Mango cu ciuperci si bambus la tigaie


Mango cu ciuperci si bambus la tigaie

Astazi , la cina, doar niste mango cu ciuperci si bambus pregatit la tigaie, deoarece am hotarat ca e musai sa ma “adun” dupa cateva zile prea pline de carne si sa pregatesc ceva usor. Doar legume asadar, pe care le puteti consuma ca atare (insotite eventual de o lipie sau orez), sau ca garnitura la o friptura daca pofta de carne e prea mare :) .

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g mango, taiat cuburi; 150 g varza alba, tocata; 1 morcov, taiat fasii subtiri; 2 fire de ceapa verde, taiate rondele; 200 g ciuperci, taiate in 4; 2 graunte de usturoi, taiate marunt; 100 g germeni de soia; 50 g muguri de bambus; 50 g unt, pentru prajit; 100 ml supa de legume; 1/2 lingurita ghimbir, praf; 1 lingurita condiment chinezesc cu 5 arome; sos de soia, pentru marinat; 1 lingura cu ulei de susan; 2 linguri cu sos de soia dulce.

Pregatire ingrediente: Taiati fructul de mango cuburi si stropiti-l cu sos de soia. Lasati-l la marinat 2 ore.

Intre timp, cat stau cuburile de mango la marinat, tocati varza, taiati morcovul fasii subtiri de 5 cm lungime, taiati ceapa rondele si ciupercile in 4.
Pregatiti-va germenii de soia si mugurii de bambus. Tocati marunt grauntele de usturoi si preparati supa de legume.
In acest moment aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Dupa ce s-au marinat 2 ore cuburile de mango, puneti-le intr-o strecuratoare si lasati-le la scurs, pentru a se elimina surplusul de sos de soia.

Preparare mango cu ciuperci si bambus la tigaie: Puneti in wok untul si lasati-l sa se topeasca la foc iute. Cand s-a topit untul adaugati ciupercile, condimentati-le cu un praf de sare si lasati-le sa se inabuseasca, la foc iute, amestecand permanent, pana cand se evapora apa lasata de ciuperci (5-6 minute).
Dupa ce s-a evaporat apa, adaugati ceapa si usturoiul si inabusiti-le impreuna cu ciupercile 2 minute, amestecand permanent.
Dupa ce le-ati inabusit 2 minute, adaugati varza si morcovul. Inabusiti toate legumele inca 3 minute, amestecand permanent.
Adaugati apoi mugurii de bambus si germenii de soia, peste care turnati supa de legume si lasati sa fiarba toate legumele inca 5 minute, amestecand permanent.

Odata ce toate legumele au fiert cu supa (5 minute), presarati praful de ghimbir si condimentul chinezesc cu 5 arome, dupa care adaugati cuburile de mango, uleiul de susan, sosul de soia dulce, amestecati si lasati inca un minut sa se inabuse.

Dupa ce le-ati inabusit inca un minut, stingeti focul, lasati-le sa se racoreasca 10 minute, dupa care le puteti servi ca atare (insotite eventual de o lipie sau orez), sau ca garnitura la o friptura.


Preparare in imagini:

Astazi , la cina, doar niste mango cu ciuperci si bambus pregatit la tigaie, deoarece am hotarat ca e musai sa ma "adun" dupa cateva zile prea pline de carne si sa pregatesc ceva usor. Doar legume asadar, pe care le puteti consuma ca atare (insotite eventual de o lipie sau orez), sau ca garnitura la o friptura daca pofta de carne e prea mare :). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente; 150 g mango, taiat cuburi; 150 g varza alba, tocata; 1 morcov, taiat fasii subtiri; 2 fire de ceapa verde, taiate rondele; 200 g ciuperci, taiate in 4; 2 graunte de usturoi, taiate marunt; 100 g germeni de soia; 50 g muguri de bambus; 50 g unt, pentru prajit; 100 ml supa de legume; 1/2 lingurita ghimbir, praf; 1 lingurita condiment chinezesc cu 5 arome; sos de soia, pentru marinat; 1 lingura cu ulei de susan; 2 linguri cu sos de soia dulce. Pregatire ingrediente: Taiati fructul de mango cuburi stropiti-l cu sos de soia. amestecati Lasati-l la marinat 2 ore. Intre timp, cat stau cuburile de mango la marinat, tocati varza,
taiati morcovul fasii subtiri de 5 cm lungime, taiati ceapa rondele taiati ciupercile in 4 Pregatiti-va germenii de soia si mugurii de bambus. Tocati marunt grauntele de usturoi si preparati supa de legume. In acest moment aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.
Dupa ce s-au marinat 2 ore cuburile de mango, puneti-le intr-o strecuratoare si lasati-le la scurs, pentru a se elimina surplusul de sos de soia. Preparare mango cu ciuperci si bambus la tigaie: Puneti in wok untul si lasati-l sa se topeasca la foc iute. Cand s-a topit untul adaugati ciupercile, condimentati-le cu un praf de sare si lasati-le sa se inabuseasca, la foc iute, amestecand permanent, pana cand se evapora apa lasata de ciuperci (5-6 minute).
Dupa ce s-a evaporat apa, adaugati ceapa si usturoiul si inabusiti-le impreuna cu ciupercile 2 minute, amestecand permanent. Dupa ce le-ati inabusit 2 minute, adaugati varza si morcovul Inabusiti toate legumele inca 3 minute, amestecand permanent. Adaugati apoi mugurii de bambus
si germenii de soia, peste care turnati supa de legume si lasati sa fiarba toate legumele inca 5 minute, amestecand permanent. Odata ce toate legumele au fiert cu supa (5 minute), presarati praful de ghimbir si condimentul chinezesc cu 5 arome, dupa care adaugati in wok si cuburile de mango, uleiul de susan,
sosul de soia dulce, amestecati si lasati inca un minut sa se inabuse. Dupa ce le-ati inabusit inca un minut, stingeti focul, lasati-le sa se racoreasca 10 minute, le puteti servi ca atare (insotite eventual de o lipie sau orez), sau ca garnitura la o friptura. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

 1. Alexandra spune:

  Am facut-o garnitura la o friptura de pui… Minunata, excelenta!

 2. Tavi spune:

  @Alexandra – Multumesc.

 3. ema spune:

  bun bunut, perfecta acum in post! notata asadar.

 4. Tavi spune:

  @ema – Da, bun si usor de pregatit. Asadar… spor la bucatarit si pofta mare la masa! :)

Spune-ţi părerea