Pachetele de primavara vegetariene (Crispy Vegetable Spring Rolls)


Pachetele de primavara vegetariene (Crispy Vegetable Spring Rolls)

Asa cum bine stiti am mai preparat pachetele de primavara  (preparare pachetele de primavara ), numai ca la acea vreme am pus in compozitie carne de pui si am preferat sa-mi pregatesc singur aluatul (preparare aluat pachetele de primavara) .
De aceasta data insa am vrut pachetele de primavara fara carne, plus ca timpul m-a presat. Asa incat am inlocuit aluatul pe care il prepar de obicei cu hartie de orez.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g ciuperci, taiate fidelute; 1 morcov de marime medie, taiat fidelute; 4 fire ceapa verde, taiate fidelute; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 140 g muguri de bambus, taiati fidelute; 1/2 ardei gras, rosu, taiat fasii subtiri; 2 linguri de coriandru verde, tocat; 300 g varza alba, taiata fidelute; 2 linguri cu sos de soia; 2 linguri cu sos Hoisin; 2 linguri cu ulei de susan; 1 varf de lingurita piper cayenne; 1 varf de lingurita condiment chinezesc cu 5 arome; 500 ml ulei vegetal pentru prajit; 1 pachet hartie de orez; sare.

Pregatire ingrediente: Taiati mugurii de bambus fidelute. Taiati ceapa bucati de 5 cm lungime, dupa care taiati-le fidelute. Taiati morcovul fidelute si ardeiul gras asemenea. Tocati varza si ciupercile, dupa care zdrobiti usturoiul. In acest moment aveti toate ingredientele necesare pregatite.

Preparare pachetele de primavara: Puneti in wok uleiul de susan si adaugati ciupercile. Condimentati-le cu un praf de sare si inabusiti-le, la foc iute, cca 5 minute sau pana cand se evapora apa lasata de ciuperci.
Adaugati apoi ceapa, usturoiul, morcovul, mugurii de bambus, ardeiul gras, si inabusiti toate legumele 1 minut, la foc iute, amestecand permanent.
Adaugati apoi varza si condimentati-o cu un praf de sare. Amestecati si inabusiti si varza alaturi de celelalte legume, timp de 2 minute, amestecand permanent.
Condimentati apoi cu piper cayenne si condiment chinezesc cu 5 arome, adaugati sosul de soia, sosul Hoisin si amesecati bine, inabusind in continuare legumele inca 1 minut. La final, adaugati coriandrul verde tocat, amestecati si stingeti focul.

Dupa ce ati stins focul, treceti la formatul pachetelelor.

Luati o foaie de orez din pachet si inmuiati-o in apa rece, dupa care asezati-o pe un prosop de bucatarie. Lasati-o 30 de secunde si adaugati o lingura de legume peste foaie. Acoperiti legumele cu partea de foaie dinspre voi, dupa care suprapuneti marginile si rulati apoi pachetelul pana la capat. Dupa ce ati terminat de rulat pachetelul, puneti-l pe o farfurie si procedati identic pana terminati toata compozitia (ATENTIE: sa nu se atinga intre ele pachetelele fiindca se pot lipi).

Dupa ce ati terminat de facut pachetelele (mie mi-au iesit 12 bucati), puneti uleiul intr-un vas si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul adaugati pachetele in uleiul incins (max. 3, nu trebue sa se atinga, fiindca se pot lipi unul de celalalt, eu am prajit cate 2).
Odata ce au devenit aurii scoateti-le la scurs pe un prosop absorbant si continuati operatiunea pana terminati toate pachetelele.

Dupa ce s-au scurs de ulei se pot servi (calde sau reci), impreuna cu diverse sosuri (eu am folosi sweet chili, dar sotia le-a consumat cu sos mango chutney si sos de prune; dar mai exista si alte optiuni, dupa preferinta fiecaruia).


Preparare in imagini:

Asa cum bine stiti am mai preparat pachetele de primavara  (preparare pachetele de primavara, http://www.all-food.ro/2010/01/10/pachetele-de-primavara/ , numai ca la acea vreme am pus in compozitie carne de pui si am preferat sa-mi pregatesc singur aluatul (preparare aluat pachetele de primavara, http://www.all-food.ro/2010/01/10/aluat-pachetele-de-primavara/ . De aceasta data insa am vrut pachetele de primavara fara carne, plus ca timpul m-a presat. Asa incat am inlocuit aluatul pe care il prepar de obicei cu hartia de orez. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 g ciuperci, taiate fidelute; 1 morcov de marime medie, taiat fidelute; 4 fire ceapa verde, taiate fidelute; 4 graunte de usturoi, zdrobite; 140 g muguri de bambus, taiati fidelute; 1/2 ardei gras, rosu, taiat fasii subtiri; 2 linguri de coriandru verde, tocat; 300 g varza alba, taiata fidelute; 2 linguri cu sos de soia; 2 linguri cu sos Hoisin; 2 linguri cu ulei de susan; 1 varf de lingurita piper cayenne; 1 varf de lingurita condiment chinezesc cu 5 arome; 500 ml ulei vegetal pentru prajit; 1 pachet hartie de orez; sare. Pregatire ingrediente: Taiati mugurii de bambus fidelute. Taiati ceapa bucati de 5 cm lungime, dupa care taiati-le fidelute. Taiati morcovul fidelute taiati si ardeiul gras fidelute
Tocati varza Tocati si ciupercile, dupa care zdrobiti usturoiul. In acest moment aveti toate ingredientele necesare pregatite. Preparare pachetele de primavara: Puneti in wok uleiul de susan si adaugati ciupercile. Condimentati-le cu un praf de sare
si inabusiti-le, la foc iute, cca 5 minute sau pana cand se evapora apa lasata de ciuperci. Adaugati apoi ceapa, usturoiul morcovul  mugurii de bambus, ardeiul gras, si inabusiti toate legumele 1 minut, la foc iute, amestecand permanent.
Adaugati apoi varza  si condimentati-o cu un praf de sare. Amestecati si inabusiti si varza alaturi de celelalte legume, timp de 2 minute, amestecand permanent. Condimentati apoi cu piper cayenne si condiment chinezesc cu 5 arome, adaugati sosul de soia, sosul Hoisin
si amesecati bine, inabusind in continuare legumele inca 1 minut. La final, adaugati coriandrul verde tocat, amestecati si stingeti focul. Dupa ce ati stins focul, treceti la formatul pachetelelor.  Luati o foaie de orez din pachet si inmuiati-o in apa rece, dupa care asezati-o pe un prosop de bucatarie. Lasati-o 30 de secunde si adaugati o lingura de legume peste foaie. Acoperiti legumele cu partea de foaie dinspre voi, dupa care suprapuneti marginile
si rulati apoi pachetelul pana la capat. Dupa ce ati terminat de rulat pachetelul, puneti-l pe o farfurie si procedati identic pana terminati toata compozitia Dupa ce ati terminat de facut pachetelele (mie mi-au iesit 12 bucati), (ATENTIE: sa nu se atinga intre ele pachetelele fiindca se pot lipi). puneti uleiul intr-un vas si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul adaugati pachetele in uleiul incins (max. 3, nu trebue sa se atinga, fiindca se pot lipi unul de celalalt, eu am prajit cate 2). Odata ce au devenit aurii scoateti-le la scurs pe un prosop absorbant si continuati operatiunea pana terminati toate pachetelele.
Dupa ce s-au scurs de ulei se pot servi (calde sau reci), impreuna cu diverse sosuri (eu am folosi sweet chili, dar sotia le-a consumat cu sos mango chutney si sos de prune; dar mai exista si alte optiuni, dupa preferinta fiecaruia). Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

16 păreri.

  1. alina spune:

    cu sau fara carne sunt preferatele mele in materie de aperitive cu specific asiatic. chestia e ca niciodata n-am avut suficient curaj sa le fac acasa. intotdeauna mi s-a parut ca e ceva complicat, dar acum, citind mai atenta, nu pare deloc a fi ceva peste masura de greu. oricum ti-au iesit tare frumusele.

  2. Tavi spune:

    @alina – Pai poate acum iti faci “curaj” :) ! Nu e ceva complicat, asa cum bine ai spus, mai ales daca le prepari cu foi de orez din comert.

  3. aphextwinz spune:

    Salutare. Am facut de cateva ori cu foi de orez (imi plac si alea cu foile neprajite, transparente) si au absorbit mult, dar mult ulei. Temperatura uleiului era buna, ale tale nu s-au imbibat? In poze nu imi dau seama.

    Sanatate!

  4. Tavi spune:

    @aphextwinz – Temperatura uleiului nu trebuie sa fie buna ci chiar foarte buna in acest caz :) , adica uleiul trebuie sa fie foarte-foarte incins pentru a nu fi nevoie sa tii pachetele mai mult decat este necesar (aprox 2 min). Ca atare, nu, pachetelele nu s-au imbibat excesiv, iar ce a fost surplus a fost absorbit de prosopul de bucatarie. Toate cele bune si tie!

  5. iulica spune:

    tu chiar mananci cu bete :) ? arata excelent toate preparatele tale, dar chiar sunt curioasa in privinta celor chinezesti daca ai rabdarea necesara. sper sa nu te superi pe mine.

  6. Sylvia spune:

    Excelenta idee, uite din astea nu am facut de un car de an :) eu le prefer pe cele fare carne, mereu. Super reteta si prezentare ca intotdeauna !

  7. Tavi spune:

    @iulica – De ce sa ma supar? :) , da chiar mananc cu bete. De fapt, am invatat sa mananc cu bete de dinainte de `89 si pot sa-ti spun ca, odata ce ai invatat sa le “stapanesti” (sa le manuiesti), nu mai este nicidecum o chestiune de “rabdare”. Devine ceva la fel de firesc ca atunci cand folosesti furculita.

  8. Tavi spune:

    @Sylvia – Eu nu le-am mai facut din ianuarie anul asta :) , pe cele cu carne de pui. Dar tot n-as putea spune inca pe care le prefer mai mult – pe cele cu sau fara carne. Chestie de dispozitie. Multumesc de laude.

  9. aphextwinz spune:

    Si la mine a fost temperatura excesiva si totusi s-au imbibat, or fi si foile de orez de calitati diferite :)

    Apropos de mancat cu betele (am manie, colectionez bete de pe unde pot, fireste, cer frumos, nu le iau asa, numai in Tailanda nu mi-au dat decat un set odata, restul le ofera, nu vorbesc despre cele de unica folosinta), parca nu are gust mancarea asiatica luata cu furculita :)

    Fireste, parerea mea.

    Am vazut foi de orez alta marca, recent, le refac cat de curand, ca mi-ai facut chef.

    Bafta :)

  10. Tavi spune:

    @aphextwinz – :) Trag ulei, logic, ca orice este prajit in ulei (cartofi, chiftelute, taietei, varza, oua etc), dar nu excesiv, asa cum ai spus. Cat sa se imbibe si ele, pachetelele, in 2 minute, prajite din scurt :D ?
    Cat despre “nu are gust mancarea asiatica luata cu furculita”, parerea mea este ca ea are gust luata si cu mana :) . Are gust oricum. Nu betele sunt “condimentul”. Ele completeaza atmosfera, ca sa zic asa, pe care incerci s-o reproduci la tine acasa.
    Bafta si tie la refacerea pachetelelor de primavara. Iar daca nu te impaci cu foile de orez, pune mana si fa-ti aluatul singura :) .

  11. maria elena spune:

    Apetisante! Nu am folosit niciodata foaie de orez, ce lucruri interesante gasiti voi acolo la capitala. Noi de la ,,tara,, o sa trebuiasca sa fabricam aluatul daca dorim sa aflam gustul pachetelelot. Tavi, felicitari! Admir mereu saitul tau, imi place tare mult tot ce gatesti si felul in care prezinti ,,drumul ingredientelor,, pana la preparatul final.

  12. Tavi spune:

    @maria elena – Multumesc mult pentru laude. Cat despre foi de orez vs aluat, sa stiti ca pachetelele sunt la fel de bune si cu foaie de aluat preparata in casa. De cele mai multe ori asa procedez si eu daca nu ma grabesc.

  13. pansy spune:

    unde gasesti foi de orez ?sunt cativa ani de cand nu am mai gasit ?tot la magazinul de care spuneai,cel din amzei ?

  14. Tavi spune:

    @pansy – Tot de-acolo le-am luat de data asta. Insa, am mai gasit si in Colentina, la un magazin chinezesc.

  15. ana spune:

    si eu mi-am gatit…la paris gasesti tot ce ai nevoie
    deci nu trebuie sa imi fac griji de ingrediente chinezesti
    sunt chiar gustoase

  16. Tavi spune:

    @ana – Adevarat graiesti, sunt gustoase! Multumesc de vizita.

Spune-ţi părerea