Pui cu sambal oelek si lapte de cocos


Pui cu sambal oelek si lapte de cocos

Pentru azi va propun o reteta cu specific indonezian, piept de pui cu sambal oelek si lapte de cocos. Combinatia de sambal oelek cu lapte de cocos (dar si cu suc de ananas) aduce un oarecare echilibru intre picant si usor, doar usor, dulce-aromat. Prin urmare, gustul produsului final va fi unul picant-exotic. De baza va fi insa picant :) .

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (calculate pentru 2 portii): 250 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 3 cepe, taiate inele; 1 ardei gras verde, taiat cuburi; 1 lingurita coaja de lamaie; sucul de la 1/2 de lamaie; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 3 linguri cu suc de ananas; 1 lingurita sambal oelek; 3 linguri cu ulei de susan; 2 linguri lapte de cocos; 1/2 lingurita cu praf de ghimbir; 150 ml apa; sare dupa gust.

Pregatire ingrediente: Taiati ceapa inele si ardeiul gras cuburi. Radeti o lingurita de coaja de lamaie si stoarceti apoi jumatate din lamaie. Zdrobiti usturoiul, pregatiti-va sucul de ananas, laptele de cocos, praful de ghimbir si aveti toate ingredientele la indemana pentru a purcede la treaba.

Preparare piept de pui cu sambal oelek si lapte de cocos: Condimentati cu un praf de sare carnea de pui si amestecati bine. Turnati apoi deasupra sucul de lamaie si lasati 10 minute carnea sa se marineze.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga.

Puneti puiul in wok si rumeniti-l, la foc iute, pana se evapora toata apa lasata de pui si acesta capata o culoare maro-aurie.
Dupa ce s-a rumenit carnea de pui, scoateti-o din tigaie, puneti-o intr-un bol si lasati-o deoparte.

In uleiul in care ati prajit carnea de pui adaugati ceapa si rumeniti-o 30 de secunde, la foc iute, dupa care adaugati si ardeiul gras. Rumeniti-le in continuare, impreuna, pana cand ceapa capata o culoare brun-aurie, amestecand din cand in cand.

Dupa ce s-a rumenit ceapa, adaugati in wok si usturoiul zdrobit si amestecati bine. Adaugati apoi pasta de sambal oelek, praful de ghimbir, coaja de lamaie, sucul de ananas, laptele de cocos, apa si, in final, carnea de pui.

Amestecati si lasati sa fiarba, la foc mic, cca. 15 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce a fiert 15 minute, stingeti focul si lasati-o sa se racoreasca 10 minute.
Puneti apoi in farfurii si se poate servi cu garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Pentru azi va propun o reteta cu specific indonezian, piept de pui cu sambal oelek si lapte de cocos. Combinatia de sambal oelek cu lapte de cocos (dar si cu suc de ananas) aduce un oarecare echilibru intre picant si usor, doar usor, dulce-aromat. Prin urmare, gustul produsului final va fi unul picant-exotic. De baza va fi insa picant :). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (calculate pentru 2 portii): 250 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 3 cepe, taiate inele; 1 ardei gras verde, taiat cuburi; 1 lingurita coaja de lamaie; sucul de la 1/2 de lamaie; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 3 linguri cu suc de ananas; 1 lingurita sambal oelek; 3 linguri cu ulei de susan; 2 linguri lapte de cocos; 1/2 lingurita cu praf de ghimbir; 150 ml apa; sare dupa gust. Pregatire ingrediente: Taiati ceapa inele taiati ardeiul gras cuburi. Radeti o lingurita de coaja de lamaie si stoarceti apoi jumatate din lamaie. Zdrobiti usturoiul,
pregatiti-va sucul de ananas, laptele de cocos, praful de ghimbir si aveti toate ingredientele la indemana pentru a purcede la treaba. Preparare piept de pui cu sambal oelek si lapte de cocos: Condimentati cu un praf de sare carnea de pui si amestecati bine. Turnati apoi deasupra sucul de lamaie si lasati 10 minute carnea sa se marineze. Dupa ce au trecut cele 10 minute, turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga. Puneti puiul in wok si rumeniti-l, la foc iute,
pana se evapora toata apa lasata de pui si acesta capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-a rumenit carnea de pui, scoateti-o din tigaie, puneti-o intr-un bol si lasati-o deoparte. In uleiul in care ati prajit carnea de pui adaugati ceapa si rumeniti-o 30 de secunde, la foc iute, dupa care adaugati si ardeiul gras. Rumeniti-le in continuare, impreuna, amestecand din cand in cand.
pana cand ceapa capata o culoare brun-aurie, Dupa ce s-a rumenit ceapa, adaugati in wok si usturoiul zdrobit si amestecati bine. Adaugati apoi pasta de sambal oelek, praful de ghimbir, coaja de lamaie, si amestecati adaugati si sucul de ananas,
laptele de cocos, apa si, in final, carnea de pui. Amestecati si lasati sa fiarba, la foc mic, cca. 15 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce a fiert 15 minute, stingeti focul si lasati-o sa se racoreasca 10 minute. Puneti apoi in farfurii si se poate servi cu garnitura de orez. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

10 păreri.

  1. ramona spune:

    trebuie sa recunosc ca arata exceptional! de gust nici nu ma indoiesc urmarind ce este trecut la ingrediente. ti-am trimis o propunere de colaborare pe mail. succes in continuare!

  2. Viorel spune:

    Tot ce contine ardei iuti in compozitie se trece la de urmarit si pregatit. Mai ales vara, urmand principiul beti ceai fierbinte (nu rece) :P .

  3. Tavi spune:

    @ramona – Multumesc de aprecieri si vizita. O sa citesc ce anume ai trimis pe mail.

  4. Tavi spune:

    @Viorel – :D Afla ca asa este. As adauga ca din acelasi motiv, vara, se fac dusuri fierbinti si nu reci.

  5. maria elena spune:

    Oare ce se intampla, am postat de 2 ori si nu a aparut, apreciez preparatul final ca fiind apetisant, iar combinatia interesanta.

  6. Tavi spune:

    @maria elena – Netul probabil, reteaua de unde accesati. La mine apare 1 singura data. Multam de vizita. Preparatul final este si bun nu doar apetisant.
    Cat despre combinatie… da, asiaticii au intr-adevar niste combinatii uimitoare :) .

  7. Biancas spune:

    Ce reteta interesanta si apetisanta!!! Imi place cum suna combinatia de ingrediente.

  8. Sylvia spune:

    Excelent arata si imi place f mult paleta de ingrediente, trebuie sa testez si eu reteta.

  9. Tavi spune:

    @Biancas – Multumesc.

  10. Tavi spune:

    @Sylvia – Multumesc de aprecieri. Ma bucur ca te-ai reintors in bucatarie. Nemaipomenit de bun si ce ai pregatit tu ieri !!!!

Spune-ţi părerea