Frigarui de pui in sos picant


Frigarui de pui in sos picant

De ceva vreme am tot avut chef sa pregatesc niste frigarui de pui in sos picant, dar iata ca abia astazi mi-am pus in practica intentia. Se prepara atat de usor, iar sosul este atat de delicios, incat in mod sigur nu veti rezista tentatiei de a incerca sa le gustati.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g piept de pui, taiat cuburi mici; 1 lingura pasta de tomate; 1 lingurita pasta de chili; 1 lingura ulei de chili; 3 linguri cu sos Worcester; 2 linguri sos de soia dulce; 1 lingura sos sweet chili; 2 linguri ulei de susan, pentru prajit; 1 praf de sare si de piper macinat; 75 ml apa; 1 lingurita amidon de porumb; scobitori pentru frigarui.

Preparare frigarui de pui in sos picant: Turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga la foc iute. Adaugati cuburile de pui, condimentati-le cu un praf de sare si de piper, dupa care rumeniti-le, amestecand permanent, pana carnea capata o culoare brun-aurie.

Dupa ce s-au rumenit cuburile de pui, scoateti-le intr-un bol si lasati-le 10 minute sa se racoreasca, dupa care incepeti sa faceti frigaruile, infingand 3-4 bucati de carne pe scobitori. Procedati astfel pana terminati toate bucatile de carne (mie mi-au iesit 10 frigarui).

Turnati apa in wok-ul in care ati rumenit puiul (fara sa aruncati uleiul in care ati prajit bucatile de pui), adaugati pasta de rosii si amestecati pana se dizolva, la foc mic.
Adaugati apoi sosul Worcester, uleiul de chili, sosul dulce de chili, sosul de soia dulce, pasta de chili si amestecati bine pana se dizolva toate ingredientele.

Cand a inceput sa fiarba sosul, dizolvati amidonul cu o lingura de apa rece si adaugati-l peste sos. Amestecati si, cand s-a legat sosul, stingeti focul.

Adaugati in wok frigaruile de pui, intoarceti-le usor cu o lingura pe ambele parti, pentru a se imbiba cu sos, dupa care rasturnati atat frigaruile cat si sosul intr-un platou.

Frigaruile de pui in sos picant sunt gata si se pot servi cu orez fiert alaturi.


Preparare in imagini:

De ceva vreme am tot avut chef sa pregatesc niste frigarui de pui in sos picant, dar iata ca abia astazi mi-am pus in practica intentia. Se prepara atat de usor, iar sosul este atat de delicios, incat in mod sigur nu veti rezista tentatiei de a incerca sa le gustati. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g piept de pui, taiat cuburi mici; 1 lingura pasta de tomate; 1 lingurita pasta de chili; 1 lingura ulei de chili; 3 linguri cu sos Worcester; 2 linguri sos de soia dulce; 1 lingura sos sweet chili; 2 linguri ulei de susan, pentru prajit; 1 praf de sare si de piper macinat; 75 ml apa; 1 lingurita amidon de porumb; scobitori pentru frigarui. Preparare frigarui de pui in sos picant: Turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga la foc iute. Adaugati cuburile de pui, condimentati-le cu un praf de sare condimentati-le cu un praf de piper, dupa care rumeniti-le, amestecand permanent, pana carnea capata o culoare brun-aurie.
Dupa ce s-au rumenit cuburile de pui, scoateti-le intr-un bol si lasati-le 10 minute sa se racoreasca, incepeti sa faceti frigaruile, infingand 3-4 bucati de carne pe scobitori. Procedati astfel pana terminati toate bucatile de carne (mie mi-au iesit 10 frigarui). Turnati apa in wok-ul in care ati rumenit puiul (fara sa aruncati uleiul in care ati prajit bucatile de pui), adaugati pasta de rosii si amestecati pana se dizolva, la foc mic. Adaugati apoi sosul Worcester,
uleiul de chili, sosul dulce de chili, sosul de soia dulce, pasta de chili si amestecati bine pana se dizolva toate ingredientele. Cand a inceput sa fiarba sosul, dizolvati amidonul cu o lingura de apa rece si adaugati-l peste sos. Amestecati si, cand s-a legat sosul, stingeti focul. Adaugati in wok frigaruile de pui,
intoarceti-le usor cu o lingura pe ambele parti, pentru a se imbiba cu sos, dupa care rasturnati atat frigaruile cat si sosul intr-un platou.  Frigaruile de pui in sos picant sunt gata si se pot servi cu orez fiert alaturi. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. lia spune:

    Arata grozav… aceste frigarui, cred ca sunt delicioase,yumi,yumi…am sa le incerc si eu.

    Ps: te asteapta o Leapsa aici.

  2. Tavi spune:

    @lia – Chiar o sa te lingi pe degete! Nu glumesc! Cu mare placere voi raspunde la a ta leapsa, numa` sa ajung home, in bucataria mea. Deocamdata sunt away si raspund din afara Bucurestiului.

  3. Alina spune:

    In ultimul timp vad ca preferi mult mancarea asiatica… pacat pt ca pe criza asta ingredientele sunt mai greu de procurat :( ((
    In fine…gusturile nu se discuta, dar e pacat pt ca ma documentam foarte mult de aici. Numai bine!

  4. Tavi spune:

    @Alina – Intotdeauna am preferat mancarea asiatica, iar criza nu mi-a schimbat preferintele mai ales ca ingredientele nu sunt chiar atat de scumpe. Dar, asa cum bine ai observat probabil, gatesc si fasole boabe sau varza cu ciuperci, precum si multe alte mancaruri ale caror ingrediente chiar nu se poate spune ca sunt greu de “procurat”. Numai bine si tie.

  5. Sylvia spune:

    Vai ce de bunatati faci si eu as face mancare asiatica de 10 ori pe saptamana :) )))) chiar mi-am propus de ceve vreme sa fac o saptmana asitica sa vad cum reactioneaza organismul ( la bine ma astept :) ) dar trebuie sa gatesc si pentru mofturosii mei.

  6. Tavi spune:

    @Sylvia – La noi in familie avantajul este ca toata lumea e innebunita dupa mancare asiatica. Se face si repede, ceea ce nu este deloc de neglijat.

Spune-ţi părerea