Banane prajite cu inghetata


Banane prajite cu inghetata

Intr-o caniculara duminica de iulie nu va pot propune decat un desert usor, rapid de preparat si racoritor: banane prajite cu inghetata. Dar sa stiti ca oricum merge de minune in orice anotimp, oricand vi se anunta musafiri neasteptati sau cand, pur si simplu, aveti chef de ceva bun care sa nu va rapeasca prea mult timp la pregatire. In plus, ingredientele va sunt la indemana.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (acestea fiind calculate pentru 2 portii): 2 banane; 50 g stafide; 50 g visine din visinata (fara samburi); 2 linguri cu ulei din samburi de struguri; 50 ml lichior de portocale; un praf de scortisoara; un praf de cardamon; un praf de ghimbir; inghetata de vanilie (daca nu aveti chef sa vi-o preparati singuri in mod sigur veti gasi la orice magazin – eu am cumparat-o de-a gata).

Pregatire ingrediente: Prima operatiune pe care trebuie s-o faceti este sa turnati lichiorul de portocale peste stafide si sa le lasati deoparte, pana terminati cu prajitul bananelor. Dupa aceea taiati visinele pe jumatate. In cele din urma, taiati bananele pe jumatate si apoi fiecare jumatate taiati-o inca o data pe lungime.

In acest moment aveti toate ingredientele la indemana pentru a incepe prepararea.

Preparare banane prajite cu inghetata: Turnati uleiul in wok si, dupa ce s-a incins uleiul, adaugati bananele in wok si rumeniti-le cca. 2 minute, pe fiecare parte, pana capata o culoare maro-aurie.

Dupa ce s-au rumenit bananele, scoateti-le pe farfurii, condimentati-le cu un praf de scortisoara, un praf de cardamon si unul de ghimbir. Presarati apoi visine si stafide peste banane si introduceti farfuriile la frigider, minim 1 ora.

Dupa ce s-au racit, scoateti-le din frigider, adaugati inghetata de vanilie deasupra si bananele prajite se pot servi.


Preparare in imagini:

Intr-o caniculara duminica de iulie nu va pot propune decat un desert usor, rafinat, rapid de preparat si racoritor: banane prajite cu inghetata. Dar sa stiti ca oricum merge de minune in orice anotimp, oricand vi se anunta musafiri neasteptati sau cand, pur si simplu, aveti chef de ceva bun care sa nu va rapeasca prea mult timp la pregatire. In plus, ingredientele va sunt la indemana. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (acestea fiind calculate pentru 2 portii): 2 banane; 50 g stafide; 50 g visine din visinata (fara samburi); 2 linguri cu ulei din samburi de struguri; 50 ml lichior de portocale; un praf de scortisoara; un praf de cardamon; un praf de ghimbir; inghetata de vanilie (daca nu aveti chef sa vi-o preparati singuri in mod sigur veti gasi la orice magazin - eu am cumparat-o de-a gata). Pregatire ingrediente: Prima operatiune pe care trebuie s-o faceti este sa turnati lichiorul de portocale peste stafide si sa le lasati deoparte, pana terminati cu prajitul bananelor. Dupa aceea taiati visinele pe jumatate. In cele din urma, taiati bananele pe jumatate si apoi fiecare jumatate taiati-o inca o data pe lungime. In acest moment aveti toate ingredientele la indemana pentru a incepe prepararea.
Preparare banane prajite cu inghetata: Turnati uleiul in wok si, dupa ce s-a incins uleiul, adaugati bananele in wok si rumeniti-le cca. 2 minute, pe fiecare parte, pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit bananele, scoateti-le pe farfurii, condimentati-le cu un praf de scortisoara, un praf de cardamon
si un praf de ghimbir. Presarati apoi visine printre banane si stafide dupa care introduceti farfuriile la frigider, minim 1 ora. Dupa ce s-au racit, scoateti-le din frigider, adaugati inghetata de vanilie deasupra si bananele prajite se pot servi. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

16 păreri.

  1. oana spune:

    mmmmmmmm, bun bun, suna tare bine. nerecomandat insa copiilor :) .

  2. Tavi spune:

    @oana – Pai… nu e pentru copii, e pentru parinti LOOOL!

  3. Biancas spune:

    MMmm ce bunanate…salivez ca gustul desrtului ce l-ai facut…
    Ce gust are carmadronul? Nu stiu…
    Apropo..am fost la Oradea weekendul asta la Carrefour…nu se compara cu Auchan, Metro, Selgros sau Kaufland la produse si condimente. Am vazut o gradama de condimente indiene care in magazinele enumerate lipsesc cu desavarsire. Asa ca pana se deschide si in Tg-Mures..mai asteptam cu aprovizionarea de condimente mai speciale.
    O saptamana frumoasa

  4. Tavi spune:

    @Biancas – Despre gust cardamon… tot ce ai vrea sa afli se regaseste aici http://www.bucataras.ro/articole/1462/cardamon.html.
    Cat despre aprovizionarea cu condimente “mai speciale”, in alte orase, eu cred ca este o chestiune de cerere. In Bucuresti se gasesc, in mai toate supermarketurile, ca sa nu mai vorbesc de multitudinea de angrouri si magazine cu specific asiatic.

  5. ela spune:

    vreau si eu…..

  6. Tavi spune:

    @ela – Te servesc cu mare placere.

  7. Ce bunaciune ai facut Tavi……………mmm, trebuie sa fie tare gustos.
    In alta ordine de idei tin sa-ti spun ca am primit cele 2 premii pentru care iti multumesc tare mult.
    O zi buna!

  8. Tavi spune:

    @Medi – Stiu ca ai primit :) – am primit avizul de confirmare. Sper sa te folosesti de premii cu placere, sa-ti fie utile… ce sa zic, chiar nu e nevoie de multumiri. Voi sa fiti sanatosi!
    Cat despre desert… a fost gustos. Duminica l-am facut, duminica l-am si dovedit :) .

  9. Sylvia spune:

    Excelent arata este unul din deserturile mele preferate.Am mancat acum in Spania niste ananas flambat si apoi fiert in ceva amestec cu unt si miere …mi-a ramas aroma lui in minte trebuie sa repet reteta :) .

  10. Tavi spune:

    @Sylvia – Suna super bine ce zici tu ca ai mancat in Spania.

  11. Darius spune:

    Suna prea gustos :) Felicitari pt site:P

  12. Tavi spune:

    @Darius – Multumesc, ma bucur ca iti place blogul meu. Cat despre desert… nu doar ca suna dar este cu adevarat bun. Doar ce mi-am facut visinata si lichior de portocale, asa ca… gata desertul pe care il vezi :P .

  13. Tavi, gestul tau a fost unul pe care eu l-am apreciat si care m-a bucurat………………..asa ca macar multumesc pot sa spun si eu.
    O seara placuta!

  14. Tavi spune:

    @Medi – Sarut mana in cazul asta, categoric poti spune multumesc atunci cand te bucuri sau apreciezi ceva… Asa cum am mai scris, sa fiti sanatosi la maxim, dvs si dl George.

  15. mara spune:

    Nemaipomenit de bun, Tavi! Lichiorul de portocale l-am inlocuit cu esenta de rom de data asta, din pacate. Dar ma gandesc sa fac si lichior de portocale ca mare dreptate ai ca e bun la deserturi si prajituri. Apropo de copii, parinti, desertul in discutie… al meu baiat are aproape 17 ani, deci tot copil inca (oricum va fi copilul meu toata viata), dar totusi i-am dat si lui o portie :P .

  16. Tavi spune:

    @mara – Ok! E de lasat la latitudinea fiecarui parinte in cazul asta :) .
    In ceea ce priveste lichiorul de portocale… mi l-am preparat nemultumit fiind de ceea ce gasesc in comert, indiferent de marca, de pret etc. In cele din comert se simte orice alta aroma, dar numai de portocale nu.

Spune-ţi părerea