Supa de pui chinezeasca


Supa de pui chinezeasca

Supa de pui chinezeasca este o supa excelenta in orice anotimp. Usoara, aromata si hranitoare sunt doar cateva atribute, insa si faptul ca in maxim 25 de minute ai gata o supa atat de gustoasa conteaza in egala masura.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 1 lingura ulei de arahide; 1 ceapa; 1 morcov; 150 g muguri de bambus; 600 ml supa de pui; 1/2 lingurita ghimbir, ras; 2 linguri sos de soia; 2 linguri otet de orez; 4 ciuperci Tong-Ku; 1 catel de usturoi; un praf de sare si de piper cayenne.

Pregatire ingrediente: Zdrobiti usturoiul, taiati ceapa julien, iar morcovul taiati-l fasii subtiri, de 4-5 cm, pe lungime. Radeti ghimbirul, taiati marunt ciupercile si puneti-le la inmuiat in apa rece (min. 10 minute). Dupa ce ati taiat si pieptul de pui fasii subtiri si ati preparat supa de pui, aveti toate ingredientele gata pentru a incepe treaba.

Preparare supa de pui chinezeasca: Turnati uleiul in wok si adaugati pieptul de pui sa se rumeneasca timp de 2-3 minute, amestecand din cand in cand.

Adaugati apoi ceapa, usturoiul, morcovul, bambusul si ghimbirul, si inabusiti legumele, impreuna cu puiul, 5 minute, amestecand din cand in cand.
Scurgeti de apa ciupercile si adaugati-le si pe acestea in wok. Condimentati cu un praf de sare si de piper cayenne, dupa care adaugati sosul de soia, otetul de orez si supa de pui.

Lasati sa fiarba 10 minute, dupa care stingeti focul si turnati supa intr-o oala. Adaugati o mana de taietei de orez, amestecati si lasati-i sa se inmoaie 5 minute, dupa care puteti pune in farfurie. Supa este gata pentru a fi servita!


Preparare in imagini:

Supa de pui chinezeasca este o supa excelenta in orice anotimp. Usoara, aromata si hranitoare sunt doar cateva atribute, insa si faptul ca in maxim 25 de minute ai gata o supa atat de gustoasa conteaza in egala masura. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 1 lingura ulei de arahide; 1 ceapa; 1 morcov; 150 g muguri de bambus; 600 ml supa de pui; 1/2 lingurita ghimbir, ras; 2 linguri sos de soia; 2 linguri otet de orez; 4 ciuperci Tong-Ku; 1 catel de usturoi; un praf de sare si de piper cayenne. Pregatire ingrediente: Zdrobiti usturoiul, taiati ceapa julien, iar morcovul taiati-l fasii subtiri, de 4-5 cm, pe lungime. Radeti ghimbirul, taiati marunt ciupercile
si puneti-le la inmuiat in apa rece (min. 10 minute). Dupa ce ati taiat si pieptul de pui fasii subtiri si ati preparat supa de pui, aveti toate ingredientele gata pentru a incepe treaba. Preparare supa de pui chinezeasca: Turnati uleiul in wok si adaugati pieptul de pui sa se rumeneasca timp de 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati apoi ceapa, usturoiul,
morcovul, bambusul si ghimbirul, si inabusiti legumele, impreuna cu puiul, 5 minute, amestecand din cand in cand. Scurgeti de apa ciupercile si adaugati-le si pe acestea in wok. Condimentati cu un praf de sare Condimentati cu un praf de piper cayenne,
dupa care adaugati sosul de soia, otetul de orez si supa de pui. Lasati sa fiarba 10 minute, dupa care stingeti focul si turnati supa intr-o oala. Adaugati o mana de taietei de orez,
amestecati si lasati-i sa se inmoaie 5 minute, dupa care puteti pune in farfurie. Supa este gata pentru a fi servita! Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Excelenta supa , supele chinezesti sunt preferatele mele, mereu lejere si super aromate. De multe ori daca nu stiu ce sa fac la pranz sau cina ma trezesc facand supe chinezesti :)

  2. Tavi spune:

    @Sylvia – Sunt zile in care ,,drumurile” ne omoara :D ! Si, cu toate acestea, trebuie sa mancam ceva. Daca este ceva deosebit, care se mai face si repede – culmea!-, cu atat mai bine.

  3. Anca spune:

    Arata bineeee!yamii!

  4. maria elena spune:

    Ce buna, ma omoara taiteii de plastic, asa le zic eu taiteilor de orez, imi place tare mult supa ta!

  5. Tavi spune:

    @maria elena – Chiar a fost buna! Multumesc mult de vizita. Cat despre ,,taieteii de plastic” poate gasim o solutie sa nu va mai ,,omoare”. Ei plus cardamonul si ceva sirop de artar :D .

  6. Sylvia spune:

    Si eu o prepar adesea cand sunt in lipsa de timp , e o mancare excelenta. Ma uitam mai atent la ciuperci de care vb si eu le folosesc si mi se par cele mai aromat, aici se numesc champinioane aromate chinezesti :) desi clar nu e nimele lor, ma bucur ca am aflat cum le cheama :)

  7. Tavi spune:

    @Sylvia – Unii le spun “Tongu”, cantonezii Tong Ku, japonezii shiitake :) . Eu am folosit denumirea inscrisa pe pachet de Ki-Life (deci cea cantoneza). Ar fi fost prea de tot sa mai trec si Lentinus edodes :D .

Spune-ţi părerea