Supa crema de sparanghel cu pui


Supa crema de sparanghel cu pui

Ieri am pregatit rapid o supa crema de sparanghel cu pui desi n-o aveam in plan. Dar am primit vizita unor prieteni dragi de familie, pe care nu-i mai intalnisem de tare multa vreme. Cum era limpede ca vom avea o multime de povestit, mi-am zis ca nu este cazul s-o facem pe stomacul gol, asa ca am inceput sa ma gandesc ce sa incropesc de mancare. Fiind prea cald ca sa aprind cuptorul sau ca sa pun gratarul pe aragaz si stiindu-i mari amatori de peste, oricum ar fi el pregatit, am repetat somonul cu lichior de portocale (care a fost extrem de apreciat si indelung laudat).

Facandu-mi insa socotelile pentru peste, pentru garnitura mai exact, am constatat ca imi va ramane sparanghel destul de multisor. Suficient cat sa mi se faca mila sa-l mai tin la frigider si taman la fix pentru a face si o supa crema de sparanghel, in care am aruncat si cateva bucatele de piept de pui.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g sparanghel, curatat de coaja; 1 ceapa; 1 fir de praz; 3 tulpini de telina; 1 morcov; 250 g piept de pui; 50 g unt; 200 ml smantana de gatit; 1 litru supa de pui; sare si piper dupa gust; crutoane pentru servit.

Pregatire ingrediente: Tocati ceapa, prazul, morcovul, telina, curatati sparanghelul de coaja,  preparati supa de pui si aveti toate ingredientele gata de preparare.

Preparare supa crema de sparanghel cu pui: Puneti untul intr-un wok si lasati-l sa se topeasca la foc iute. Adaugati ceapa si prazul si inabusiti-le 2 minute. Adaugati apoi morcovul, telina si inabusiti-le impreuna cu ceapa si prazul inca 2 minute. Adaugati si sparanghelul in wok, condimentati cu un praf de sare si de piper, dupa care inabusiti toate legumele la foc iute, inca 2 minute, amestecand din cand in cand.

Puneti apoi legumele intr-o oala si turnati supa de pui peste legume. Puneti si pieptul de pui in oala si fierbeti totul timp de 30 de minute. Dupa ce ati fiert legumele si carnea 30 de minute, stingeti focul, scoateti carnea de pui si lasati-o sa se racoreasca.

Turnati legumele fierte, cu tot cu zeama, intr-un blender si mixati bine compozitia pana obtineti o crema omogena. Turnati apoi crema obtinuta in oala si taiati puiul cuburi mici. Adaugati si cuburile de pui in oala si amestecati.
Puneti oala din nou pe foc si adaugati smantana. Lasati supa sa dea intr-un clocot, dupa care stingeti focul.

Puneti apoi in farfurie, si serviti supa crema de sparanghel cu pui aruncand cateva crutoane prin ea.


Preparare in imagini:

Ieri am pregatit rapid o supa crema de sparanghel cu pui desi n-o aveam in plan. Dar am primit vizita unor prieteni dragi de familie, pe care nu-i mai intalnisem de tare multa vreme. Cum era limpede ca vom avea o multime de povestit, mi-am zis ca nu este cazul s-o facem pe stomacul gol, asa ca am inceput sa ma gandesc ce sa incropesc de mancare. Fiind prea cald ca sa aprind cuptorul sau ca sa pun gratarul pe aragaz si stiindu-i mari amatori de peste, oricum ar fi el pregatit, am repetat somonul cu lichior de portocale (care a fost extrem de apreciat si indelung laudat).  Facandu-mi insa socotelile pentru peste, pentru garnitura mai exact, am constatat ca imi va ramane sparanghel destul de multisor. Suficient cat sa mi se faca mila sa-l mai tin la frigider si taman la fix pentru a face si o supa crema de sparanghel, in care am aruncat si cateva bucatele de piept de pui. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g sparanghel, curatat de coaja; 1 ceapa; 1 fir de praz; 3 tulpini de telina; 1 morcov; 250 g piept de pui; 50 g unt; 200 ml smantana de gatit; 1 litru supa de pui; sare si piper dupa gust; crutoane pentru servit. Pregatire ingrediente: Tocati ceapa, Tocati prazul, Tocati  morcovul, Tocati  telina, curatati sparanghelul de coaja, preparati supa de pui si aveti toate ingredientele gata de preparare.
Preparare supa crema de sparanghel cu pui: Puneti untul intr-un wok si lasati-l sa se topeasca la foc iute. Adaugati ceapa si prazul si inabusiti-le 2 minute. Adaugati apoi morcovul, si telina si inabusiti-le impreuna cu ceapa si prazul inca 2 minute.
Adaugati si sparanghelul in wok, amestecati condimentati cu un praf de sare condimentati cu un praf de piper, dupa care inabusiti toate legumele la foc iute, inca 2 minute, amestecand din cand in cand. Puneti apoi legumele intr-o oala si turnati supa de pui peste legume.
Puneti si pieptul de pui in oala si fierbeti totul timp de 30 de minute. Dupa ce ati fiert legumele si carnea 30 de minute, stingeti focul, scoateti carnea de pui si lasati-o sa se racoreasca. Turnati legumele fierte, cu tot cu zeama, intr-un blender si mixati bine compozitia pana obtineti o crema omogena. Turnati apoi crema obtinuta in oala
si taiati puiul cuburi mici. Adaugati si cuburile de pui in oala si amestecati. Puneti oala din nou pe foc si adaugati smantana. Lasati supa sa dea intr-un clocot, dupa care stingeti focul. Puneti apoi in farfurie, si serviti-o cu crutoane. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Excelent arata, o supa rafinata si gustoasa , felicitari !!!
    PS Nu m-as fi dat inapoi de la o portie :)

  2. Tavi spune:

    @Sylvia – Multumesc! Facem schimb: dau o portie de supa si tu vii cu pulpele de pui in lapte :D !

  3. Sylvia spune:

    Excelent meniu ar fi :)

  4. Tavi spune:

    @Sylvia – Ar mai ramane sa punem la punct aperitivele si desertul si… am putea da party :) .

  5. jolygina spune:

    ce mult imi place

  6. Tavi spune:

    @jolygina – Multumesc.

Spune-ţi părerea