Pui cu masline


Pui cu masline

Un delicios pui cu masline, gatit odata ce am revenit in bucataria mea dupa o saptamana petrecuta departe de agitatia Bucurestiului. Desi nu pot spune ca nu a fost bine (chiar daca am avut treaba), pot afirma cu certitudine ca mi-a lipsit dulapul meu de condimente, mancarea pregatita de mine.
Asadar, primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns acasa a fost sa ma gandesc ce as avea chef sa mananc. In congelator exista niste piept de pui, iar in frigider se afla o cantitate suficienta de masline negre, asa incat… pui cu masline a iesit!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 150 g masline negre, fara samburi, taiate rondele; 1 lingura ulei de masline; 1 rosie, decojita, taiata cuburi mici; 300 ml vin alb sec; 2 linguri pasta de tomate; 1 ardei gras rosu, taiat cuburi mici; un praf de sare si de piper; un praf de scortisoara.

Preparare pui cu masline: Puneti uleiul intr-un wok si lasati-l sa se incinga la foc iute. Adaugati pieptul de pui si condimentati-l cu un praf de sare si de piper. Condimentati-l si cu un praf de scortisoara, dupa care rumeniti-l cca. 5 minute, amestecand din cand in cand, pana cand carnea capata o culoare aurie.

Adaugati apoi ardeiul gras, rosiile si maslinele. Turnati deasupra vinul si lasati sa fiarba 20 de minute, la foc mic, cu un capac deasupra. Dupa ce a fiert carnea, adaugati pasta de tomate, lasati sa mai fiarba 1 minut, dupa care stingeti focul.

Adaugati feliile de lamaie si amestecati, dupa care adaugati jumatate din patrunjelul tocat si amestecati din nou. Puiul cu masline este gata, puneti in farfurie si mai presarati patrunjel verde pe deasupra. Se poate servi alaturandu-i o garnitura de orez sau de cartofi natur.


Preparare in imagini:

Un delicios pui cu masline, gatit odata ce am revenit in bucataria mea dupa o saptamana petrecuta departe de agitatia Bucurestiului. Desi nu pot spune ca nu a fost bine (chiar daca am avut treaba), pot afirma cu certitudine ca mi-a lipsit dulapul meu de condimente, mancarea pregatita de mine. Asadar, primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns acasa a fost sa ma gandesc ce as avea chef sa mananc. In congelator exista niste piept de pui, iar in frigider se afla o cantitate suficienta de masline negre, asa incat... pui cu masline a iesit! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 150 g masline negre, fara samburi, taiate rondele; 1 lingura ulei de masline; 1 rosie, decojita, taiata cuburi mici; 300 ml vin alb sec; 2 linguri pasta de tomate; 1 ardei gras rosu, taiat cuburi mici; un praf de sare si de piper; un praf de scortisoara. Preparare pui cu masline: Puneti uleiul intr-un wok si lasati-l sa se incinga la foc iute. Adaugati pieptul de pui si condimentati-l cu un praf de sare condimentati-l si cu un praf de piper. Condimentati-l si cu un praf de scortisoara, dupa care rumeniti-l cca. 5 minute, amestecand din cand in cand, pana cand carnea capata o culoare aurie.
Adaugati apoi ardeiul gras, rosiile si maslinele. Turnati deasupra vinul si lasati sa fiarba 20 de minute, la foc mic, cu un capac deasupra. Dupa ce a fiert carnea, adaugati pasta de tomate, lasati sa mai fiarba 1 minut, dupa care stingeti focul.
Adaugati feliile de lamaie amestecati  dupa care adaugati jumatate din patrunjelul tocat si amestecati din nou. puneti in farfurie si mai presarati patrunjel verde pe deasupra si se poate servi alaturandu-i o garnitura de orez sau de cartofi natur. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Excelenta reteta pana la scortisoara zici ca e pui provensal, o alta reteta excelenta. Super combinatie si arome !

  2. Tavi spune:

    @Sylvia – Multumesc, chiar a fost tare bun :) .

  3. pansy spune:

    excelent puiul tau cu masline.ce combinatie de arome !

Spune-ţi părerea