Aripioare de pui cu miere


Aripioare de pui cu miere

Aceste aripioare de pui cu miere au fost pregatite dupa ce, mai pe la inceputul saptamanii, va spuneam ca am preparat aripioare de pui Tempura. Insa, cum o caserola de aripioare cantareste cam 1 kg si cum mie imi place sa mananc cat mai diversificat, nu m-a incantat nicidecum ideea de a consuma 1 kg de aripioare Tempura. In concluzie, am oprit jumatate din cantitate, din care am pregatit niste apetisante aripioare de pui intr-un sos caramelizat, cu miere si sos de soia. Va garantez ca, daca veti incerca reteta, va veti linge pe degete si la propriu si la figurat :) .

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g aripioare de pui; 3 linguri de ulei de arahide; 2 graunte de usturoi zdrobite; 1 lingurita ghimbir ras; 2 linguri sos de soia dark; 2 linguri vin de orez; 2 linguri cu miere.

Preparare aripioare de pui cu miere: Turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga. Adaugati apoi aripioarele si rumeniti-le timp de 5 minute, pe ambele parti, cu un capac deasupra. Dupa ce s-au rumenit aripioarele, adaugati peste aripioare sosul de soia, mierea, vinul de orez, usturoiul, ghimbirul, amestecati bine pentru a se omogeniza toate ingredientele, dupa care puneti din nou capacul pe wok si lasati sa fiarba inabusit 30 de minute, la foc foarte mic.

Cand s-au scurs 20 de minute, incepeti sa intoarceti aripioarele, la interval de 2 minute, pana la final. Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute, stingeti focul si aripioarele cu miere sunt gata pentru a fi servite. Puneti-le in farfurie si le puteti servi alaturandu-le un orez fiert.


Preparare in imagini:

Aceste aripioare de pui cu miere au fost pregatite dupa ce, mai pe la inceputul saptamanii, va spuneam ca am preparat aripioare de pui Tempura. Insa, cum o caserola de aripioare cantareste cam 1 kg si cum mie imi place sa mananc cat mai diversificat, nu m-a incantat nicidecum ideea de a consuma 1 kg de aripioare Tempura. In concluzie, am oprit jumatate din cantitate, din care am pregatit niste apetisante aripioare de pui intr-un sos caramelizat, cu miere si sos de soia. Va garantez ca, daca veti incerca reteta, va veti linge pe degete si la propriu si la figurat :). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g aripioare de pui; 3 linguri de ulei de arahide; 2 graunte de usturoi zdrobite; 1 lingurita ghimbir ras; 2 linguri sos de soia dark; 2 linguri vin de orez; 2 linguri cu miere. Preparare aripioare de pui cu miere: Turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga. Adaugati apoi aripioarele  si rumeniti-le timp de 5 minute, pe ambele parti, cu un capac deasupra. Dupa ce s-au rumenit aripioarele,
adaugati peste aripioare sosul de soia, mierea, vinul de orez, usturoiul, ghimbirul, si amestecati bine pentru a se omogeniza toate ingredientele, puneti din nou capacul pe wok si lasati sa fiarba inabusit 30 de minute, la foc foarte mic.
Cand s-au scurs 20 de minute, incepeti sa intoarceti aripioarele, la interval de 2 minute, pana la final. Dupa ce s-au scurs cele 30 de minute, stingeti focul si aripioarele cu miere sunt gata pentru a fi servite. Puneti-le in farfurie si le puteti servi alaturandu-le un orez fiert.        

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. pansy spune:

    cred ca sunt delicioase !te invidiez pentru capacul de wok!

  2. Tavi spune:

    @pansy – Daca vrei capac de wok incearca la Tefal. Asa mi l-am achizitionat si eu pe acesta, separat de wok.

  3. mircea spune:

    afla ca m-am lins pe degete la propriu :D , mi-a fost mila sa folosesc servetele de bun ce-a fost sosul. si apropo, chiar f bine aprovizionat magazinul ala din amzei.

  4. Tavi spune:

    @mircea – :) Pai eu vorbeam din proprie experienta cu linsul pe degete.

Spune-ţi părerea