Dulceata de visine dietetica


Dulceata de visine dietetica

Este sezonul visinelor si ar fi fost si pacat sa nu prepar o dulceata de visine, dietetica de data asta. Am inlocuit clasicul zahar cu fructoza (asa cum am facut de altfel si atunci cand am preparat dulceata de capsuni), am pus toate ingredientele in masina de paine (care are un program special pentru dulceata si gemuri), deci a fost extrem de simplu.
Cantitatile sunt calculate pentru a rezulta un borcan de 950 g cu dulceata.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg de visine fara samburi; 25 g pectina; 100 g fructoza.

Preparare dulceata de visine dietetica: Puneti intr-un bol fructoza si pectina si amestecati bine.

In vasul masinii de paine puneti visinele (dupa ce le-ati scos samburii), peste care adaugati fructoza si pectina.
Puneti vasul in masina, setati programul pentru dulceata, inchideti capacul si porniti programul. Cand a inceput sa fiarba dulceata, ridicati capacul si mai luati din cand in cand spuma.

Dupa ce s-a terminat programul de preparare, puneti dulceata intr-un borcan si inchideti capacul, dupa care intoarceti-l cu gura in jos la intervale de 10 minute, pana se raceste dulceata (pentru a se distribui fructele cat mai uniform).

Dupa ce s-a racit se poate consuma.


Preparare in imagini:

Este sezonul visinelor si ar fi fost si pacat sa nu prepar o dulceata de visine, dietetica de data asta. Am inlocuit clasicul zahar cu fructoza (asa cum am facut de altfel si atunci cand am preparat dulceata de capsuni), am pus toate ingredientele in masina de paine (care are un program special pentru dulceata si gemuri), deci a fost extrem de simplu. Cantitatile sunt calculate pentru a rezulta un borcan de 950 g cu dulceata. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg de visine fara samburi; 25 g pectina; 100 g fructoza. Preparare dulceata de visine dietetica: Puneti intr-un bol fructoza si pectina si amestecati bine. In vasul masinii de paine puneti visinele (dupa ce le-ati scos samburii), peste care adaugati fructoza si pectina.
Puneti vasul in masina, setati programul pentru dulceata, inchideti capacul si porniti programul. Cand a inceput sa fiarba dulceata, ridicati capacul si mai luati din cand in cand spuma. Dupa ce s-a terminat programul de preparare, puneti dulceata intr-un borcan si inchideti capacul, dupa care intoarceti-l cu gura in jos la intervale de 10 minute, pana se raceste dulceata (pentru a se distribui fructele cat mai uniform).
Dupa ce s-a racit se poate consuma. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. maria elena spune:

    Ce buna si ce comod, cu masina de paine. Arata minunat dulceata ta!

  2. Uite ca nu am facut niciodata dulceata in masina de paine……….o idee tare buna, o voi retine ……..multumesc!
    O seara buna!

  3. Tavi spune:

    @maria elena – Multumesc!

  4. Tavi spune:

    @maria mihalache – Vorba doamnei Maria Elena… e prea comod ca sa nu incerci. Si iese foarte buna.

  5. pansy spune:

    fructoza am vazut in raionele dietetice,dar pectina,de unde o cumperi ?

  6. Tavi spune:

    @pansy – Mie personal mi-a fost adusa de o prietena, din afara Romaniei. Dar sunt si magazine online care vand pectina de mar. Daca nu le gasiti… Gelfix de la Dr. Oetker va va multumi in cazul de fata, continand pectina.

Spune-ţi părerea