Creveti in sos picant cu taietei de orez


Creveti in sos picant cu taietei de orez

Reteta de creveti in sos picant cu taietei de orez este o reteta delicioasa, hot si foarte usor de preparat. Gustul dulce-acrisor si picant in acelasi timp, te seduce si te face sa accepti aceasta provocare.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g creveti; 4 fire de ceapa verde; 10 g ciuperci chinezesti; 50 ml vin alb; 150 ml pulpa de rosii; 1 lingura de ghimbir ras; 2 linguri cu sos de soia dulce; zeama de la 1/2 de lamaie; 1/2 de lingurita condiment chinezesc (contine: coriandru, turmeric, chimen, zahar de trestie, telina, usturoi, ardei dulce, ghimbir, scortisoara, chili); 1/2 de lingurita piper cayenne; 4 graunte de usturoi; 1/2 lingurita sos de stridii cu ciuperci; 1 lingura cu ulei de susan; 1 lingurita cu amidon de porumb; 100 g taietei de orez.

ATENTIE: Daca nu mancati foarte hot puneti doar un varf de lingurita de condiment chinezesc si de piper cayenne.

Pregatire ingrediente: Puneti ciupercile chinezesti timp de 20 de minute la inmuiat intr-un bol cu apa rece.

Radeti ghimbirul, stoarceti lamaia, tocati ceapa verde rondele si zdrobiti usturoiul.

Puneti ciupercile sa se scurga dupa ce au stat la inmuiat 20 de minute.

Puneti-va la indemana condimentele, crevetii, uleiul, amidonul, pulpa de rosii si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare.

Puneti o oala cu apa la fiert pentru prepararea taietilor.

Preparare creveti in sos picant cu taietei de orez: Turnati ulei intr-un wok si adaugati jumatate din ceapa tocata, impreuna cu usturoiul zdrobit, ghimbirul si ciupercile. Rumeniti-le 1 minut, amestecand permanent, dupa care adaugati crevetii si inabusiti-i impreuna cu legumele timp de 2 minute, la foc iute, amestecand permanant.

Dupa ce ati inabusit 2 minute crevetii cu legumele, adaugati sosul de soia, sosul de stridii, pulpa de rosii, vinul si zeama de lamaie. Adaugati si condimentele (condimentul chinezesc si piperul cayenne), amestecati si lasati sa fiarba totul 5 minute.

Intre timp, daca a fiert apa pentru taietei, stingeti focul, adaugati taieteii in oala si lasati-i conform indicatiilor de pe ambalaj (cca. 3 minute in apa fiarta), dupa care puneti-i la scurs, intr-o strecuratoare.

Dupa ce au fiert crevetii 5 minute, dizolvati amidonul cu o lingura de apa rece, dupa care turnati-l in wok. Amestecati si lasati sa fiarba pana se ingroasa sosul (cca 30 de secunde). Condimentati cu sare (daca simtiti ca mai este nevoie) si turnati in wok taieteii de orez.

Amestecati bine si stingeti focul. Lasati-i sa se racoreasca 5 minute, dupa care puneti in farfurie, presarati ceapa verde pe deasupra si ii puteti servi.


Preparare in imagini:

Reteta de creveti in sos picant cu taietei de orez este o reteta delicioasa, hot si foarte usor de preparat. Gustul dulce-acrisor si picant in acelasi timp, te seduce si te face sa accepti aceasta provocare. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g creveti; 4 fire de ceapa verde; 10 g ciuperci chinezesti; 50 ml vin alb; 150 ml pulpa de rosii; 1 lingura de ghimbir ras; 2 linguri cu sos de soia dulce; zeama de la 1/2 de lamaie; 1/2 de lingurita condiment chinezesc (contine: coriandru, turmeric, chimen, zahar de trestie, telina, usturoi, ardei dulce, ghimbir, scortisoara, chili); 1/2 de lingurita piper cayenne; 4 graunte de usturoi; 1/2 lingurita sos de stridii cu ciuperci; 1 lingura cu ulei de susan; 1 lingurita cu amidon de porumb; 100 g taietei de orez.  ATENTIE: Daca nu mancati foarte hot puneti doar un varf de lingurita de condiment chinezesc si de piper cayenne. Pregatire ingrediente: Puneti ciupercile chinezesti timp de 20 de minute la inmuiat intr-un bol cu apa rece. Radeti ghimbirul, stoarceti lamaia, tocati ceapa verde rondele si zdrobiti usturoiul.
Puneti ciupercile sa se scurga dupa ce au stat la inmuiat 20 de minute. Puneti-va la indemana condimentele, crevetii, uleiul, amidonul, pulpa de rosii si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare. Puneti o oala cu apa la fiert pentru prepararea taietilor. Turnati ulei intr-un wok si adaugati jumatate din ceapa tocata, adaugati si usturoiul zdrobit, adaugati ghimbirul
si ciupercile Rumeniti-le 1 minut, amestecand permanent, dupa care adaugati crevetii, si inabusiti-i impreuna cu legumele timp de 2 minute, la foc iute, amestecand permanant. Dupa ce ati inabusit 2 minute crevetii cu legumele, adaugati sosul de soia, sosul de stridii, pulpa de rosii, vinul
si zeama de lamaie. Adaugati piperul cayenne, Adaugati si condimentul chinezesc amestecati si lasati sa fiarba totul 5 minute. Intre timp, daca a fiert apa pentru taietei, stingeti focul, adaugati taieteii in oala si lasati-i conform indicatiilor de pe ambalaj (cca. 3 minute in apa fiarta), dupa care puneti-i la scurs, intr-o strecuratoare. Dupa ce au fiert crevetii 5 minute, dizolvati amidonul cu o lingura de apa rece,
dupa care turnati-l in wok. Amestecati si lasati sa fiarba pana se ingroasa sosul (cca 30 de secunde). Condimentati cu sare (daca simtiti ca mai este nevoie) si turnati in wok taieteii de orez. Amestecati bine si stingeti focul. Lasati-i sa se racoreasca 5 minute, dupa care puneti in farfurie, presarati ceapa verde pe deasupra
si crevetii in sos picant cu taietei de orez se pot servi. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Biancas spune:

    Si asta e o mancare excelenta. Imi place cum gatesti:)
    Multumim ca ne-ai spus despre cartile din Jurnalul National, eu am de gand sa le cumpar.
    O saptamana frumoasa

  2. Tavi spune:

    @Biancas – Multumesc. Colectia din Jurnalul este una de exceptie.

  3. Silvia spune:

    Excelent arata, abia astept sa testez reteta o sa iti zic cum mi-au iesit cand termin cu hoinaritul si ma asez in bucataria mea.

  4. Tavi spune:

    @Silvia – Daca iti plac manacrurile foarte picante… sigur o sa-ti placa :) .

Spune-ţi părerea