Pizza mexicana vegetariana


Pizza mexicana vegetariana

Bineinteles ca o pizza mexicana ar fi mers de minune cu niste carnaciori si salam picant, cu niste bacon poate, insa e vara, e cald :) si sunt zile in care poftesti sa mananci ceva fara nici urma de carne.
Oricum, chiar si cei care nu pot renunta la carne cred ca vor putea face o combinatie care sa-i multumeasca, intre reteta de fata si cea de Pizza Diablo (preparare pizza Diablo, pe care deja am postat-o).

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat de pizza crocant (preparare aluat de pizza, http://www.all-food.ro/2009/06/08/blat-de-pizza-crocant/); 1 punga de 400 g cu mix de legume mexicane (contine morcovi, ardei gras, fasole verde, mazare, porumb, telina, boabe de fasole rosie, ceapa); 1 lingura de guacamole; 250 g branza mozzarella, rasa; 1 rosie taiata rondele; 2-3 linguri sos de pizza (preparare sos de pizza) sau ketchup; 2 linguri cu ulei de masline; 3 ardei chili; 1 lingurita condimente pentru pizza; sare si piper.

Pregatire ingrediente: Pregatiti aluatul pentru blat si sosul de pizza. Zdrobiti usturoiul, taiati ardeii chili marunt si taiati rosiile rondele. Radeti branza mozzarella, pregatiti-va condimentele si aveti toate ingredientele gata pentru preparare.

Preparare pizza mexicana, vegetariana: Intindeti aluatul pana obtineti o foaie subtire si puneti-o in forma de pizza (eu fac intr-o forma rotunda, cu diametrul de 38 cm). Turnati sosul de pizza (sau ketchup-ul) si intindeti-l pe intreaga suprafata a blatului, cat mai uniform.

Intr-un wok turnati uleiul si, cand s-a incins, adaugati mixul de legume mexicane. Inabusiti-le, la foc iute, 5 minute, dupa care adaugati usturoiul zdrobit si ardeii chili. Condimentati cu un praf de sare si un praf de piper. Adaugati si condimentele pentru pizza, dupa care amestecati si mai rumeniti totul inca 1 minut.

In final, adaugati si lingura cu guacamole, amestecati bine si stingeti focul. Lasati legumele sa se racoreasca 5 minute si adaugati-le in forma, peste aluat. Intindeti-le uniform in toata tava, dupa care presarati branza mozzarella pe toata suprafata.

La urma asezati si feliile de rosii pe deasupra si introduceti forma in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoateti pizza din cuptor si lasati-o 10 minute sa se racoreasca, dupa care portionati-o si o puteti servi.


Preparare in imagini:

Bineinteles ca o pizza mexicana ar fi mers de minune cu niste carnaciori si salam picant, cu niste bacon poate, insa e vara, e cald :) si sunt zile in care poftesti sa mananci ceva fara nici urma de carne. Oricum, chiar si cei care nu pot renunta la carne cred ca vor putea face o combinatie care sa-i multumeasca, intre reteta de fata si cea de Pizza Diablo (preparare pizza Diablo, http://www.all-food.ro/2010/04/28/pizza-diablo/, pe care deja am postat-o). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat de pizza crocant (preparare aluat de pizza, http://www.all-food.ro/2009/06/08/blat-de-pizza-crocant/); 1 punga de 400 g cu mix de legume mexicane (contine morcovi, ardei gras, fasole verde, mazare, porumb, telina, boabe de fasole rosie, ceapa); 1 lingura de guacamole; 250 g branza mozzarella, rasa; 1 rosie taiata rondele; 2-3 linguri sos de pizza (preparare sos de pizza, http://www.all-food.ro/2009/08/25/sos-pentru-pizza/) sau ketchup; 2 linguri cu ulei de masline; 3 ardei chili; 1 lingurita condimente pentru pizza; sare si piper. Pregatire ingrediente: Pregatiti aluatul (preparare aluat de pizza, http://www.all-food.ro/2009/06/08/blat-de-pizza-crocant/); pentru blat si sosul de pizza (preparare sos de pizza, http://www.all-food.ro/2009/08/25/sos-pentru-pizza/). Zdrobiti usturoiul, taiati ardeii chili marunt si taiati rosiile rondele. Radeti branza mozzarella, pregatiti-va condimentele si aveti toate ingredientele gata pentru preparare.
Preparare pizza mexicana, vegetariana: Intindeti aluatul pana obtineti o foaie subtire si puneti-o in forma de pizza (eu fac intr-o forma rotunda, cu diametrul de 38 cm). Turnati sosul de pizza (sau ketchup-ul) si intindeti-l pe intreaga suprafata a blatului, cat mai uniform. Intr-un wok turnati uleiul si, cand s-a incins, adaugati mixul de legume mexicane. Inabusiti-le, la foc iute, 5 minute, dupa care adaugati usturoiul zdrobit si ardeii chili.
Condimentati cu un praf de sare Condimentati cu un praf de piper. Adaugati si condimentele pentru pizza, dupa care amestecati si mai rumeniti totul inca 1 minut. In final, adaugati si lingura cu guacamole, amestecati bine si stingeti focul. Lasati legumele sa se racoreasca 5 minute si adaugati-le in forma, peste aluat.
Intindeti-le uniform in toata tava, dupa care presarati branza mozzarella pe toata suprafata. La urma asezati si feliile de rosii pe deasupra si introduceti forma in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20 de minute. Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoateti pizza din cuptor si lasati-o 10 minute sa se racoreasca, dupa care portionati-o si o puteti servi. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. lucian spune:

    of, ai dat drumul la cuptor???? bune sunt ambele, si asta si diablo, imi place la nebunie sa fac pizza, retetele tale sunt super, dar in aceste zile deja ma uit cu ura la cuptor :D .

  2. Tavi spune:

    @lucian – Da, am dat drumul la cuptor. Am inchis usa de la bucatarie, am dat drumul la aer conditionat in toata casa (dupa care prevad ca eu voi privi cu ura factura de curent electric LOOL) si am facut o pizza.

Spune-ţi părerea