Varza cu ciuperci


Varza cu ciuperci

Azi m-am hotarat sa prepar rapid o varza cu ciuperci  pentru ca am avut de alergat toata ziua, cu treburi, si n-am avut timp sa mai ajung la cumparaturi. Deci a trebuit sa ma descurc cu ce aveam prin casa si, inspectand frigiderul, am gasit o varza, niste ciuperci si un morcov. In consecinta a rezultat o varza inabusita cu ciuperci, in vin alb, o nebunie!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g varza, tocata; 1 morcov, ras; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 1 ceapa rosie, tocata; 350 g ciuperci champignon, mici, de marimea unei cirese; 4 linguri de ulei din samburi de struguri; 300 ml vin alb, sec; 1 legatura de marar, tocata; 1/2 de lingurita cu boia de ardei dulce; 400 ml rosii in bulion, cuburi; 1 foaie de dafin; 1 lingurita de cimbru; sare si piper dupa gust.

Pregatire ingrediente: Zdrobiti usturoiul, tocati ceapa, radeti morcovul, tocati mararul, varza, puneti-va la indemana condimentele si restul ingredientelor, si va puteti apuca de prepararea retetei de varza cu ciuperci.

Preparare varza cu ciuperci: Turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga la foc iute. Adaugati ciupercile, condimentati-le cu un praf de sare si de piper dupa care rumeniti-le 5 minute, la foc iute. Dupa ce s-a evaporat apa lasata de ciuperci, adaugati ceapa tocata, usturoiul si morcovul ras. Rumeniti toate legumele 1 minut, amestecand din cand in cand.

Adaugati apoi si varza, condimentati-o cu un praf de sare si de piper si inabusiti-o, impreuna cu celelalte legume, 1 minut, amestecand permanent.

Turnati apoi vinul si pulpa de rosii in wok, amestecati, dupa care adaugati condimentele (cimbru si boia) si foaia de dafin. Amestecati din nou, dupa care puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba la foc mic, 30 de minute (din cand in cand, verificati sa nu se evapore tot sosul si, daca mai este nevoie, mai adaugati putina apa).

Dupa ce a fiert 30 de minute, adaugati mararul tocat, amestecati si stingeti focul. Puneti in farfurii si se poate servi cu mamaliguta alaturi.


Preparare in imagini:

Azi m-am hotarat sa prepar rapid o varza cu ciuperci  pentru ca am avut de alergat toata ziua, cu treburi, si n-am avut timp sa mai ajung la cumparaturi. Deci a trebuit sa ma descurc cu ce aveam prin casa si, inspectand frigiderul, am gasit o varza, niste ciuperci si un morcov. In consecinta a rezultat o varza inabusita cu ciuperci, in vin alb, o nebunie! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g varza, tocata; 1 morcov, ras; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 1 ceapa rosie, tocata; 350 g ciuperci champignon, mici, de marimea unei cirese; 4 linguri de ulei din samburi de struguri; 300 ml vin alb, sec; 1 legatura de marar, tocata; 1/2 de lingurita cu boia de ardei dulce; 400 ml rosii in bulion, cuburi; 1 foaie de dafin; 1 lingurita de cimbru; sare si piper dupa gust. Pregatire ingrediente: Zdrobiti usturoiul, tocati ceapa, radeti morcovul, tocati mararul, varza, puneti-va la indemana condimentele si restul ingredientelor, si va puteti apuca de prepararea retetei de varza cu ciuperci. Preparare varza cu ciuperci: Turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga la foc iute. Adaugati ciupercile,
condimentati-le cu un praf de sare condimentati-le si cu un praf de piper dupa care rumeniti-le 5 minute, la foc iute. Dupa ce s-a evaporat apa lasata de ciuperci, adaugati ceapa tocata, adaugati si usturoiul si morcovul ras. Rumeniti toate legumele 1 minut,
amestecand din cand in cand. Adaugati apoi si varza, condimentati-o cu un praf de sare condimentati-o cu un praf de piper si inabusiti-o, impreuna cu celelalte legume, 1 minut, amestecand permanent. Turnati apoi in wok vinul si pulpa de rosii
amestecati, dupa care adaugati condimentele (cimbru si boia) si foaia de dafin. Amestecati din nou, dupa care puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba la foc mic, 30 de minute (din cand in cand, verificati sa nu se evapore tot sosul si, daca mai este nevoie, mai adaugati putina apa). Dupa ce a fiert 30 de minute, adaugati mararul tocat, amestecati si stingeti focul. Puneti in farfurii si varza cu ciuperci se poate servi cu mamaliguta alaturi. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. corina spune:

    Apetisant arata! Zau daca nu te invidiez pentru felul in care aranjezi in farfurie orice preparat, pana si unul care poate parea banal. Lucrezi intr-un restaurant :) ?

  2. Tavi spune:

    @corina – Multumesc. Si nu, nu lucrez nici macar in apropierea domeniului la care faci referire :) .

  3. ancutza spune:

    sar`na ptr masa ca am facut varza cu ciuperci aseara, de am uimit-o pana si mama cu ideea mea de mancare de post :) ))). a fost yamy. ma gandesc ca dupa ce o trece perioada asta de post s-o fac chiar si cu carne. oricum mersic si sa auzim numai de bine!

  4. Tavi spune:

    @ancutza – Multumesc si eu de vizita, ma bucur ca v-a placut (tie si mamei) si da, normal ca merge facuta si cu carne.

Spune-ţi părerea