Aripioare de pui Tempura


Aripioare de pui Tempura

Cat am fost plecat din Bucuresti m-am tot gandit la niste aripioare de pui Tempura, mai ales ca acum mai bine de 2 saptamani am trecut prin Piata Amzei, pe la Ki-Life, pentru a-mi reface anumite stocuri. Cu acea ocazie mi-am cumparat si o cutie de faina condimentata Tempura – Gogi, dar n-am apucat s-o folosesc. Ca atare, odata intors acasa, mi-am facut o portie buna de aripioare crocante si condimentate.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g aripioare de pui; 100 de grame de faina Tempura (contine: faina de grau, pudra de usturoi, piper negru, zahar, sare, pulbere de ardei iute); 8 g amestec condimente Tempura (contine: pulbere de ardei iute, sare, zahar, pudra de usturoi, pulbere de ceapa, ghimbir, cimbru, rozmarin, turmeric), 140 ml apa; ulei pentru prajit.

Preparare aripioare de pui Tempura: Presarati plicul cu condimente peste aripioare si amestecati bine pentru a se condimenta cat mai uniform. Lasati-le 5-6 minute sa patrunda aroma condimentelor in carne.
Puneti intr-un bol faina Tempura si turnati apa deasupra, putin cate putin, amestecand permanent, pana cand obtineti un amestec omogen de consistenta smantanii.

Turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga. Intre timp, introduceti aripioarele in amestecul de faina si intoarceti-le pe ambele parti, dupa care puneti aripioarele in uleiul incins sa se rumeneasca. Intoarceti aripioarele din cand in cand de pe o parte pe alta si lasati-le sa se rumeneasca pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit aripioarele, scoateti-le la scurs pentru a se elimina surplusul de ulei.

Puneti-le in farfurie si puteti servi aceste aripioare crocante cu ce aveti voi chef :) (orez cu legume, cartofi prajiti, piure de cartofi etc sau, pur si simplu, le puteti rontai ca atare).


Preparare in imagini:

Cat am fost plecat din Bucuresti m-am tot gandit la niste aripioare de pui Tempura, mai ales ca acum mai bine de 2 saptamani am trecut prin Piata Amzei, pe la Ki-Life, pentru a-mi reface anumite stocuri. Cu acea ocazie mi-am cumparat si o cutie de faina condimentata Tempura - Gogi, dar n-am apucat s-o folosesc. Ca atare, odata intors acasa, mi-am facut o portie buna de aripioare crocante si condimentate. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g aripioare de pui; 100 de grame de faina Tempura (contine: faina de grau, pudra de usturoi, piper negru, zahar, sare, pulbere de ardei iute); 8 g amestec condimente Tempura (contine: pulbere de ardei iute, sare, zahar, pudra de usturoi, pulbere de ceapa, ghimbir, cimbru, rozmarin, turmeric), 140 ml apa; ulei pentru prajit. Preparare aripioare de pui Tempura: Presarati plicul cu condimente peste aripioare si amestecati bine pentru a se condimenta cat mai uniform. Lasati-le 5-6 minute sa patrunda aroma condimentelor in carne. Puneti intr-un bol faina Tempura si turnati apa deasupra, putin cate putin, amestecand permanent, pana cand obtineti un amestec omogen de consistenta smantanii.
Turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga. Intre timp, introduceti aripioarele in amestecul de faina si intoarceti-le pe ambele parti, dupa care puneti aripioarele in uleiul incins sa se rumeneasca. Intoarceti aripioarele din cand in cand de pe o parte pe alta si lasati-le sa se rumeneasca pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au rumenit aripioarele, scoateti-le la scurs pentru a se elimina surplusul de ulei. Puneti-le in farfurie si le puteti servi cu ce aveti voi chef :) (orez cu legume, cartofi prajiti, piure de cartofi etc sau, pur si simplu, le puteti rontai ca atare). Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

5 păreri.

  1. Nu stiam de aceasta faina condimentata……….in afara de piata Amzei oare unde mai poate fi gasita Tavi?
    Aripioarele arata excelet.
    O zi buna!

  2. Tavi spune:

    @maria mihalache – Medi, chiar nu pot spune, cu certitudine, unde mai poate fi gasita, deoarece mie in Amzei mi-a sarit in ochi. Dar presupun ca ar putea exista si pe rafturile supermarket-urilor.

  3. pansy spune:

    nu am vazut in nici un supermarket tempura .eu am avut de la o prietena australianca.am mai auzit de magazinul asta,musai trebuie sa-l vizitez si eu.tare bune sunt aripioarele astea !

  4. Sylvia spune:

    WOW ce imi place reteta,imi place ca nu e si cu ou combinatie cam grea pentru prajit trebuie sa improvizez si eu Tempura asta si sa fac :)

  5. Tavi spune:

    @Sylvia – Daca nu gasesti ca atare de cumparat cutii de faina Tempura, incearca sa combini faina de grau cu faina de tapioca (sau cu amidon de porumb), praf de copt, sare (si alte condimente daca doresti – piper, boia de ardei dulce sau iute, dupa preferinta) si gata amestecul pentru Tempura.

Spune-ţi părerea