Peste pane cu ciuperci chinezesti


Peste pane cu ciuperci chinezesti

Astazi am avut chef de peste, asa ca am pregatit o reteta delicioasa de peste pane cu ciuperci chinezesti in sos dulce. Ingredientele sunt calculate pentru 4 persoane.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru pestele pane aveti nevoie de: 500 g file de peste; 2 albusuri de ou; 1 lingura pasta de ghimbir; 4-5 linguri amidon de porumb; 100 ml ulei de arahide (pentru prajit); un praf de sare.

Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 20 g ciuperci chinezesti uscate; 50 g muguri de bambus; 100 g ceapa (arpagic) in otet; 2 graunte de usturoi; 50 g germeni de soia; 4 linguri cu sos de soia dulce; 1 lingurita cu zahar brun; 1 varf de lingurita cu glutamat; 100 ml supa de legume (un sfert de cub de supa instant); 100 ml vin alb; 2 linguri ulei de arahide; 1/2 lingurita condiment chinezesc cu 5 arome; 3 lingurite amidon de porumb.

Pregatire ingrediente: Turnati peste ciuperci apa fiarta, pana le acoperiti, si lasati-le in apa 20 de minute.

Intre timp taiati pestele cuburi de marime potrivita si zdrobiti usturoiul. Puneti-va albusurile intr-un bol si preparati supa. Pregatiti-va mugurii de bambus, germenii de soia, condimentele, amidonul, vinul, astfel incat sa aveti toate ingredientele la indemana pentru preparare.

Preparare peste pane cu ciuperci chinezesti: Dupa ce au trecut cele 20 de minute, puneti ciupercile intr-o strecuratoare, sa se scurga.

Puneti cuburile de peste intr-un bol mare. Condimentati cu sare si amestecati bine. Adaugati deasupra pasta de ghimbir si amestecati din nou. Presarati o lingura de amidon si amestecati.
Dupa ce ati amestecat bine, puneti restul de amidon intr-o farfurie si imprastiati-l pe toata suprafata farfuriei (daca se termina amidonul mai adaugati suplimentar).

Turnati uleiul pentru prajit (100 ml) in wok si lasati-l sa se incinga la foc mediu.

Turnati albusul deasupra pestelui si amestecati bine. Luati apoi cuburile de peste si tavaliti-le prin amidonul din farfurie, pe ambele parti. Puneti-le apoi in tigaie sa se rumeneasca cca. 3 minute pe fiecare parte sau pana cand capata o culoare maro-aurie. Cand s-au rumenit cuburile de peste, scoateti-le la scurs, intr-o strecuratoare.

Dupa ce ati prajit toate cuburile de peste, aruncati uleiul in care ati prajit pestele si puneti in tigaie cele 2 linguri de ulei necesare pentru prepararea sosului.

Cand s-a incins uleiul adaugati ciupercile si usturoiul zdrobit si rumeniti ciupercile 2 minute, amestecand permanent.

Adaugati sosul de soia, mugurii de bambus, germenii de soia, zaharul brun si amestecati, dupa care lasati sa se inabuse 2 minute, la foc mediu, amestecand permanent.
Adaugati apoi glutamatul, supa, vinul, condimentul cu 5 arome si lasati sa fiarba in continuare inca 2 minute, amestecand permanent.

Puneti amidonul in 20 ml de apa rece si amestecati pana se dizolva. Adaugati in wok si ceapa, dupa care turnati amidonul dizolvat. Amestecati rapid pentru omogenizare. Cand sosul s-a ingrosat stingeti focul.

Puneti peste in farfurie si adaugati sos deasupra. Se poate servi cu garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Astazi am avut chef de peste, asa ca am pregatit o reteta delicioasa de peste pane cu ciuperci chinezesti in sos dulce. Ingredientele sunt calculate pentru 4 persoane. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:   Pentru pestele pane aveti nevoie de: 500 g file de peste; 2 albusuri de ou; 1 lingura pasta de ghimbir; 4-5 linguri amidon de porumb; 100 ml ulei de arahide (pentru prajit); un praf de sare.  Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 20 g ciuperci chinezesti uscate; 50 g muguri de bambus; 100 g ceapa (arpagic) in otet; 2 graunte de usturoi; 50 g germeni de soia; 4 linguri cu sos de soia dulce; 1 lingurita cu zahar brun; 1 varf de lingurita cu glutamat; 100 ml supa de legume (un sfert de cub de supa instant); 100 ml vin alb; 2 linguri ulei de arahide; 1/2 lingurita condiment chinezesc cu 5 arome; 3 lingurite amidon de porumb. Pregatire ingrediente: Turnati peste ciuperci apa fiarta, pana le acoperiti, si lasati-le in apa 20 de minute. Intre timp taiati pestele cuburi de marime potrivita zdrobiti usturoiul. Puneti-va albusurile intr-un bol
si preparati supa. Pregatiti-va mugurii de bambus, germenii de soia, condimentele, amidonul, vinul, astfel incat sa aveti toate ingredientele la indemana pentru preparare. Preparare peste pane cu ciuperci chinezesti: Dupa ce au trecut cele 20 de minute, puneti ciupercile intr-o strecuratoare, sa se scurga. Puneti cuburile de peste intr-un bol mare. Condimentati cu sare si amestecati bine. Adaugati deasupra pasta de ghimbir
si amestecati din nou. Presarati o lingura de amidon si amestecati. Dupa ce ati amestecat bine, puneti restul de amidon intr-o farfurie si imprastiati-l pe toata suprafata farfuriei Turnati uleiul pentru prajit (100 ml) in wok si lasati-l sa se incinga la foc mediu.
Turnati albusul deasupra pestelui si amestecati bine. Luati apoi cuburile de peste si tavaliti-le prin amidonul din farfurie, pe ambele parti. Puneti-le apoi in tigaie sa se rumeneasca cca. 3 minute pe fiecare parte sau pana cand capata o culoare maro-aurie. (daca se termina amidonul mai adaugati suplimentar) cand cuburile de peste s-au rumenit si au capatat o culoare maro-aurie
scoateti-le la scurs, intr-o strecuratoare. Dupa ce ati prajit toate cuburile de peste, aruncati uleiul in care ati prajit pestele si puneti in tigaie cele 2 linguri de ulei necesare pentru prepararea sosului. Cand s-a incins uleiul adaugati ciupercile si usturoiul zdrobit si rumeniti ciupercile 2 minute, amestecand permanent. Adaugati sosul de soia, adaugati mugurii de bambus,
adaugati germenii de soia, adaugati zaharul brun si amestecati, dupa care lasati sa se inabuse 2 minute, la foc mediu, amestecand permanent. Adaugati apoi glutamatul, turnati supa in wok si vinul, adaugati condimentul cu  5 arome, si lasati sa fiarba in continuare inca 2 minute, amestecand permanent.
Puneti amidonul in 20 ml de apa rece si amestecati pana se dizolva. Adaugati in wok si ceapa, dupa care turnati amidonul dizolvat. Amestecati rapid pentru omogenizare. Cand sosul s-a ingrosat stingeti focul. Puneti peste in farfurie si adaugati sos deasupra.
Se poate servi cu garnitura de orez. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

11 păreri.

  1. carmen spune:

    nemaipomenit, eu sunt innebunita dupa ciupercile chinezesti, in orice combinatie s-ar gasi ele. de unde te aprovizionezi?

  2. Biancas spune:

    Vai ce bine arata!!!! dar e cam complicat de facut…adica nu complicat ca si lucru…sunt cam greu de gasit ingredientele si sigur sunt scumpe rau:)
    Pot sa vin la o portie?:))

  3. Tavi spune:

    @carmen – De la un magazin chinezesc de pe sos. Colentina. Daca esti din Bucuresti, e imposibil sa nu fi auzit macar o data pomenindu-se de el; @Biancas – E posibil ca anumite ingrediente sa se gaseasca mai greu dar, asa cum ii spuneam si lui Carmen, in Bucuresti se gasesc.

  4. Sylvia spune:

    Excelent arata !!! Super combinatie abia astept sa o testez si eu in bucataria mea :) . Sunt f mare fan al bucatariei asiatice si ma bucur de fiecare daca cand gasesc o reteta noua.

  5. Tavi spune:

    @Sylvia – :) In cazul asta ne-am nimerit la marele fix – eu cred ca ar fi trebuit sa ma nasc acolo. Poate cine stie, intr-o alta viata, chiar asa o fi fost :) . Spor in toate iti doresc si tie.

  6. carmen spune:

    da, am auzit de el si am si fost de cateva ori. insa chiar si ei mai au mici hopuri in aprovizionare.

  7. Tavi spune:

    @carmen – Asta cred ca se intampla la orice magazin, mai ales in cazul anumitor produse pentru care cererea nu este chiar atat de mare. Eu ii vizitez cam de 2 ori pe an, cand imi refac ,,stocurile” unor condimente pe care le gasesc mai greu in marile magazine.

  8. Sylvia spune:

    Eu merg la magazinul chinezesc lunar si nu va zic ca vin cu plasa plina de acolo :) ) mereu gasesc un sos care nu il aveam, un alt fel de orez…plus ca refac stocul la ce mi se termina.
    Tavi, am primit cadou 4 carti mari si ilustrate cu bucataria asiatica :) cand vin din vacanta ” ma apuc ” de ele.
    Eu cred ca ar trebui sa se faca un magazin online cu alimente specifice bucatariei asiatice in Romania sa vedeti ce succes ar avea:) .

  9. Tavi spune:

    @Sylvia – Sa stii ca ar avea succes :) . Esti o norocoasa cu cele 4 carti. Abia astept sa vad ce bunatati vei pregati din ele.

  10. cat imi plac retetarele astea cu poze atasete pt fiecare pas…asa iti dai seama daca totul a iesit ca la carte

  11. Tavi spune:

    @Produse naturiste – Asa e! Daca mai pui la socoteala si faptul ca reteta in sine nu o gasesti in nicio carte :) , fotografiile pas cu pas sunt deja cu atat mai de ajutor.

Spune-ţi părerea