Carne de vita cu taietei chinezesti


Carne de vita cu taietei chinezesti

Rapid de preparat, gustos si satios. Cam asa as putea descrie, pe scurt, aceasta vita cu taietei chinezesti. Iar daca gustos si satios nu sunt argumente suficient de puternice pentru a va convinge sa incercati, timpul de preparare scurt (sub 30 de minute) ar trebui sa fie un factor decisiv atunci cand e musai sa aprindeti focul la aragaz, pe timp de vara, pentru a va potoli foamea. Asadar se merita!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g carne de vita, taiata fasii subtiri; 60 g ceapa verde; 100 g germeni de soia; 35 g muguri de bambus; 35 g castane de apa; 1 lingura ulei chili; 2 linguri cu sos de soia dark; 3 linguri cu sos Worcester; 3 linguri cu ulei vegetal pentru prajit.

Pentru marinata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 linguri cu ulei de susan; 10 linguri cu apa; 1 lingura cu zahar brun; 3 lingurite cu amidon de porumb; un praf de sare si de piper.

Pregatire ingrediente: Tocati ceapa verde marunt. Condimentati carnea cu un praf de sare si piper (dupa ce ati taiat-o fasii subtiri de 5 cm lungime). Adaugati, peste carne, zaharul brun, amidonul de porumb, uleiul de susan si apa. Amestecati bine pentru a se omogeniza toate ingredientele si lasati carnea la marinat 15 minute.

Preparare carne de vita cu sos picant: Dupa ce s-a marinat carnea, puneti uleiul vegetal intr-un wok si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Turnati carnea si marinata in wok si inabusiti carnea la foc iute, amestecand permanent, cca. 15 minute.
Adaugati apoi in wok germenii de soia, castanele de apa (taiate rondele) si mugurii de bambus. Amestecati si lasati sa fiarba 5 minute. Adaugati apoi sosul de soia, sosul Worcester, ceapa verde si uleiul de chili. Mai fierbeti 5 minute si stingeti focul.

Adaugati in wok taieteii chinezesti (dupa ce in prealabil i-ati fiert conform indicatiilor de pe ambalaj), amestecati, dupa care puneti in farfurii si se poate servi.


Preparare in imagini:

Rapid de preparat, gustos si satios. Cam asa as putea descrie, pe scurt, acest fel de mancare. Iar daca gustos si satios nu sunt argumente suficient de puternice pentru a va convinge sa incercati, timpul de preparare scurt (sub 30 de minute) ar trebui sa fie un factor decisiv atunci cand e musai sa aprindeti focul la aragaz, pe timp de vara, pentru a va potoli foamea. Si chiar de-ar fi sa transpirati un pic mai mult decat v-ati dori, echilibrul va fi reinstaurat imediat ce veti servi masa. Asadar se merita! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g carne de vita, taiata fasii subtiri; 60 g ceapa verde; 100 g germeni de soia; 35 g muguri de bambus; 35 g castane de apa; 1 lingura ulei chili; 2 linguri cu sos de soia dark; 3 linguri cu sos Worcester; 3 linguri cu ulei vegetal pentru prajit.  Pentru marinata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 linguri cu ulei de susan; 10 linguri cu apa; 1 lingura cu zahar brun; 3 lingurite cu amidon de porumb; un praf de sare si de piper. Pregatire ingrediente: Tocati ceapa verde marunt. Condimentati carnea cu un praf de sare si piper (dupa ce ati taiat-o fasii subtiri de 5 cm lungime). Adaugati, peste carne, zaharul brun, amidonul de porumb,
uleiul de susan si apa. Amestecati bine pentru a se omogeniza toate ingredientele si lasati carnea la marinat 15 minute. Preparare carne de vita cu sos picant: Dupa ce s-a marinat carnea, puneti uleiul vegetal intr-un wok si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Turnati carnea si marinata in wok
si inabusiti carnea, amestecand permanent, cca. 15 minute. Adaugati apoi in wok germenii de soia, castanele de apa (taiate rondele) si mugurii de bambus. Amestecati si lasati sa fiarba 5 minute. Adaugati apoi sosul de soia, sosul Worcester,
ceapa verde si uleiul de chili. Mai fierbeti 5 minute si stingeti focul. Adaugati in wok taieteii chinezesti (dupa ce in prealabil i-ati fiert conform indicatiilor de pe ambalaj), amestecati, dupa care puneti in farfurii si se poate servi. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

14 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Excelenti ti-au iesit si astia !!!!Ai o mana la preparatele chinezesti :) de invidiat. Imi place ca are sos suficient la final, superb arata inca o reteta delicioasa !

  2. Tavi spune:

    @Sylvia – Multam, :) ! Sper ca odata si-odata sa va pot servi live, pe tine si a ta familie. Sa imi pot demonstra “mana” :) . Sunteti bineveniti la Bucuresti oricand treceti prin Romania. P.S. Nu-ti pot spune cat de bun e sosul asta :) !

  3. dana spune:

    doamne cum arata!!!!!nu le am cu preparatele astea chinezesti, da arata demential!

  4. Tavi spune:

    @dana – Multumesc! Pe cat de bine arata, pe-atat de buna este.

  5. Sylvia spune:

    Tavi imi si imaginez ce bun e vazand ingredientele. Tu ce fel de amidon de porumb folosesti? Iei Maizena de la knorr sau cel clasic? Si castanele decare si unde le gasesti ? Te intreb ca urmeaza sa mergem in Romania si sa stiu unde as putea gasi ca idee la Cluj. Cat despre invitatie nu pot decat sa iti multumesc frumos sa stii ca si eu am visul asta sa ajung candva cumva sa cunosc o parte din cei cu care am legat prietenii de net si impartasim aceasi pasiune pentru bucatarit :) asa ca sper intr-un viitor :) candva sa ne cunoastem si sa bucatarim impreuna si sa reusim sa facem un tur cred ca european :) am putea organiza sa ne cunoastem.

  6. pansy spune:

    cred ca a iesit bun ! am o singura intrebare:6 linguri de ulei de susan nu e prea mult,fiind atat de aromat?poate ai vrut sa spui ulei de arahide ?vreau sa incerc si eu marinata asta .

  7. Tavi spune:

    @Sylvia – Amidon de porumb folosesc Gustin de la Dr. Oetker, iar castanele de apa sunt conservate, cele din mixul de vegetale chinezesti pe care il gasesc uneori la Mega. Sa aveti o sedere placuta in Romania!

  8. Tavi spune:

    @pansy – Nu, n-am vrut sa spun ulei de arahide, ci ulei de susan. Nu am folosit ulei de arahide aici. De altfel, in poza a doua din stanga, de pe randul de sus, se vede o sticluta de 250 ml de Toasted Sesame – Wok Oil. Nu mi s-a parut deloc prea mult, cel putin nu din punct de vedere al aromei. Este adevarat insa ca sticluta se goleste considerabil dupa cele 6 linguri :) .
    Oricum, mai multe ma veti putea intreba… luni :) .

  9. Sylvia spune:

    Merci de informatii Tavi, in ceva Mix de legume am si vazut castanele.

  10. Tavi spune:

    @Sylvia – :) :) :) Nush ce-i cu tine dupa ce ai vizionat Twilight. Chestia e ca am mai vorbit si de castanele de apa, si despre acest mix, aici http://www.all-food.ro/2010/06/20/pui-cu-fasole-galbena-in-stil-chinezesc/ :D . Hmmmm…

  11. diana spune:

    mai tavi, tin sa-ti spun ca am facut aseara reteta asta pentru care m-am pregatit ca sa zic asa vreo 2 saptamani tot cautand ingredientele :) . o minunatie!!!! adevarat ca mi s-a golit la jumate sticluta de ulei de susan dar a meritat rasfatul.

  12. Tavi spune:

    @diana – Daca ti-a placut e bine, e tot ce conteaza! Multumesc de vizita si aprecieri.

  13. Absolom spune:

    Unde gasiti frate muguri de bambus si castane de apa ( fie vorba intre noi nici nu am auzit pana acum de asa ceva ). Ca nu gasesc nici la Metro si nici in alte asemenea magazine , la fel cum nu gasesc nici alge foi Nori pentru sushi.

  14. Tavi spune:

    @Absolom – Daca esti din Bucuresti… mai toate le gasesti la Ki-Life, in Pta Amzei. Daca nu esti din Bucuresti… n-as putea spune cum, ce si unde se gaseste in fiecare oras din tara.

Spune-ţi părerea