Thai Curry de vita


Thai Curry de vita

Pentru astazi va propun un preparat avand la baza carnea de vita, un curry de vita pregatit oarecum in stil thailandez. Spun oarecum deoarece nu am respectat retetele traditionale de Green Curry sau de Red Curry, alegand in schimb sa combin cele doua tipuri de pasta de curry thai: verde si rosie. Intotdeauna m-am intrebat ce s-ar intampla daca le-as combina?! Pana sa pot gusta am fost ferm convins ca voi scoate flacari pe nas :) . Ei bine… nu s-a intamplat asa, iar ceea ce a rezultat a fost deopotriva aromat si condimentat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (calculate pentru 4 portii): 400 g carne de vita, taiata fasii subtiri; 1 lingurita Thai Red Curry; 1 lingurita de Thai Green Curry; 1 lingurita pasta de ghimbir; 3 linguri ulei de susan; 4 fire de ceapa verde; 4 graunte de usturoi; 100 ml suc de ananas; 2 linguri sos de soia dulce; 1 lingura cu otet balsamic; sare dupa gust.

Preparare carne de vita cu Thai Green Curry: Tocati partea alba de la ceapa verde si puneti-o intr-un bol. Tocati si frunzele de la ceapa verde si puneti-le separat. Taiati usturoiul rondele si carnea fasii subtiri de 3-4 cm lungime.

Incingeti intr-o tigaie 1 lingura de ulei in care adaugati tulpinile de ceapa tocate si usturoiul sa se rumeneasca 1 minut. Adaugati si pasta de thai red curry si mai rumeniti impreuna, amestecand permanent, inca 30 de secunde, dupa care stingeti focul si lasati tigaia deoparte.

Intr-un wok puneti restul de 2 linguri de ulei si adaugati carnea sa se rumeneasca. Condimentati cu un praf de sare si inabusiti carnea la foc iute, amestecand permanent, pana se evapora toata zeama lasata de carne. Adaugati mai apoi pasta de thai green curry, pasta de ghimbir, sosul de soia, sucul de ananas, ceapa si usturoiul rumenite anterior cu pasta de thai red curry, o lingura de otet balsamic, dupa care amestecati bine si lasati sa fiarba 3 minute.

Dupa ce a fiert 3 minute, stingeti focul, puneti in farfurie, presarati pe deasupra frunze de ceapa verde tocate, dupa care curry-ul de vita se poate servi cu garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Pentru astazi va propun un preparat avand la baza carnea de vita, un curry de vita pregatit oarecum in stil thailandez. Spun oarecum deoarece nu am respectat retetele traditionale de Green Curry sau de Red Curry, alegand in schimb sa combin cele doua tipuri de pasta de curry thai: verde si rosie. Intotdeauna m-am intrebat ce s-ar intampla daca le-as combina?! Pana sa pot gusta am fost ferm convins ca voi scoate flacari pe nas :). Ei bine... nu s-a intamplat asa, iar ceea ce a rezultat a fost deopotriva aromat si spicy. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (calculate pentru 4 portii): 400 g carne de vita, taiata fasii subtiri; 1 lingurita Thai Red Curry; 1 lingurita de Thai Green Curry; 1 lingurita pasta de ghimbir; 3 linguri ulei de susan; 4 fire de ceapa verde; 4 graunte de usturoi; 100 ml suc de ananas; 2 linguri sos de soia dulce; 1 lingura cu otet balsamic; sare dupa gust. Preparare carne de vita cu Thai Green Curry: Tocati partea alba de la ceapa verde si puneti-o intr-un bol. Tocati si frunzele de la ceapa verde si puneti-le separat. Taiati usturoiul rondele si carnea fasii subtiri de 3-4 cm lungime. Incingeti intr-o tigaie 1 lingura de ulei
in care adaugati tulpinile de ceapa tocate si usturoiul si lasati-le sa se rumeneasca 1 minut Adaugati si pasta de thai red curry si mai rumeniti impreuna, amestecand permanent, inca 30 de secunde, dupa care stingeti focul si lasati tigaia deoparte. Intr-un wok puneti restul de 2 linguri de ulei adaugati carnea sa se rumeneasca.
Condimentati cu un praf de sare si inabusiti carnea la foc iute, amestecand permanent, pana se evapora toata zeama lasata de carne. Adaugati mai apoi pasta de thai green curry, pasta de ghimbir, sosul de soia dulce, sucul de ananas, ceapa si usturoiul rumenite anterior,
o lingura de otet balsamic, dupa care amestecati bine si lasati sa fiarba 3 minute. Dupa ce a fiert 3 minute, stingeti focul, puneti in farfurie, presarati pe deasupra frunze de ceapa verde tocate, dupa care se poate servi cu garnitura de orez. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

10 păreri.

  1. adi spune:

    arata bine, chiar foarte bine. sosul mi se pare meserias, dar eu cred totusi ca este iute-iute :) .

  2. Tavi spune:

    @adi – Perceptiile sunt total diferite de la o persoana la alta. Prin urmare, ceea ce mie nu mi se pare decat a fi un pic iute, altei persoane i se poate parea a fi iute-iute :) . Modul in care papilele gustative ale fiecaruia dintre noi percepe gustul unui preparat ma determina nici sa nu te contrazic dar nici sa nu-ti dau dreptate intru totul :P .

  3. Sylvia spune:

    Excelenta reteta ,picanta si plina de arome imi place tare. Stii care cred ca ar fi un cadou bun pentru tine :) pasionat de bucatarit si arome tari, ardeii iuti maruntiti uscati chinezesti :) . I-ai testat o data ? Au si semintele ramase si e imposibil sa nu simti aroma lor super picanta atunci cand ii gasesti in mancare, e super senzatia, pun f putin de obicei dar si cand dau peste un graunte de ala ….:))))))
    In alta ordine de idei unde ai postat dulceturile facute la masina de facut paine ca m-ai facut curioasa ? Rezista si pe iarna sau sunt asa de consum vara?

  4. Tavi spune:

    @Sylvia – Multumesc mult :D . N-am chinezesti, dar am unii mexicani – uscati (intregi, dar si maruntiti) si cu semintele inauntru – super hot. Nu-i mai mentionez pe cei de pe terasa, proaspeti, in ghiveci.

    Dulceturi la masina de paine am facut 2 pana acum:
    http://www.all-food.ro/2010/06/07/dulceata-dietetica-de-capsuni/
    http://www.all-food.ro/2010/07/09/dulceata-de-visine-dietetica/

    Legat de intrebarea “daca rezista peste iarna” chiar nu stiu ce sa spun pentru ca n-or sa apuce iarna (cea de capsuni deja e pa demult), n-am facut mari cantitati :) . Am fost curios sa vad cum iese dulceata la masina de paine, asa incat voi spune ca pentru mine a fost facuta pentru consum de vara (vara anului 2010).
    In plus, eu am o superstitie cu pusul conservelor pentru iarna (muraturi, dulceata etc): de cate ori am facut treaba asta ne-am mutat LOOOL. Cu borcane dupa noi, ceea ce nu este tocmai confortabil.

  5. Sylvia spune:

    Ok Tavi am inteles, voi face si eu asa pentru manacat proaspata. Eu gasesc aici niste dulceturi formidabile dar parca tot mi-as incerca puterile cu un gem :) .

  6. Tavi spune:

    @Sylvia – Sa stii ca si aici se gasesc niste dulceturi nemaipomenite – preferatele mele sunt cele de la St. Dalfour, made… in France :) . Si sunt si sugar free.
    Dar, sincer, am fost curios sa vad cum ies la masina de paine!
    Si acum pe bune… fructe proaspete se gasesc in orice anotimp – poate mai scumpe, dar se gasesc! Ce rost ar avea sa pun borcane peste iarna cand, daca mi se face pofta de dulceata, fie imi pot cumpara de-a gata, fie imi pot lua orice tip de fructe din piata (mango, capsune, ananas samd) si sa-mi fac repede un borcan la masina de paine, chiar si iarna?!

  7. maria elena spune:

    Imi place ce ai gatit, imi place oricum picant sau chiar f picant.

  8. Tavi spune:

    @maria elena – A fost tare buna si, asa cum spuneam si mai sus, nu foarte-foarte picanta. Sosul de soia dulce si sucul de ananas au facut-o acceptabil de picanta.

  9. Ionix spune:

    arata demential… o sa gatesc si eu asta… *drools*

  10. Tavi spune:

    @Ionix – Succes, \m/!

Spune-ţi părerea