Fasole boabe cu ciuperci


Fasole boabe cu ciuperci

O combinatie de fasole boabe cu ciuperci rezultata dupa ce sambata am avut o mica disputa in familie legat de pregatirea unei mancarici de fasole. Eu doream mancare de post, fara carne, in timp ce restul familiei dorea sa sacrifice un ciolan afumat care plangea de 2 zile in frigider. Asa ca pana la urma, ca toata lumea sa fie multumita, am gatit o fasole cu ciolan afumat pentru majoritate, iar pentru mine am facut rapid o fasole cu ciuperci (asta fiindca nu mananc deocamdata carne de porc).
Cum fasolea cu ciolan o am deja postata pe blog, azi va impartasesc doar reteta de fasole boabe cu ciuperci. Poate o sa vi sa para indrazneata combinatia dar, dupa cum ati observat, imi place sa dau o amprenta personala si originala retetelor preparate de mine.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g fasole boabe de la conserva; 1 lingura cu pasta de tomate; 200 ml pulpa de rosii; 250 g ciuperci; 1 legatura de marar, tocat; 1 morcov, tocat marunt; 1 ceapa, tocata; 150 ml supa de legume; 2 linguri cu patrunjel tocat; 1 varf de lingurita cu boia de ardei dulce; 1 varf de lingurita cu cimbru, macinat; 1 varf de lingurita cu maghiran, macinat; 1 varf de lingurita chimen, macinat; 1 varf de lingurita de coriandru, macinat; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 1 lingurita de amidon; 2 linguri de ulei din samburi de struguri pentru prajit (sau orice alt ulei vegetal); sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Tocati ceapa si morcovul. Zdrobiti usturoiul, pregatiti supa, tocati mararul si patrunjelul, taiati ciupercile in 4, pregatiti-va pasta de tomate, pulpa de rosii, amidonul, si aveti toate ingredientele gata pentru preparare.

Preparare fasole cu ciuperci: Turnati uleiul in tigaie si lasati-l sa se incinga la foc iute. Adaugati apoi ciupercile, condimentati-le cu un praf de sare si piper, dupa care rumeniti-le la foc iute, 5-6 minute, pana se evapora apa lasata de ciuperci, amestecand permanent.

Cand s-a evaporat apa, adaugati ceapa si usturoiul si rumeniti-le impreuna cu ciupercile timp de 2 minute, amestecand tot timpul. Adaugati apoi morcovul si mai rumeniti totul 1 minut.

Dupa ce ati inabusit si morcovul 1 minut adaugati pulpa de rosii si pasta de tomate. Turnati si supa de legume, amestecati si lasati sa fiarba 5 minute, la foc mic.

Adaugati apoi condimentele (boia de ardei, maghiran, cimbru, chimen, coriandru) si, daca mai este nevoie, un praf de sare si un praf de piper.

Adaugati apoi fasolea si lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand.

In final, dizolvati amidonul cu o lingura de apa rece si turnati-l peste fasole. Amestecati, lasati sa mai dea intr-un clocot, dupa care adaugati patrunjelul si mararul tocat, amestecati din nou si stingeti focul.

Mancarea de fasole boabe cu ciuperci este gata. Lasati-o sa se racoreasca 10 minute, dupa care o puteti servi atat calda cat si rece.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. Nela spune:

    super faina idea! pe bune, de cate ori nu sufeream in post fiindca nu ma saturam doar de la mancarica de fasole chioara :). retin, bag la cap, mai trec pe aici si felicitari!

  2. Biancas spune:

    Ce bine arata si ce simplu e de facut!!! Sincer Tavi imi place cum gatesti ca folosesti mult usturoi:) Yamy si noua ne place.
    O saptamana frumoasa.

  3. Tavi spune:

    @Nela – Multumesc! Chiar la asta m-am gandit si eu – sa nu fac mancarea de fasole „chioara” :).
    @Biancas – Multumesc.

  4. camelia spune:

    chiar eram intr-o mare pana de idei pentru zilele de post. multam!!!!

  5. Tavi spune:

    @camelia – Cu placere.

  6. dana spune:

    chiar super ideea de fasole cu ciuperci, eu una mananc fasole gatita oricum, dar daca mai e si cu ciuperci deja nu-mi mai trebuie altceva!!!!

  7. Tavi spune:

    @dana – Poate o sa o incerci odata si-odata, sa vezi ce buna e!

Spune-ţi părerea