Somon cu mere si ciuperci la cuptor


Somon cu mere si ciuperci la cuptor

Azi am avut chef de peste, prin urmare am preparat o reteta delicioasa de somon la cuptor, cu mere si ciuperci. Ingredientele sunt calculate pentru 2 persoane.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 bucati de somon, a cate 100 g fiecare; 200 g ciuperci; 1 mar verde mare; 2 graunte de usturoi; 1 ou; 1 ceapa rosie; 100 ml de smantana de gatit; 100 g cascaval ras; 1 lingurita de boia de ardei dulce; 100 ml vin alb sec; 1 lamaie; 50 g de unt; sare si piper alb (macinat), dupa gust.

Pregatire ingrediente: Puneti pestele intr-un bol si condimentati-l pe ambele parti cu un praf de sare si de piper alb. Stoarceti lamaia si turnati zeama de lamaie peste somon. Turnati deasupra si vinul, acoperiti bolul cu o farfurie, dupa care introduceti la frigider, unde se lasa la marinat timp de 2 ore.

Cat sta somonul la marinat, taiati ciupercile felii, dupa care adaugati in wok trei sferturi din cantitatea de unt.
Lasati untul sa se topeasca la foc mediu. Adaugati ciupercile sa se inabuse la foc iute, condimentati-le cu un praf de sare si de piper, dupa care lasati-le pana se evapora toata apa lasata de ciuperci, amestecand din cand in cand.
Odata ce s-a evaporat toata apa, tocati ceapa si zdrobiti usturoiul, dupa care adaugati-le peste ciuperci si rumeniti-le impreuna cu ciupercile timp de 2 minute, amestecand permanent.
Cand s-au rumenit, stingeti focul si lasati-le deoparte sa se racoreasca.

Separati apoi albusul de galbenus si puneti albusul intr-un mixer. Mixati bine albusul pana se face spuma.

Dupa ce a stat somonul 2 ore la marinat, curatati marul, scoateti-i cotorul si taiati marul cuburi mici.

Puneti cuburile de mar intr-un bol si, peste mar, adaugati ciupercile, ceapa si usturoiul. Peste acestea adaugati galbenusul de ou, cascavalul ras si amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Turnati apoi smantana si amestecati din nou. Adaugati praful de boia si condimentati cu un praf de sare si de piper.

In final, adaugati albusul de ou batut spuma si amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Puneti untul ramas intr-un vas rezistent la foc si ungeti bine vasul cu unt.

Asezati in vas bucatile de somon si adaugati deasupra ingredientele din bol.
Intindeti compozitia uniform pe intreaga suprafata si introduceti vasul in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Lasati vasul in cuptor timp de 30 de minute.

Dupa ce a stat in cuptor 30 de minute, scoateti preparatul, lasati-l sa se racoreasca 15 minute, dupa care puneti in farfurii si il puteti servi cu o salata verde.


Preparare in imagini:

Azi am avut chef de peste, prin urmare am preparat o reteta delicioasa de somon la cuptor, cu mere si ciuperci. Ingredientele sunt calculate pentru 2 persoane. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 bucati de somon, a cate 100 g fiecare; 200 g ciuperci; 1 mar verde mare; 2 graunte de usturoi; 1 ou; 1 ceapa rosie;  100 ml de smantana de gatit; 100 g cascaval ras; 1 lingurita de boia de ardei dulce; 100 ml vin alb sec; 50 g de unt; 1 lamaie; sare si piper alb (macinat), dupa gust. Pregatire ingrediente:  Puneti pestele intr-un bol si condimentati-l pe ambele parti cu un praf de sare condimentati-l pe ambele parti si cu un praf de piper alb. Stoarceti lamaia si turnati zeama de lamaie peste somon.
Turnati deasupra si vinul, acoperiti bolul cu o farfurie, dupa care introduceti la frigider, unde se lasa la marinat timp de 2 ore. Cat sta somonul la marinat, taiati ciupercile felii, dupa care adaugati in wok trei sferturi din cantitatea de unt. Lasati untul sa se topeasca la foc mediu si adaugati ciupercile sa se inabuse la foc iute, amestecati
condimentati-le cu un praf de sare condimentati-le si cu un praf de piper, dupa care lasati-le pana se evapora toata apa lasata de ciuperci, amestecand din cand in cand, pana ce s-a evaporat toata apa, tocati ceapa si zdrobiti usturoiul, dupa care adaugati-le peste ciuperci si rumeniti-le impreuna cu ciupercile timp de 2 minute, amestecand permanent.
Cand s-au rumenit, stingeti focul si lasati-le deoparte sa se racoreasca. Separati apoi albusul de galbenus si puneti albusul intr-un mixer. Mixati bine albusul pana se face spuma. Dupa ce a stat somonul 2 ore la marinat, curatati marul, scoateti-i cotorul si taiati marul cuburi mici. Puneti cuburile de mar intr-un bol
si, peste mar, adaugati ciupercile, ceapa si usturoiul. Peste acestea adaugati galbenusul de ou, adaugati si cascavalul ras si amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele. Turnati apoi smantana si amestecati din nou. Adaugati praful de boia
si condimentati cu un praf de sare si de piper. In final, adaugati albusul de ou batut spuma si amestecati pana se omogenizeaza toate ingredientele. Puneti untul ramas intr-un vas rezistent la foc si ungeti bine vasul cu unt. Asezati in vas bucatile de somon
si adaugati deasupra ingredientele din bol. Intindeti compozitia uniform pe intreaga suprafata si introduceti vasul in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasati vasul in cuptor timp de 30 de minute. Dupa ce a stat in cuptor 30 de minute, scoateti preparatul, lasati-l sa se racoreasca 15 minute, dupa care puneti in farfurii si il puteti servi cu o salata verde. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

5 păreri.

  1. Monica spune:

    mmmmm, ce bunatate trebuie sa fie!

  2. Tavi spune:

    @Monica – Este! De fapt a fost :) , ca s-a “evaporat” imediat dupa ce l-am pregatit.

  3. maria elena spune:

    Cred ca a fost foarte gustos.

  4. corina spune:

    yummy… s-a rasssssssss tot din farfurie

  5. Tavi spune:

    @corina – Ma bucura entuziasmul ce razbate din mesajul tau. Asta inseamna ca ai pregatit somonul cu mere si ciuperci si ca preparatul a fost atat de apreciat incat farfuriile au fost golite. Ce compliment mai frumos poate exista pentru un bucatar decat asta? :) Pe bune, felicitari!

Spune-ţi părerea