Creveti cu arahide


Creveti cu arahide

Nimic mai bun decat o portie de creveti cu arahide, in special daca faceti parte din categoria celor carora le place bucataria chinezeasca, preparatele din pui sau porc insotite de arahide. In consecinta, va recomand sa incercati aceasta reteta de creveti pregatiti in wok, in combinatie cu arahide prajite, muguri de bambus, sos de soia si sos de stridii.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g creveti; 50 g muguri de bambus; 4 fire de ceapa verde; 4 graunte de usturoi; 1 varf de lingurita cu glutamat; 1/2 lingurita cu piper macinat; 2 linguri vin de orez; 150 ml supa de pui; 3 linguri ulei de susan; 150 g arahide prajite si sarate; 2 linguri de amidon; 2 linguri otet balsamic; sare dupa gust.

Pentru marinata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 linguri sos de soia dulce; 2 linguri sos de stridii; 3 linguri vin de orez; zeama de la o jumatate de lamaie.

Pregatire ingrediente: Stoarceti lamaia si turnati sucul peste creveti. Turnati peste creveti si cele 2 linguri de soia dulce, sosul de stridii si vinul de orez, dupa care amestecati si lasati crevetii la marinat timp de 10 minute.

Cat se marineaza crevetii, taiati ceapa bucati de 3-4 cm lungime si usturoiul rondele. Pregatiti-va si amidonul, moment in care aveti toate ingredientele gata pentru preparare.

Preparare creveti cu arahide: Dupa ce s-au marinat crevetii 10 minute, puneti-i intr-o strecuratoare si lasati-i sa se scurga.

Intr-un wok adaugati o lingura de ulei si puneti crevetii sa se rumeneasca timp de 2 minute, la foc iute, amestecand permanent. Dupa ce s-au rumenit puneti-i din nou in strecuratoare, la scurs. Curatati wok-ul si adaugati restul de ulei (2 linguri) pe care lasati-l sa se incinga la foc iute.

Puneti in wok usturoiul, ceapa si mugurii de bambus si rumeniti totul 2 minute, amestecand permanent. Adaugati apoi crevetii peste legume, condimentati cu piper si cu un praf de sare, adaugati glutamatul, vinul de orez, supa si otetul balsamic si lasati sa se inabuse legumele 1 minut.

Cat se inabuse legumele in sos, puneti 4 linguri de apa rece peste amidon si amestecati pana se dizolva. Turnati amidonul dizolvat peste legume, amestecati si lasati sa dea intr-un clocot, amestecand permanent, dupa care stingeti focul.

Adaugati in final arahidele, amestecati si crevetii cu arahide sunt gata pentru a fi serviti.

Puneti in farfurie, dupa care preparatul se poate servi cu garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Nimic mai bun decat o portie de creveti cu arahide, in special daca faceti parte din categoria celor carora le place bucataria chinezeasca, preparatele din pui sau porc insotite de arahide. In consecinta, va recomand sa incercati aceasta reteta de creveti pregatiti in wok, in combinatie cu arahide prajite, muguri de bambus, sos de soia si sos de stridii. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g creveti; 50 g muguri de bambus; 4 fire de ceapa verde; 4 graunte de usturoi; 1 varf de lingurita cu glutamat; 1/2 lingurita cu piper macinat; 2 linguri vin de orez; 150 ml supa de pui; 3 linguri ulei de susan; 150 g arahide prajite si sarate; 2 linguri de amidon; 2 linguri otet balsamic; sare dupa gust.  Pentru marinata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 linguri sos de soia dulce; 2 linguri sos de stridii; 3 linguri vin de orez; zeama de la o jumatate de lamaie. Pregatire ingrediente: Stoarceti lamaia si turnati sucul peste creveti. Turnati peste creveti si cele 2 linguri de soia dulce, sosul de stridii si vinul de orez,
dupa care amestecati si lasati crevetii la marinat timp de 10 minute. Cat se marineaza crevetii, taiati ceapa verde bucati de 3-4 cm lungime taiati si usturoiul rondele. Pregatiti-va si amidonul, moment in care aveti toate ingredientele gata pentru preparare. Preparare creveti cu arahide: Dupa ce s-au marinat crevetii 10 minute, puneti-i intr-o strecuratoare si lasati-i sa se scurga.
Intr-un wok adaugati o lingura de ulei si puneti crevetii sa se rumeneasca timp de 2 minute, la foc iute, amestecand permanent. Dupa ce s-au rumenit puneti-i din nou in strecuratoare, si lasati-i la scurs Curatati wok-ul si adaugati restul de ulei (2 linguri) pe care lasati-l sa se incinga la foc iute. Puneti in wok usturoiul,
ceapa verde si mugurii de bambus si rumeniti totul 2 minute, amestecand permanent. Adaugati apoi crevetii peste legume, condimentati cu piper si cu un praf de sare, adaugati glutamatul,
vinul de orez, supa de pui si otetul balsamic si lasati sa se inabuse legumele 1 minut in sos. Cat se inabuse legumele in sos, puneti 4 linguri de apa rece peste amidon si amestecati pana se dizolva. Turnati amidonul dizolvat peste legume, amestecati si lasati sa dea intr-un clocot, amestecand permanent, dupa care stingeti focul.
Adaugati in final arahidele, amestecati si crevetii cu arahide sunt gata pentru a fi serviti. Puneti in farfurie, dupa care preparatul se poate servi cu garnitura de orez. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Excelenta combinatie ! Si eu am facut zilele trecute creveti , imi plac foarte tare . O sa retin si reteta ta ca imi plac ingredientele .

  2. Tavi spune:

    @Sylvia – Multumesc. Am vazut crevetii preparati de tine , m-am si servit chiar cu o portie virtuala la vremea respectiva :) .

  3. mira spune:

    Sunt innebunita dupa porc cu alune/arahide, dar uite ca n-am gustat inca ce gust ar avea in combinatie cu creveti.

  4. Sylvia spune:

    Cu mare drag oricand, o portie virtuala.

  5. Tavi spune:

    @mira – Sa incerci in cazul asta.

  6. Tavi spune:

    @Sylvia – Multumesc.

Spune-ţi părerea