Conopida pane


Conopida pane

Daca doriti sa preparati o gustare rapida, delicioasa si satioasa, conopida pane reprezinta o alegere ideala. Nu veti pierde prea mult timp in bucatarie, nu este deloc complicat, asa incat nu va ramane decat sa incercati.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g conopida, desfacuta buchetele mici; 3 oua; 2 linguri sos de soia; 1 lingura sos Worcestershire; 6 linguri amidon; 2 graunte de usturoi, zdrobite; 1 fir de ceapa verde, tocat marunt; un praf de sare si de piper macinat; ulei pentru prajit.

Pregatire ingrediente: Puneti apa intr-o oala, adaugati o lingurita de sare si puneti conopida sa fiarba timp de 20 de minute. Intre timp bateti ouale bine, pana fac spuma. Adaugati sosul de soia si mai bateti-le pana se incorporeaza sosul de soia in compozitie. Turnati in oua si sosul worcester si condimentati cu un praf de sare si de piper.
Dizolvati apoi amidonul cu putina apa rece si turnati-l peste oua. Amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia si obtineti un sos de consistenta unei smantani mai groase (daca mai este nevoie mai adaugati putin amidon pana se ingroasa sosul).
Adaugati, in final, usturoiul zdrobit si ceapa tocata, amestecati bine si aveti compozitia pentru pane gata.

Preparare conopida pane: Dupa ce a fiert conopida, puneti-o la scurs si lasati-o sa se raceasca. Odata ce s-a racit, turnati ulei in wok din abundenta (cca 300 ml) si lasati-l sa se incinga.

Puneti bucati de conopida in compozitia de ou, intoarceti-le cu o furculita ca sa se prinda sosul uniform, dupa care puneti-le in uleiul incins si rumeniti-le 2-3 minute, pana cand capata o culoare brun-aurie.
Cand s-au rumenit bucatile de conopida, scoateti-le si puneti-le la scurs, dupa care se pot servi atat calde cat si reci.


Preparare in imagini:

Daca doriti sa preparati o gustare rapida, delicioasa si satioasa, conopida pane reprezinta o alegere ideala. Nu veti pierde prea mult timp in bucatarie, nu este deloc complicat, asa incat nu va ramane decat sa incercati. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g conopida, desfacuta buchetele mici; 3 oua; 2 linguri sos de soia; 1 lingura sos Worcester; 6 linguri amidon; 2 graunte de usturoi, zdrobite; 1 fir de ceapa verde, tocat marunt; un praf de sare si de piper macinat; ulei pentru prajit. Pregatire ingrediente: Puneti apa intr-o oala, adaugati o lingurita de sare si puneti conopida sa fiarba timp de 20 de minute. Intre timp bateti ouale bine, pana fac spuma. Adaugati sosul de soia si mai bateti-le pana se incorporeaza sosul de soia in compozitie.
Turnati in oua si sosul worcester si condimentati cu un praf de sare condimentati si cu un praf de piper. Dizolvati apoi amidonul cu putina apa rece si turnati-l peste oua. Amestecati bine pana se omogenizeaza compozitia si obtineti un sos de consistenta unei smantani mai groase (daca mai este nevoie mai adaugati putin amidon pana se ingroasa sosul).
Adaugati, in final, usturoiul zdrobit si ceapa tocata, amestecati bine si aveti compozitia pentru pane gata. Preparare conopida pane: Dupa ce a fiert conopida, puneti-o la scurs si lasati-o sa se raceasca. Odata ce s-a racit, turnati ulei in wok din abundenta (cca 300 ml) si lasati-l sa se incinga. Puneti bucati de conopida in compozitia de ou, intoarceti-le cu o furculita ca sa se prinda sosul uniform, dupa care puneti-le in uleiul incins
si rumeniti-le 2-3 minute, pana cand capata o culoare brun-aurie. Cand s-au rumenit bucatile de conopida, scoateti-le si puneti-le la scurs, puneti-le apoi pe o farfurie si se pot servi atat calde cat si reci. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

9 păreri.

  1. Raluca spune:

    Cand am mancat prima oara conopida pane am fost ferm convinsa ca e ceva cu carne de pui :) . Afland ca e vorba de o leguma am fost atat de surprinsa incat de atunci am ramas fan. O prepar in toate felurile, cu ou, cu bere, dar uite ca asa n-am facut-o vreodata si deja imi ploua in gura.

  2. Tavi spune:

    @Raluca – Cand am mancat eu conopida pane prima oara (eram mic) am mancat asa cu pofta si asa de mult ca mi s-a aplecat :) . Incearca si varianta asta, n-o sa fii dezamagita!

  3. maria elena spune:

    Tare e buna mie imi place cu smantana.

  4. Tavi spune:

    @maria elena – Daca nu sunt contraindicatii in smantana merg aruncate si cateva graunte de usturoi :) .

  5. elena spune:

    hmmmm tare buna a iesit..vreau sa spun ca e pt. prima oara in viata mea cand am mincat conopida..mama mea nu a preparat niciodata conopida..decat pt.iarna la otet(pe care nu am agreato niciodata)eu maninc brokoli preparat in acest fel…binenteles am sarit peste sosul worchester si m-am limitat numai la sosul de soia.A iesit o bunatate si datorita tie am mai invatat o reteta delicioasa.O zi buna si multa sanatate.

  6. Tavi spune:

    elena – Ma bucur ca ti-a placut. Asemenea o zi buna si tie.

  7. nikol spune:

    buna tavi si eu fac o salata de conopida care este foarte buna un sfert pahar otet un sfert pahar zahar si patru linguri maioneza se amesteca impreuna pana se topeste zaharul conopida se rupe buchetele mici fara sa fie fiarta tocam si o ceapa rosie amestecam cu conopida punem sosul si lasam pana a doua zi este foarte buna incercati

  8. Tavi spune:

    @nikol – Suna interesant, o sa incerc! Multumesc de vizita si de sugestie. Seara frumoasa!

  9. diana spune:

    foarte buna si aromata, felicitari pentru reteta.

Spune-ţi părerea