Ficatei de pui in sos Hoisin


Ficatei de pui in sos Hoisin

Ficatei de pui in sos Hoisin, asta gatesti intr-o zi de weekend daca nu ai chef sa petreci prea mult timp in bucatarie pregatind pranzul sau cina, dar totusi trebuie sa mananci ceva! Cautand prin congelator, am dat de niste ficatei de pui si cum condimentele si sosurile asiatice nu-mi lipsesc niciodata din casa, preparatul mai ca s-a incropit de la sine. Asadar, niste ficatei de pui marinati si mai apoi prajiti au venit tocmai la fix.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (acestea fiind calculate pentru 2 portii): 500 g ficatei de pui; 3 graunte de usturoi (mari); 3 fire de ceapa verde; 3 linguri cu ulei de arahide; 3 linguri cu sos de soia dulce; 1 lingura cu sos Hoisin; 3 linguri cu otet balsamic; albusul de la 1 ou; 1 lingura cu amidon de porumb; 1 lingurita cu praf de ghimbir; 1 lingurita condiment in 5 arome; sare si piper, dupa gust; 100 g taietei de orez.

Pregatire ingrediente: Puneti ficateii intr-un bol mare, condimentati-i cu un praf de sare si de piper, dupa care amestecati. Adaugati otetul balsamic, amestecati si lasati-i 15 minute la marinat.

Cat stau ficateii la marinat, zdrobiti usturoiul, taiati ceapa verde rondele si separati albusul de galbenus.
Bateti albusul cu o furculita pana face spuma la suprafata, dupa care adaugati peste albus amidonul de porumb. Amestecati bine, pana se dizolva amidonul si obtineti o compozitie omogena.

Puneti in apa fiarta taieteii de orez si lasati-i la inmuiat conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care puneti-i intr-o strecuratoare, sa se scurga de apa.

Preparare ficatei de pui in sos Hoisin: Dupa ce s-au marinat ficateii 15 minute, puneti uleiul in wok si lasati-l sa se incinga. Turnati compozitia de amidon si albus de ou peste ficatei, dupa care, cu o paleta de lemn, amestecati bine.
Cand s-a incins uleiul, puneti ficateii in wok cu o furculita si rumeniti-i, cu un capac deasupra, timp de 3-4 minute. Dupa aceea, intoarceti-i si lasati-i si pe cealalta parte sa se rumeneasca 3-4 minute. Daca ii doriti mai patrunsi lasati-i sa se rumeneasca pana cand prind o crusta maro pe ambele parti.

Dupa ce s-au rumenit ficateii, scoateti-i intr-un bol si lasati-i deoparte.

Puneti in wok ceapa si usturoiul (in acelasi ulei in care ati prajit ficateii) si rumeniti-le 30 de secunde, amestecand permanent.
Adaugati apoi sosul Hoisin, sosul de soia, condimentul cu 5 arome, praful de ghimbir si ficateii. Amestecati bine, dupa care stingeti focul.
Adaugati taieteii de orez si amestecati pana se integreaza in compozitie.

Puneti in farfurii, presarati ceapa verde tocata pe deasupra si ficateii se pot servi.


Preparare in imagini:

Ficatei de pui in sos Hoisin, asta gatesti intr-o zi de weekend daca nu ai chef sa petreci prea mult timp in bucatarie pregatind pranzul sau cina, dar totusi trebuie sa mananci ceva! Cautand prin congelator, am dat de niste ficatei de pui si cum condimentele si sosurile asiatice nu-mi lipsesc niciodata din casa, preparatul mai ca s-a incropit de la sine. Asadar, niste ficatei de pui marinati si mai apoi prajiti au venit tocmai la fix. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (acestea fiind calculate pentru 2 portii): 500 g ficatei de pui; 3 graunte de usturoi (mari); 3 fire de ceapa verde; 3 linguri cu ulei de arahide; 3 linguri cu sos de soia dulce; 1 lingura cu sos Hoisin; 3 linguri cu otet balsamic; albusul de la 1 ou; 1 lingura cu amidon de porumb; 1 lingurita cu praf de ghimbir; 1 lingurita condiment in 5 arome; sare si piper, dupa gust; 100 g taietei de orez. Pregatire ingrediente: Puneti ficateii intr-un bol mare, condimentati-i cu un praf de sare condimentati-i si cu un praf de piper, dupa care amestecati. Adaugati otetul balsamic,
amestecati si lasati-i 15 minute la marinat. Cat stau ficateii la marinat, zdrobiti usturoiul, taiati ceapa verde rondele si separati albusul de galbenus. Bateti albusul cu o furculita pana face spuma la suprafata, dupa care adaugati peste albus amidonul de porumb.
Amestecati bine, pana se dizolva amidonul si obtineti o compozitie omogena. Puneti in apa fiarta taieteii de orez si lasati-i la inmuiat conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care puneti-i intr-o strecuratoare, sa se scurga de apa. Dupa ce s-au marinat ficateii 15 minute, puneti uleiul in wok si lasati-l sa se incinga. Turnati compozitia de amidon si albus de ou peste ficatei, dupa care, cu o paleta de lemn, amestecati bine. Cand s-a incins uleiul,
puneti ficateii in wok cu o furculita si rumeniti-i, cu un capac deasupra, timp de 3-4 minute. Dupa aceea, intoarceti-i si lasati-i si pe cealalta parte sa se rumeneasca 3-4 minute. Daca ii doriti mai patrunsi lasati-i sa se rumeneasca pana cand prind o crusta maro pe ambele parti. Dupa ce s-au rumenit ficateii, scoateti-i intr-un bol si lasati-i deoparte.
Puneti in wok ceapa si usturoiul (in acelasi ulei in care ati prajit ficateii) si rumeniti-le 30 de secunde, amestecand permanent. Adaugati apoi sosul Hoisin, sosul de soia, condimentul cu 5 arome, praful de ghimbir
si ficateii. Amestecati bine, dupa care stingeti focul. Adaugati taieteii de orez si amestecati pana se integreaza in compozitie. Puneti in farfurii, presarati ceapa verde tocata pe deasupra si ficateii de pui in sos Hoisin se pot servi. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. Biancas spune:

    Ce bine arata!!! Imi place retetea asta. Am si salvat-o dar probabil am sa improvizez la sosuri.
    Weekend placut!!!

  2. Crina spune:

    Imi plac la nebunie ficateii, asa ca nu pot decat sa ma bucur ori de cate ori dau peste o noua reteta de preparare. Iar asta chiar suna tare bine.

  3. maria elena spune:

    Acest fel de mancare este pe gustul meu, mie imi plac ficateii de pui foarte tare. Arata foarte bine!

  4. Tavi spune:

    @Crina – Chiar au fost nemaipomeniti preparati astfel. Incearca si n-o sa regreti.
    @Biancas – Multumesc.

  5. Tavi spune:

    @maria elena – Si mie imi plac foarte mult. Sunt gustosi si se prepara repede.

  6. Ema spune:

    Arata tare bine si sunt sigura ca au fost si buni. Chiar mi-ai facut pofta de ficatei si o sa-i fac ca tine. Cat ai lasat tu taieteii de orez la inmuiat?

  7. Tavi spune:

    @Ema – 3 minute in apa fiarta. Deci pui apa la fiert, o lasi sa clocoteasca si stingi focul. Pui taieteii, lasi 3 minute, dupa care ii scurgi. Oricum nu-i lasa mai mult de 5 minute in apa fiarta.

Spune-ţi părerea