Crema de orez cu nuci caramelizate in sirop de artar


Crema de orez cu nuci caramelizate in sirop de artar

Astazi va servesc cu o crema de orez cu nuci caramelizate in sirop de artar, asezonata cu fructe proaspete (zmeura si visine), rezultata din faptul ca ieri mi-am facut pofta preparand un orez cu lapte (preparare orez cu lapte). Insa am facut prea mult, nu s-a consumat decat jumatate, asa ca m-am gandit ca astazi sa “mesteresc” ceva cu orezul ramas.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g orez cu lapte (preparare orez cu lapte); 150 g nuci; 100 g zahar; 100 g sirop de artar; 100 g zmeura; 100 g visine fara samburi; 2 linguri de amidon de porumb.

Preparare crema de orez cu nuci caramelizate in sirop de artar: preparati orezul cu lapte (preparare orez cu lapte) si lasati-l sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, puneti-l intr-un blender si mixati-l pana se transforma intr-o crema omogena. Turnati-l inapoi in oala si adaugati 2 linguri de amidon, dupa care amestecati pana se dizolva amidonul. Aprindeti focul si lasati la foc mediu, pana incepe sa fiarba, amestecand permanent, pentru a nu se prinde. Cand incepe sa se ingroase compozitia (ajungand de consistenta unei creme groase), stingeti focul si lasati oala deoparte la racit.

Puneti intr-o tigaie zaharul si siropul de artar si lasati la foc mediu, pana se topeste zaharul, amestecand permanent. Cand s-a topit zaharul adaugati nucile, amestecati bine, dupa care stingeti focul.
Rasturnati nucile intr-un bol, fara sosul ramas de la zaharul topit, si lasati-le sa se raceasca, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca una de cealalta.

Dupa ce s-au racit nucile, turnati intr-un bol crema de orez si adaugati cateva nuci. Turnati peste nuci un alt strat de crema si adaugati zmeura.
Repetati operatiunea pana umpleti bolul (ultimul strat sa fie de crema de orez).

In final, ornati cu visine si zmeura, si introduceti bolurile la frigider min. 2 ore.

Dupa ce s-a racit, scoateti crema de orez din frigider, mai decorati si cu alte fructe, si o puteti servi.


Preparare in imagini:

Astazi va servesc cu o crema de orez cu nuci caramelizate in sirop de artar, asezonata cu fructe proaspete (zmeura si visine), rezultata din faptul ca ieri mi-am facut pofta preparand un orez cu lapte (preparare orez cu lapte). Insa am facut prea mult, nu s-a consumat decat jumatate, asa ca m-am gandit ca astazi sa "mesteresc" ceva cu orezul ramas. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g orez cu lapte (preparare orez cu lapte, http://www.all-food.ro/2010/02/04/orez-cu-lapte/); 150 g nuci; 100 g zahar; 100 g sirop de artar; 100 g zmeura; 100 g visine fara samburi; 2 linguri de amidon de porumb. Preparare crema de orez cu nuci caramelizate in sirop de artar: preparati orezul cu lapte (preparare orez cu lapte, http://www.all-food.ro/2010/02/04/orez-cu-lapte/) si lasati-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, puneti-l intr-un blender si mixati-l pana se transforma intr-o crema omogena. Turnati-l inapoi in oala si adaugati 2 linguri de amidon, dupa care amestecati pana se dizolva amidonul.
Aprindeti focul si lasati la foc mediu, pana incepe sa fiarba, amestecand permanent, pentru a nu se prinde. Cand incepe sa se ingroase compozitia (ajungand de consistenta unei creme groase), stingeti focul si lasati oala deoparte la racit. Puneti intr-o tigaie zaharul si siropul de artar si lasati la foc mediu, pana se topeste zaharul, amestecand permanent. Cand s-a topit zaharul adaugati nucile,
amestecati bine, dupa care stingeti focul. Rasturnati nucile intr-un bol, fara sosul ramas de la zaharul topit, si lasati-le sa se raceasca, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca una de cealalta. Dupa ce s-au racit nucile, turnati intr-un bol crema de orez si adaugati cateva nuci. Turnati peste nuci un alt strat de crema si adaugati zmeura.
Repetati operatiunea pana umpleti bolul ultimul strat sa fie de crema de orez. In final, ornati cu visine si zmeura, si introduceti bolurile la frigider min. 2 ore. Dupa ce s-a racit, scoateti crema de orez din frigider, mai decorati si cu alte fructe, si o puteti servi. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. Biancas spune:

    Ce bine arata desetul asta!! trebuie sa cumpar si eu sirop de artar ca nu stiu ce gust are!!O saptamana frumoasa!!!

  2. maria elena spune:

    Trebuie sa fie o bunatate cu siguranta, ador gustul zmeurei.

  3. dana spune:

    imi lasa gura apa….

Spune-ţi părerea