Cand puiul si-a schimbat culoarea adaugati usturoiul zdrobit si mai rumeniti, impreuna cu puiul, inca 2 minute, amestecand permanent. Adaugati fasolea galbena, Adaugati  baby corn-ul,
Adaugati castanele de apa, Adaugati mugurii de bambus, Adaugati si germenii de soia si amestecati pentru a se integra uniform toate ingredientele. Condimentati cu un praf de sare Condimentati cu un praf de piper, dupa care adaugati zaharul brun
si sosul de soia dulce. Amestecati bine si rumeniti totul 5 minute, la foc iute, amestecand permanent. Dupa ce s-au inabusit legumele timp de 5 minute, turnati supa deasupra amestecati si lasati in continuare, la foc iute, pana ce supa incepe sa fiarba. Pana incepe sa fiarba supa puneti amidonul intr-un vas cu 20 de ml de apa rece si amestecati pentru a se dizolva amidonul.
Cand a inceput sa fiarba supa, amestecati, adaugati amidonul dizolvat in apa, amestecati din nou si stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 5 minute, dupa care puteti pune in farfurii. Se poate servi cu garnitura de orez. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Biancas spune:

    Oau ce bine arata mancarea asta!!! O reteta buna de pus pe lista de asteptare:)
    O saptamana frumoasa iti doresc

  2. Sylvia spune:

    Excelenta reteta , tare imi place! Tavi ce gust au castanele de apa? cred ca am luat o data in ceva amestec de legume chinezesti dar nu sunt sigura.

  3. Tavi spune:

    @Biancas – Multumesc, o saptamana frumoasa asemenea!

  4. Tavi spune:

    @Sylvia – Si eu tot intr-un mix le-am gasit, laolalta cu germeni de soia si muguri de bambus. Deci, conservate in acest mix, imi este greu sa spun ca au un gust anume caci… n-au :) . Dar nu cred ca asta este o problema pentru ca nici castanele de apa, nici mugurii de bambus, nu sunt ingrediente adaugate in mancarurile chinezesti neaparat pentru “a da gust”, ci pentru textura si pentru proprietatile nutritive pe care le au. De altfel, daca ma gandesc mai bine, cred ca nici o leguma nu este folosita in bucataria chinezeasca doar pentru “gust” (si cand spun asta am in minte modul lor de a prepara pana si supele). De gustul mancarurilor lor au grija combinatiile de sosuri si condimente, slava Domnului :) .

Spune-ţi părerea