Tocanita de pipote si inimi de pui


Tocanita de pipote si inimi de pui

Astazi voi posta ce am gatit ieri (sambata), adica tocanita de pipote si inimi de pui, pentru ca fiind zi de mare sarbatoare sambata nu am gatit, am luat masa in oras :) . Totodata, le voi transmite urarile mele de bine tuturor acelora care de Sf. Maria si-au sarbatorit onomastica. Chiar daca este o tocanita gatita altfel decat sunteti obisnuiti, cu ingrediente asiatice, sper s-o incercati si sa va placa.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
800 g pipote si inimi de pui; 3 cepe; 3 ardei grasi (1 galben, 1 verde, 1 rosu); 400 g pulpa de rosii; 1 lingurita cu zahar brun; 3 linguri sos de soia dark; 3 linguri cu sos Worcester; 3 linguri cu ulei de susan; 2 linguri cu ulei de chili; 75 ml apa; 3 lingurite cu amidon de porumb; un praf de sare si de piper macinat.

Pregatire ingrediente: Puneti pipotele si inimile la fiert si fierbeti-le timp de 60 de minute. Dupa ce au fiert puneti-le intr-o strecuratoare, la scurs.

Taiati ceapa julien si ardeiul gras fidelute. Pregatiti-va pulpa de rosii, zaharul brun, amidonul, uleiul de chili, uleiul de susan, sosul de soia, sosul Worcester si aveti toate ingredinetele la indemana pentru a incepe prepararea.

Preparare tocanita de pipote si inimi de pui: Turnati uleiul de susan in wok si lasati-l sa se incinga la foc iute. Adaugati ceapa si ardeiul gras si inabusiti-le 2 minute, la foc iute. Adaugati apoi pipotele si inimile, condimentati cu un praf de sare si de piper macinat, dupa care amestecati si mai inabusiti totul inca 2 minute, amestecand din cand in cand.

Adaugati apoi zaharul brun, dupa care amestecati si lasati sa se mai rumeneasca toate ingredientele 1 minut, amestecand permanent.
In final, turnati in wok apa, pulpa de rosii, sosul de soia dark si sosul Worcester, amestecati si mai fierbeti inca 5 minute toate ingredientele.

Dizolvati amidonul in 2 linguri de apa si, dupa ce au trecut cele 5 minute, puneti in wok uleiul de chili si amidonul dizolvat. Amestecati permanent, pana se leaga sosul, mai fierbeti 1 minut, dupa care stingeti focul si tocanita este gata.

Puneti in farfurie, alaturati niste taietei chinezesti (sau orice alte paste preferati, piure de cartofi ori – de ce nu? – chiar o mamaliguta) si se poate servi.


Preparare in imagini:

Astazi voi posta ce am gatit ieri (sambata), adica tocanita de pipote si inimi de pui, pentru ca fiind zi de mare sarbatoare sambata nu am gatit, am luat masa in oras :). Totodata, le voi transmite urarile mele de bine tuturor acelora care de Sf. Maria si-au sarbatorit onomastica. Chiar daca este o tocanita gatita altfel decat sunteti obisnuiti, cu ingrediente asiatice, sper s-o incercati si sa va placa. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g pipote si inimi de pui; 3 cepe; 3 ardei grasi (1 galben, 1 verde, 1 rosu); 400 g pulpa de rosii; 1 lingurita cu zahar brun; 3 linguri sos de soia dark; 3 linguri cu sos Worcester; 3 linguri cu ulei de susan; 2 linguri cu ulei de chili; 75 ml apa; 3 lingurite cu amidon de porumb; un praf de sare si de piper macinat. Pregatire ingrediente: Puneti pipotele si inimile la fiert si fierbeti-le timp de 60 de minute. Dupa ce au fiert puneti-le intr-o strecuratoare, la scurs. Taiati ceapa julien taiati si ardeiul gras fidelute. Pregatiti-va pulpa de rosii, zaharul brun, amidonul, uleiul de chili, uleiul de susan, sosul de soia, sosul Worcester si aveti toate ingredinetele la indemana pentru a incepe prepararea.
Preparare tocanita de pipote si inimi de pui: Turnati uleiul de susan in wok si lasati-l sa se incinga la foc iute. Adaugati ceapa in wok Adaugati si ardeiul gras si inabusiti-le 2 minute, la foc iute. Adaugati apoi pipotele si inimile, condimentati cu un praf de sare condimentati cu un praf de piper macinat,
dupa care amestecati si mai inabusiti totul inca 2 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati apoi zaharul brun, dupa care amestecati si lasati sa se mai rumeneasca toate ingredientele 1 minut, amestecand permanent. In final, turnati in wok apa, pulpa de rosii, sosul de soia dark si sosul Worcester
amestecati si mai fierbeti inca 5 minute toate ingredientele. Dizolvati amidonul in 2 linguri de apa dupa ce au trecut cele 5 minute, puneti in wok uleiul de chili si amidonul dizolvat. Amestecati permanent, pana se leaga sosul, mai fierbeti 1 minut, dupa care stingeti focul si tocanita este gata. Puneti in farfurie, alaturati niste taietei chinezesti (sau orice alte paste preferati, piure de cartofi ori - de ce nu? - chiar o mamaliguta)
si tocanita se poate servi. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. Rodica spune:

    O altfel de tocanita cu pipote si inimi decat stiu eu. Felicitari, chiar este interesant ce ai adaugat tu acolo. Oricum arata atat de bine ca as manca-o din ochi :) .

  2. Tavi spune:

    @Rodica – Incearca si ,,altfel” :) . Poate o sa-ti placa, mai ales ca ti se pare interesant. Multumesc de vizita.

  3. Sylvia spune:

    Excelent arata trebuie sa te laud si aici :)

  4. Tavi spune:

    @Sylvia – Mutumesc :) .

  5. Elenada spune:

    Foarte buna tocanita. Delicioasa

  6. Sonia spune:

    Tavi, este excelenta mancarea asta, insa iti jur ca mama, cand a auzit cum vreau sa fac pipotele si inimile, si-a facut cruce de cateva ori :) )). Iar cand a fost sa manance nu se mai oprea, a mancat tot din farfurie, a mai trecut o data pe la tigaie, a mai luat o lingura si iar si-a facut cruce :) ). Nemaipomenita de buna!

  7. Tavi spune:

    @Sonia – :D , ma bucur ca v-a placut atat de mult.

Spune-ţi părerea